16. Eğitimde İyi Örnekler Konferansı Merak Edenler

Eğitim Reformu Girişimi tarafından, Sabancı Vakfı ve Sabana Üniversitesi’nin desteğiyle düzenlenen 16. Eğitimde İyi Örnekler Konferansının yeni teması açıklandı. Konferans, Türkiye’de yer ve koşullar ne olursa olsun, öğretmenlerin yaratıcılığıyla ortaya çıkmış iyi örnekler olduğuna inanıyor ve onları görünür kılmak için çalışıyor. Geçtiğimiz yıl, yaşamı eğitimin, eğitimi yaşamın konusu yapan konferans, 2019’da Merak Edenler temasıyla gerçekleşecek.

Yaşamın, geleceğin bilinmezliğini ve belirsizliğini kucaklayabilmek, aynı zamanda bunlara çözüm getirebilmek için gereksinim duyduğumuz becerilerden biri merak etmek. Okumakta olduğumuz bir kitabın sonunu, bir matematik sorusunun yanıtını, uzayda yaşamın sınırlarını, suyun altındaki dünyayı, yağmurun nasıl yağdığını, daha önce hiç gidilmemiş memleketleri, kuşları, bir zanaatkarın meslek sırrını merak ederiz… “Merak, düzenli olarak çalıştırılmadığında zayıflayan bir kasa benzer.”* Öyleyse eğitimi yaşamın, yaşamı eğitimin konusu yapmak için “merak”ı merak etmeliyiz. Birlikte sormalı, bulmalı, denemeli, yanılmalı ve tekrar denemeliyiz. Tıpkı 16 yıldır yaptığımız gibi…

Biz, eğitimde iyi örneklerin peşine düşmüş herkesin Merak Edenler olduğuna inanıyoruz. Merakı yeşertmek ve canlı tutmak için yaşamı bir okula çeviren herkesi, çalışma/uygulamalarını konferansta paylaşmaya davet ediyoruz. 12 Kasım 2018’den 7 Aralık 2018’e kadar egitimdeiyiornekler.org üzerinden başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz. Tüm önemli tarih ve duyuruları konferans web sitesinden ve ERG’nin sosyal medya kanallarından takip edebilirsiniz.

Keşfeden, arayan, bulan; soru soran ve hata yapmaktan korkmayan; birlikte üreten, birbirinden öğrenen ve birbirine ilham veren tüm Merak Edenler ile buluşmak dileğiyle.

  • Aktif Haberler
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK