Öğretmeler Gruplaşıp İdareye Resmen Mobing Uyguluyor

gulkck
07 Mayıs 2024 14:42

iki bayan idareciyiz, öğretmenler genelinde bayan ağırlıkta ve bayan müdürü kabul etmekte sorun yaşan bir bayan öğretmen diğer öğretmenleri idareye karşı sürekli dolduruyor.İdareye haber vermeden dışarda etkinlikler yapıyorlar ama idare hep birilkte etkinlik yapalım diyince katılmıyorlar vs. Ben hiç kötü niyetli yaklaşmadım ama artık dur demem gerekiyor.Psikojik baskı yapmak vs bana göre değil ama gerçektem hakediyorlar. Ne önerirsiniz,yetkilerim vs nelerdir, yardımcı olursanız sevinirim. bu arada müdürlükte yeniyim

isikayhan
07 Mayıs 2024 15:21

Terminolojide “ters mobbing” (reverse mobbing) diye geçiyor.

Bence bu konuda yazılmış makale ve yazılara bakın. Sonra nedenini bulmaya çalışın. Daha sonra bu çatışmayı çözmenin yollarını deneyin.

Onların yaptıklarını, sizin onlara yapmanız çözüm olmaz kanımca.

uNNamed
07 Mayıs 2024 22:24

Okul dışında etkinlik yapılıyorsa ve sizleri çağırmıyorlarsa bunun belki sebebi vardır. Sizden kaynaklanan sebepleri araştırın bence. Ayrıca buna nasıl dur diyeceksiniz? Yeter ki okul işleyişini aksatmasınlar.

mektupat
08 Mayıs 2024 02:21

vardir her seyin bir sebebi

Hüzün
09 Mayıs 2024 06:04

Okul dışındaki etkinliklere karışmamalısınız hocam.
Okuldaki görev ve sorumluluklarını yerine getiriyorlarsa sıkıntı yok.
Bayanların çok olduğu yerde herzaman oluyor gruplaşma.
Siz net, seviyeli ve mesafeli olun ... yerinizde olmayı istiyorlardır muhtemelen..

gulkck - 09 Mayıs 2024 15:30
hocam okul dışındaki etkinlikleri diğer bayanlarla ayarlıyo ve sadece idarede ki iki bayana yani bize haber etmiyor. Psikolojik olarak yıpratmaya çalışıyor.
Hüzün - 09 Mayıs 2024 17:05
Zaten amaç o hocam..siz de umursamaz ve kaileye almazsanız bu tavrından vazgececektir. Çok mu önemli yani her yerde onlarla birlikte olmak boş verin, yolverin...
Baydur
07 Mayıs 2024 15:11

Bizde de bayan ağırlıklı.Okulu idare değil, bayanlar yönetiyor.Ama gezi, etkinlik, bayram ne zaman yapılacak hangi siniflar yaoacak eylülde planlanıyor.

panlist
08 Mayıs 2024 11:04

Okul içi etkinlikten bahsediyorsanız zaten bunlar sene başında hazırlanan planlarında yer almıştır (ya da almalı). Buna uygun yapılmıyorsa uygun bir dille uyarabilirsiniz. Ama öğretmenler okul dışında aralarında etkinlik yapıyorsa diyebilecek bir şey yok.
Tabi bunun bana göre en güzel yolu, sorun yaşadığını düşündüğünüz öğretmen ile açık bir şekilde konuşup sıkıntının nedenini öğrenmek. Ona göre sonraki adımlara karar verirsiniz.

Hüzün
09 Mayıs 2024 06:09

Herzaman net seviyeli ve mesafeli olun..
Zaten amacı belli . Görmemezlikten gelin .

Pol_aways
08 Mayıs 2024 18:27

Şu cümlenize açıklık getirir misiniz? "Psikolojik baskı yapmak vs bana göre değil ama gerçekten hakediyorlar" Siz beraber çalıştığınız öğretmenlerle ilgili eğitimhane gibi bir sitede, herkese açık ifadelerle bayan öğretmenlerle ilgili böyle yazarak ne demek istediniz ? Bana ifadeleriniz maksadını çok aşmış gibi geldi. Bu mesajınızı hiç değiştirmeden bu mesajın muhatabı bayan öğretmenlere gönderebilir misiniz? Sizin hakkınızda eğitimhanede böyle bir soru sordum diyebilir misiniz? Bu konuları buralara taşımayın lütfen. Veliler, öğrenciler bunları okumuyor mu zannediyorsunuz ? Mesleğimizin saygınlığını önce kendimiz korumalıyız. Ayrıca site yönetimi lütfen sizlerden rica ediyorum. Bu şekilde ithamlı soruları yorumları mesleğimizin saygınlığını korumak adına yayınlatmayın. Bari bu sitede öğretmenlerle ilgili hassas olalım. Malum her yerde artık olumsuz yorumlar, klavyesi olan yazıyor. Bu yazdıklarımı lütfen olumlu bir eleştiri olarak kabul edin, saygılar.

Hüzün - 09 Mayıs 2024 06:07
Ne alakası var hocam yapmayın bir sıkıntı paylaşmış müdürümüz fikir belirtiyoruz. Bizim saygınlığımız böyle bitmez, bitemez..
Pol_aways - 09 Mayıs 2024 09:35
Sayın hocam, benimle böyle bir sıkıntısı olan her kim olursa olsun açık açık gelip bir kahve içerken bunları konuşmasını beklerim. Bakın o zaman sorunlar nasıl hızlı çözülüyor. Bu şekilde sorunların çözüleğini düşünmüyorum. Bizim saygınlığımız böyle bitmez ama azalır. Saygılar.
gulkck - 09 Mayıs 2024 15:28
hocam herkes siz ya da ben değil, açık açık konuşmayı denedim.Mesela hatam merdivenden inerkn yan yan gülerek selam vermişim, tatlı getirmiş yemeden okuldan çıkmışım çıkarken haber vermemişim teşekkür etmemişim.Bunları sebep göstererek aşağılayıcı rahatsız edici hal ve tavırlar içinde. Resmen ben mobinge maruz kalıyorum.Kişisel olarak sevmedi diye algı yaratıp öğretmenleri idareye karşı dolduruyor.Yani siz öğretmenlikten ve saygı diyorsunuz da bunu zedeleyen ben değilim anlamadınız sanırım
Pol_aways - 09 Mayıs 2024 16:01
Sayın hocam, yaşadıklarınızı siz ve karşı taraf çok iyi bilirsiniz. Ben siz ya da diğer taraf haklı ya da haksızsınız demedim. Bu konuları buralara taşımayalım. Okulumuz içinde çözelim şeklinde fikrimi belirttim. Bir başlık açsizin itham ettiğiniz öğretmenler buraya yazarsa sizin hakkınızda burada konuşsalar ne hissedersiniz? Ben bu şekilde forumlarda hakkımda konuşulmasını istemem. Siz de istemezsiniz eminim. Yani sözün özü çözüm burada değil hocam. 20 yıldır öğretmenim bazı şeyle tecrübe

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK