21 Saatten Fazla Derse Girmek İstemeyen Ve Dilekçe Veren Öğretmen Dyk Görevi Alabilir Mi?

manidar99
08 Mart 2019 16:48

Genel bilgi dersleri öğretmenlerden Aylık Karşılığı 15 saat ve Zorunlu Ek Ders olarak 6 saat olmak üzere toplamda 21 saatten fazla derse girmemek için dilekçe veren bir öğretmene Destekleme ve Yetiştirme Kurslarında görev verilip/verilmeyeceği ve DYK kapsamında girilecek dersin 21 saatin içerisine dahil edilip/edilmeyeceği;
Şöyle ki: "4 Şubesi olan bir ortaokulda Sosyal Bilgileri Dersi toplamda 11 saattir. Aynı zamanda bu okulumuzda diğer alanlarda öğretmen ihtiyacı olduğu için Sosyal Bilgiler Dersi dışındaki alanlarda da öğretmeni olmayan dersler bulunmaktadır. 21 saatten fazla derse girmek istemeyen Sosyal Bilgiler Dersi Öğretmeni alanında 11 saat derse girip kalan 10 saatini de DYK olarak tamamlamak istemektedir. Fakat okulda diğer alanlarda öğretmeni olamayan dersler olduğu için bu okula Ücretli Öğretmen görevlendirilmesi zorunluluğu doğmaktadır.
Bu nedenle 21 saatten fazla derse girmek istemeyen öğretmenin 21 saatlik dersinin, müfredattaki zorunlu derslerden mi olacağı hususunda ne yapılmalıdı

hadis
09 Mart 2019 06:29

Görev ayrı Dyk ayri. Ancak başvurunuz var diye kurs müdürü size ders vermek zorunda değil. Ücretliye verebilir size dyk vermeyebilir. Bu durumda yasal olarak bir hakkınız yok.

murats-32
08 Mart 2019 17:44

Sorununuzun cevabı evet 10 saat dyk alarak öğretmen norm ihtiyacı ders sayısını tamamlayabilir. Öğretmen el ders karşılığı girebileceği dersler dışında olan derslere girmesi tamamen onun isteğine kalmış bir şey yani müzik öğretmeni yok diye müzik dersine sosyal bilgiler öğretmenini zorla sokamazsınız öğretmen istemiyorum derse diğer çözüm yollarına gitmek zorunda kalırsınız.

manidar99
08 Mart 2019 16:52

Yukarıdaki sorunun devamı olarak da 21 saatten fazla derse girmek istemeyen öğretmen DYK'dan görev alabilir mi? Bu konu suistimale açık olabiliyor şöyle ki: Öğretmen dilekçe verip 21 saat zorunlu ders+19 saatte DYK'ya girmek isteyebiliyor. Ancak okulunda rutin müfredat kapsamında öğretmensiz kalan dersler olabiliyor. Acaba bu gibi durumda yapılacak uygulama nasıldır ve yasal dayanağı nedir? Yardım ve fikirleriniz için şimdiden teşekkür ederim.


Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK