1, 2, 3. Sınıf Matematik Basamak, Onluk Birlik, Sayı Değeri Programı

Açıklama:
1-Sınıf içi etkinliklerde kullanılmak üzere “Birlik,onluk,sayı değeri,basamak değeri,sayıların okunuşu, sayı blokları, “ gibi kavramları somutlaştırmak adına excelde yapmış olduğum bir uygulamadır.
2.Bu programı yapış amacım özellikle İlkokul 1.2. ve 3. Sınıflarda çocuklarımızın matematiğin temeli olan kavramları ezberlemeden somut bir şekilde, animasyonlaştırıp,oyun haline dönüştürerek soyut kavramları görselleştirerek konunun birer parçası haline getirmektir.
3. Programın basit bir kullanımı var. Excel dosyamızı açtığımızda ; a-Mausumuzla kırmızı düğmelere dokunup değer seçip onluklarımızı oluşturmak.
1’e dokunduğumuzda=Onluk Oluştur. 0’a dokunduğumuzda= Onluk oluşturma (boş bırak) anlamlarını ifade etmektedir.
b-İsteğimiz doğrultusunda onluk oluşturduktan sonra F9 tuşuna basıp birliklerimizi oluşturuyoruz.F9 tuşuna her basışımızda birlikler ve değerleri değişecektir. Programı detaylı şekilde inceleyip, uğraştığınızda daha net anlayacağınızı umuyorum.
1, 2, 3. Sınıf Matematik Basamak, Onluk Birlik, Sayı Değeri Programı dosyası, 2. Sınıf Matematik Etkinlik ve Çalışma Kağıtları bölümünde bulunmaktadır. 1, 2, 3. Sınıf Matematik Basamak, Onluk Birlik, Sayı Değeri Programı Eğitimhane, 1, 2, 3. Sınıf Matematik Basamak, Onluk Birlik, Sayı Değeri Programı indir.
Bölüm:
2. Sınıf Matematik Etkinlik ve Çalışma Kağıtları
Gönderen:
yaar23
Tarih:
14 Aralık 2014
Boyut:
0.355 Mb
İndirme:
6.167
Teşekkür:
76

Teşekkür Et

Rapor Et
  • elena38 10 Ekim 2016
    çok faydalı bir çalışma olmuş öğretmenim ellerinize sağlık...

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK