2. Sınıf Matematik Genel Tekrar Çalışması - 3

Açıklama:
2. Sınıf Matematik Genel Tekrar Çalışması - 3 Çok kapsamlı bir çalışma. Bir sayfaya bütün konuları sığdırmaya çalıştım. Fazladan küçültme yapmadım. Her zaman kullandığım biçimleri kullanmaya çalıştım. Faydalı olması dileğiyle.
Bölüm:
2. Sınıf Matematik Etkinlik ve Çalışma Kağıtları
Gönderen:
yunushocam
Tarih:
25 Aralık 2018
Boyut:
0.158 Mb
İndirme:
2.636
Teşekkür:
17

Teşekkür Et

Rapor Et
  • yunushocam 27 Aralık 2018
    Hocam mesajınız için teşekkür ederim. Parmak abaküsünü 1. sınıfta yoğun olarak kullandım. Öğrencilere büyük faydalar sağladığını gözlemledim. Parmak abaküsünde
    1. seviyede sayıları parmakla gösterme ve gösterilen sayıları okuma yaptırılır.
    2. seviyede sayılar üzerinde kolay işlemler yaptırılır.
    3. seviyede ise bahsettiğiniz işlemler yaptırılır.

    Öncelikle ifade etmek isterim ki bu etkinliğin öğrencilerin matematik becerilerini geliştirmek için kullanılmaması gerekir. Temel amaç özgüven geliştirmek olmalıdır. Öğrencilerin ikinci seviyeye geçmeleri ve o seviyede performanslarına göre kısa sürelerde işlem yapmayı öğrenmeleri etkinliği amacına ulaştırıyor bile. Benim düşüncem 2. seviyede istenilen verim alındıktan sonra 3. seviyeye geçilmesidir.


    3. seviye kendi içinde 2 farklı seviyeye ayrılır.

    3.1 seviyede beşlik parmaklar üzerinde çalışılır. Önce kardeş sayılar kavramı öğretilir. 1'in kardeşi 4, 2'nin kardeşi 3 ve dolayısıyla 4'ün kardeşi 1, 3'ün kardeşi de 2'dir. Bu kavratıldıktan sonra eğer parmaklar kullanılarak bir sayı eklenemiyorsa 5 eklenir, sayının kardeşi çıkarılır. Bir sayı çıkarılamıyorsa 5 çıkarılır, sayının kardeşi eklenir.


    3.2 seviyede onluk parmaklar üzerinde çalışılır. Önce akraba sayılar kavramı öğretilir. 1'in akrabası 9, 2'nin akrabası 8, 3'ün akrabası 7 ...
    Bu kavratıldıktan sonra eğer parmaklar kullanılarak bir sayı eklenemiyorsa 1 onluk eklenir, sayının akrabası çıkarılır. Bir sayı çıkarılamıyorsa 1 onluk çıkarılır, sayının akrabası eklenir.

    Karmaşık gibi görünse de kısa sürede kavrıyorlar. Kardeş ve akraba sayıların üzerinde biraz durmanız oldukça önemli.

    Not:Çalışmayı matematik temelli ele almazsanız seviye 2 de bile oldukça büyük faydalar sağlanıyor. Birkaç öğrencim saniyenin altında işlem yapabilecek hale gelmişti. Sınıfın önemli bir kısmı ise 2 saniyenin altında işlem yapabiliyordu. Bu başarma duygusunu başka nasıl kazandırabilirsiniz?
  • vetanhan 26 Aralık 2018
    yunus hocam hayırlı akşamlar . rahatsız ettiğim için özür dilerim.
    en kısa yoldan size böyle ulaşabileceğim için yazıyorum
    çalışmalarınız cok cok beğerek sınıfıma ve kendi oğluma uyguluyorum. bir cok kişiyede tavsiye ettim
    emeğinize sağlık . hepsi çok güzel.
    parmak abaküsünü biraz önce gördüm .öğrenip öğretmek istiyorum. anlamadığım bir konu oldu. toplama yaparken eldeli toplama veya onluk bozmak gerekecek cıkarmada nasıl bir yol izlenecek
    Konuşma Sonu
    Bir mesaj yaz...


Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK