168 Şehit Öğretmen Manisa'da Anıldı

Manisa'da 24 Kasım Öğretmenler Günü öncesi Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Ar-Ge Birimi tarafından hazırlanan '168 ölümsüz eğitim şehidi' anma programı duygusal anlara sahne oldu. 2003 yılının Aralık ayında Ağrı'nın Doğubeyazıt ilçesindeki yatılı bölge okulunda çıkan yangında öğrencilerini kurtaran ancak kendisi şehit olan öğretmen Aysun Karalar'ın anne ve babası, sahnede kızlarını canlandıran öğrenciyi görünce gözyaşlarına hakim olamadı.

Türkiye’de 81 ilde Ar-Ge birimi kurulan tek il olan Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, 24 Kasım Öğretmenler Günü öncesinde düzenlediği anma programıyla tüm Türkiye’de şehit olan 168 eğitimciyi andı. Programda Manisa Yeniden Yaşam Bir Derneği öğrencilerinin şehit öğretmenleri canlandırması ise duygusal anlar yaşattı. Manisa’nın 4 öğretmen şehidinden biri olan Aysun Karalar’ın annesi İlhan ve babası Abdullah Karalar, program boyunca gözyaşlarına hakim olamadı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan program, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle devam etti.

Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Volkan Sarıtaş, “Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak Ar-Ge birimi sadece Manisa’ya kuruldu. Ar-Ge birimi olarak da ilk defa bir projemizi kendimiz gerçekleştiriyoruz. Bu proje 168 şehit öğretmenimizi, daha doğrusu eğitimcilerimizi anma programı. Manisa’da da 4 şehidimiz var. Bu şehitlerimizden ikisi terör, biri deprem, biri de yangın şehidimiz. Şuanda programımızda yangında şehit olan Aysun Karalar’ın anne ve babası burada. Bugünkü programımızın temel amacı ülkemizdeki 168 şehit eğitimcilerimizi unutmadığımızı, unutulmayacaklarını, eğitim camiasına yapmış oldukları büyük fedekarlıkları anmak. Bir nevi onlara vefa borcumuzu bu törenle hediye etmek istedik” dedi.

Yapılan konuşmanın ardından Yeniden Yaşam Bir Derneği Tiyatro Grubu öğrencileri, 168 eğitim şehidini sahnede canlandırdı. Manisa’nın Akhisar ilçesi doğumlu olan ve 2003 yılında Ağrı’nın Doğubeyazıt ilçesindeki yatılı bölge okulunda çıkan yangında öğrencileri kurtardıktan sonra hayatını kaybeden Aysun Karalar’ın canlandırılması sırasında ise şehit öğretmenin anne ve babası gözyaşlarına hakim olamadı. Baba Abdullah Karalar kızının canlandırıldığı sahneyi cep telefonuyla kaydetti.

Anadolu'nun çeşitli yerlerinde görev ve vatan aşkıyla çalışan ve haince şehit düşen meslektaşlarımızı öğretmenler gününde saygılayla anıyoruz. 

  • 4 0
  • 23 Kasım 2017 19:40 1.488
  • volkankaz
  • Aktif Haberler
  • frd03
    24 Kasım 2017 13:00
    0 0
    Mekanları cennet olsun
  • loudy3005
    24 Kasım 2017 11:16
    0 0
    Mekanları cennet olsun
  • sehery
    24 Kasım 2017 09:30
    0 0
    Ruhları şad olsun...
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK