2. Uluslararası İzmir Edebiyat Festivali

 Bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Uluslararası İzmir Edebiyat Festivali, 15 Eylül-14 Ekim tarihleri arasında İzmirlileri 11 ülkeden önemli şair ve yazarlarla bir araya getiriyor. Festival 8 ilçede gerçekleştiriliyor.
 

 

Edebiyat dünyası bir kez daha İzmir'de buluşuyor. İlki 2015 yılında "Edebiyat Özgürleştirir" sloganıyla düzenlenen Uluslararası İzmir Edebiyat Festivali'nin ikincisi, 15 Eylül-14 Ekim tarihleri arasında İzmir'de gerçekleştirilecek. Kentin 8 ilçesinde düzenlenecek olan etkinliklerin bu yılki teması ise "barış". İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve direktörlüğünü Haydar Ergülen'in, editörlüğünü ise Mahmut Çınar'ın üstlendiği festivalde Türkiye'den ve farklı ülkelerden katılımcılar; İzmirli edebiyatseverlerle panellerde, söyleşilerde, okumalarda, dinletilerde ve atölyelerde bir araya gelecek. Festival kapsamında ayrıca sezonun en etkileyici tiyatro oyunları sahnelenecek.

Onur konuğu Adonis ve Özdemir İnce

"Edebiyat Barıştırır" ilkesiyle düzenlenen bu yılki festival Türkiye'nin en önemli şair ve yazarlarını İzmirlilerle buluştururken dünyanın yaşayan en büyük şairlerinden Adonis'i de ağırlayacak. Adonis, Türk şiirinin büyüklerinden Özdemir İnce’yle birlikte festivalin onur konuğu. Aynı zamanda festivalin açılışının da yapılacağı Konak'ta iki gün sürecek olan panel, şiir akşamı ve söyleşi etkinliklerinde İzmirlilere şiirlerini okuyacak olan Adonis ve Özdemir İnce’ye Türkiye'den, Fransa'dan ve Kıbrıs'ın iki yakasından şairler eşlik edecek.

1 ay 8 ilçe 11 ülke

Sırasıyla Konak, Aliağa, Bergama, Torbalı, Bayındır, Selçuk, Bornova ve Buca'da düzenlenecek olan etkinliklere, festivalin bu yılki teması olan "barış"ı konuşmak, "barış" üzerine şiirlerini okumak için daha önce savaşla yüz yüze gelmiş ya da hâlâ çatışma bölgesi olan ülkelerden şairler ve yazarlar katılıyor. Bir ay sürecek olan festival; Türkiye'den, Fransa'dan, İtalya'dan, Polonya'dan, Suriye'den, İspanya'dan, Bosna Hersek'ten, Azerbaycan'dan, Yunanistan'dan, Kuzey ve Güney Kıbrıs'tan konukları ağırlıyor.

Program kitapçığı (pdf)

İzmir.bel.tr

  • 1 0
  • 12 Eylül 2017 17:13 566
  • Aktif Haberler
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK