40 Dakika Teneffüs Başladı! Çocuklar Memnun, Öğretmenler Tepkili!

Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2023 Eğitim Vizyonu kapsamında '40 dakika ders, 40 dakika teneffüs' uygulaması Antalya'da 14 ilk ve ortaokulda pilot olarak başladı. 40 dakikalık teneffüslerde öğrenciler isterse spor aktivitelerine katılıyor, isterse resim ve müzik gibi etkinliklere katılıyorlar.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB), 2023 Eğitim Vizyonu kapsamında Antalya'da 14 ilk cve ortaokulda pilot olarak uygulanmaya başlanan ''40 Dakika Ders, 40 Dakika Teneffüs' projesi, ilköğretim öğrencilerinin gelişimlerini desteklemeyi amaçlıyor. 

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan haberde 14 pilot okuldan biri olan Kemer'deki Hacı Mehmet Saygin İlkokulu'nda uygulamanın detayları, öğretmen ve öğrencilerin görüşlerine yer veriliyor. 

40 dakikalık teneffüslerde badminton, resim, müzik, halkoyunları, kick boks, futbol, judo, işaret dili gibi etkinlikleri halk eğitim merkezlerinden görevlendirilen öğretmenler; istop, satranç, masatenisi, seksek, yakartop, beştaş, yedi kiremit, mendil kapmaca, ip atlama gibi çalışmalarıysa sınıf öğretmenleri gerçekleştiriyor. Gönüllülük esasına dayalı olan bu eğitimlere katılan öğretmenlere, aylık yaklaşık 700 TL ek ders ücreti ödeniyor.

Teneffüsler 40 dakikaya çıkınca eskiden 08.30-14.30 olan okul saatleri 08.20-16.00'ya çıkıyor. 

"YETENEKLİ ÖĞRENCİLERİ, LİSANSLI SPORCU YAPMAYA ÇALIŞIYORUZ"

Halk eğitim merkezinden görevli judo eğitmeni Kadir Altınok, "Teneffüs başladığında koşarak geliyorlar. Yetenekli öğrencileri, lisanslı sporcu yapmaya çalışıyoruz" dedi.  Müzik öğretmeni Gizem Tural ise, "Okullarda müzik dersi bir saat. Böyle olunca dört saat de gelebiliyorlar. Yetenekli öğrencileri de bu sayede keşfedebiliyoruz" diye konuştu.

"BRANŞ ÖĞRETMENLERİ, YETENEKLİ ÖĞRENCİLERİ ÇOK DAHA İYİ BELİRLİYOR"

Haberde görüşlerine yer verilen Okul Müdürü Ali Yıldız, "4 Şubat'tan bu yana uyguladığımız projeyi beğendik. İl milli eğitimden kaynak geldi, atölyeler oluşturduk. Etkinlikleri "Okullar Hayat Olsun' projesinden seçtik. Halk egitim aracılığıyla öğretmenlerimizi bulduk. Burada amaç, çocukları keşfetmek. Çocuk oyunlarını kendi öğretmenlerimiz yaptırırken, judo, halk oyunları gibi etkinlikleri halk eğitimden branş öğretmenleri gerçekleştiriyor. Öğretmenler, okul süresi uzayacağı için tedirgin oldular, ama çocukların mutlu olduğunu gorünce projede olmak istediler. Veliler de çok mutlu. Eskiden zil çaldıgı zaman çocuklar koşarlardı. 10 dakikada tuvalete mi gidecek, oyun mu oynayacak, kantine mi gidecek bilemezdi. Şimdi güle oynaya çıkıyorlar. Çocukların becerilerini görüyoruz. Branş öğretmenleri, yetenekli öğrencileri çok daha lyi belirliyor" dedi. 

"DERSLERE ADAPTASYON AZALABİLİR"

Okulun öğretmenlerinden Yağmur Dağ, başta tedirginlik yaşadıklarını, ama uygulamanın güzel gittiğini belirterek, "Ders yönünden biraz verimliliğin düştüğünü düşünüyorum. Dersler bölünüyor ve sabahki ders saatimiz biraz azaldı. Çocuklar sabahtan daha zinde oluyorlardı. Çok fazla oyun ağırlıklı geçtiği için çok yoruluyorlar. Onun dışında imkanları olmayan çocuklar güzel etkinliklerle tanıştılar" değerlendirmesinde bulundu.

Benzer görüşleri paylaşan sınıf öğretmeni Pelin Sezer de, "Şu an uygulamadayız, önemli bir aksaklık görülmedi. Biraz dersler açısından sorun oluyor. Dersler çok bölünüyor, o nedenle verimlilik biraz düştü. Onun dışında çocuklar eğleniyor, yeni şeyler ögreniyor" dedi.  Satranç etkinliğine giren sınıf öğretmeni Sinan Gül ise "Bu proje şu anda deneniyor. Sonrasında artıları, eksileri değerlendirilecek. Planlama açısından değiştirilebilir yönleri var. 40 dakika teneffüsten sonra çocuğun derse adapte olması konusunda sorun olabiliyor. Çocuğu sosyal yönden geliştireceği kesin, ama eğitime artısı, eksisi açısından tartışmamız gerekiyor" diye konuştu.

  • 14 52
  • 26 Mart 2019 10:32 33.292
  • Aktif Haberler
  • hasmuallim01
    30 Mart 2019 18:02
    1 1
    Ayrıca öğrencilerin yeteneklerine göre alanlara almak onlarda başarı getireceği inanın çocuklar dahada mutlu olur. Ben bu getirileceği öngörülen eğitim sistemine inanmıyorum. Siz inananabilirsiniz o sizi bağlar. Neden öğretmenlerin geneline sorulmuyor nasıl bir eğitim sistemi diye. Bir yarışma düzenlense ve bu düzenlenen yarışmayı tüm öğretmenler oyleyebilse daha iyi olmaz mı. Üst kademede 10 kişinin düşüncesi mi etkili olur yoksa 1 milyon insanın yarışacağı ve tüm öğretmenlerin bunu oylayabileceği bir eğitim sistemimi daha iyi olur?
  • hasmuallim01
    30 Mart 2019 17:55
    1 1
    Osmanca kardeşim burada beklenen amaç çocukların mutluluğu değil amaç akedemik başarı. Mutlu olmak için bu devirde para gerekiyor. Ayrıca akedemik başarı yüzde 5-10 diyorsun ya bu sistemle o yüzde 5-10 luk akedemik başarı 1-5 liğe düşer. Bizim burda yapmamız gereken akedemik başarı ve öğrencilerdeki yetenekleri buldurup o alanlarda yani başarılı olacağı alanlarda onları geliştirmek dahada ileri götürmek. Sen hazza dayalı düşünüyorsun ama sadece hazla olmaz bu iş ilimde bilimde önde olmak lazım. Yoksa bu eğitim sistemiyle ileri değil geriye doğru gideriz. Bak internetten araştır dünyanın en mutlu ülkelerini serbestisi çok olan ülkeler değilde ilimde irfanda sağlıkta parada ilerlemiş ülkelerin olduğunu göreceksin. Bizim öncelikle ilimde irfanda sağlıkta parada ilerlememiz lazım. Yoksa merak etme okuldan sonra eve giden çocuklar bizim ülkede direk dışarda futbol veya ona benzer oyunları bol bol oynuyor.
  • fatih yön
    30 Mart 2019 14:12
    4 0
    Yıllardır okullarda öğrencilerin yeteneklerinin tespit edilemediği hatta var olan yeteneklerinin de köreltildiğinden dem vurulur bu caanım ülkemde! Bu da yetmez; bunun vebali de günah keçisi misali öncelikle sınıf öğretmenlerine, ardından branş öğretmenlerine yüklenir durur. Öğretmenlerin yetersiz olduğundan dem vurulur.
    Bunun bir nebze de olsun önüne geçmek için 4 + 4 + 4 sistemine geçilmesiyle birlikte haftada 5 ders saati olarak 1.,2.,3. sınıflara Oyun ve Fiziki Etkinlikler adında (şu anki adı Beden Eğitimi ve Oyun) ders uygulaması başlatıldı. Buna mukabil müzik ve resim ders saatlerinin sayısı 1'er saatte bırakıldı. Hatta 4. sınıflarda çocuğun oyun ihtiyacı azaldığından (!) ötürü Beden Eğitimi ve Oyun ders sayısı hooop 2 saate iniveriyor(!). Resim ve Müzik derslerinin durumu ortaokullarda da aynı. Neden, çünkü resim ve müzik yetenekten sayılmaz nasıl olsa; olsa da olur, olmasa da... Öğretmen haftalık 1 ders saatinde hem dersini işleyecek hem yetenekli öğrencileri keşfedip yönlendirecek; öğrenciler de bir ders saatinde çalışmalarını tamamlayacak, yok tamamlayamadıysa evde tamamlayacak ki o dersten düşük not almasın!.. Nerde kaldı yetenek, nerde kaldı ilgi...
    Resim ve Müzik dersleri için durum böyle iken ülkemizdeki yüzlerce belki de binlerce okulun haftada 5 ders saat beden eğitimi ve spor yapılmasına elverişli, özellikle kış aylarında kullanılmaya müsait kapalı bir alanı var mı? HAYIR!..
    Demem odur ki kendi maddi ve fiziki şartlarına ve kültürel özelliklerine göre bir eğitim sistemi oluşturamayan ülkelerdeki eğitim sistemi, deneme yanılma modelleriyle (yok Finlandiya, yok Kanada, yok bilmem ne...)yürütülmeye çalışıldıkça daha çoook nesil harab olur gider... Ayrıca bu tür uygulamalar için niçin kıyıda köşede kalmış, çalışanlarının çabasıyla ayakta kalmaya çalışan veya öğrenci sayısı fazla, fiziki şartları yetersiz okullar pilot okul olarak seçilmez? Sanki bütün ülkede okulların fiziki şartları ve mevcut imkanları aynıymış gibi bir tutum takınılır anlayamadım gitti...
    Köy Enstitülerinden mezun olan öğretmenler bir başkaydı, denilip duruyor. Haksız da sayılmazlar. Ancak madem öyle başarılı öğretmenler yetiştirebilen bir kurum vardı, hangi akla hizmet kaldırıldılar, diye sorası geliyor insanın... Sonra da cevap olarak; bir milleti savaşa gerek kalmadan toptan yok etmenin yolu eğitim sistemini çökertmekten geçer de ondan mıdır, gibi deli fikirler getiriyor akla...
    40 dakika ders, 40 dakika teneffüs uygulamasının da temelsiz bina gibi yıkılacağı aşikardır. Bunun yerine, madem amaç çocuklarımızın yetenekleri doğrultusunda faaliyetlere katılmasını sağlayıp gizli kalmış yeteneklerini ortaya çıkarmak; ilkokul 1. sınıftan itibaren (hatta ana sınıfından) 12 yıllık zorunlu eğitimin her kademesinde Resim - Müzik - Beden Eğitimi ders saatlerinin sayısı arttırılsın.Okullarımızda bu derslerin faal olarak yürütülmesi için uygun fiziki ortamlar sağlansın. Derslerin işlenişinde de o dalda eğitim görmüş olup devlet tarafından atanmayı bekleyen o gencecik öğretmen adaylarımız görevlendirilsin. Bir taraftan öğrencilerin yeteneklerini ortaya çıkarmak için böyle bir uygulama başlat, bir yandan da yetenekli oldukları için bunun eğitimi alıp yüksek öğrenimini tamamlayan yetenekli öğretmen adaylarının çalışma alanlarını daralt! Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu...
    Sonuç; aşağı tükürsem sakal, yukarı tükürsem bıyık benim güzel ülkemin hali, ahvali... Kördüğüm misali eğitim sistemimiz, çözebilene aşkolsun. Haa bir de öğretmen camiası olarak birbirimizi yerden yere vurmalarımız yok mu ya; düşmana gerek yok, biz birbirimize yeteriz...
  • cemcem
    29 Mart 2019 22:54
    0 0
    Yüzde 90'a umut olan bir proje yani süper gerçekten.15 dakika ders, 1 saat etkinlikle yüzde 100'ü yakalarız herhalde.
  • OSMANCA
    29 Mart 2019 20:08
    3 7
    Eğitim dibe falan vurmuyo sayın hasmuallim1. Bence herhangi bir okuldaki 8. sınıflara misafir olarak dahi olsa girip, proje okullarını kazanma ihtimali olmayan öğrencilerin "umutsuzluğunu" bir görseniz...

    Bu ülkede akademik başarı sağlama oranı %5-10 luk dilimdir. Geri kalan %90-95'in okullardan sonra hiç bir becerisi olmayacak şekilde asgari ücretli iş peşine düşmelerindense, 40 dakikalık teneffüslerde "yetenekli oldukları alanları" buldurup, daha mutlu bir gelecek elde etmelerini sağlamanın nesi kötü?
  • hasmuallim01
    29 Mart 2019 19:59
    7 0
    Osmanca arkadaşa cevaben şunu yazıyorum. Velilerin ve öğrencilerin şikayetçi olmaması bu sistemin başarılı olduğu anlamına gelmez. Ayrıca 1 saat ders 1 saat ara bu çocukları nasıl derslere konsantresini nasıl sağlayacaksın sonuçta çocuk her arada farklı etkinlik yapacak kafa başka yerlerde olacak. Belki farklı alanlarda başarı gelecek ama eğitim tamamen dibe vuracak Bu sisteme başlarlarsa fazla sürmez 2 yıla bu sistem olmadı deyip iptal ederler.
  • OSMANCA
    29 Mart 2019 17:03
    2 6
    "Başınıza çorap öreceğiz" ifadesinin arkasında neşeli bir emoji vardı. Ama burada emojiler çalışmıyormuş.

    Arkadaşlar hiç tanımadığınız bir sistemi acımasızca yargılıyorsunuz... Etmeyin...

    Bu çocuklar hiç bir yetenek ve becerileri gelişemeden liseli oluyorlar... Sonrası mâlum...
  • firuzan_le
    29 Mart 2019 13:40
    7 0
    Başınıza çorap öreceğiz derken...İşte sorun bu...Tek taraflı düşünmek. Bir olayı sadece kendin uyguluyormuş gibi davranıp her şartı koşulu değerlendirmemek...Veliler tabi ki mutlu olur. Şahsım adına okulda 5 e kadar kalmak sorun değil. Sorun iki çocuğumu 5 e kadar görememek. Onlarla arama zaman karmaşasını koşturmasını sokmak. Veliler var çocuk ateşli gönderiyor okula...Başından savdığını kar sayıyor. Biz bu işi layıkıyla yapıyoruz. Başımıza çorap örmek size kalmamış...
  • erol69
    29 Mart 2019 09:07
    7 0
    Yab boz tahtasinda yeni oyun. Ne yaptilarsa hep yanlis cikti. 14 yil bitisik egik el yazisi dayatmasi gecen yil son buldu. Egitimde kalite boyle sacma sapan islerle degil, kalifiye isini seven ogretmenlerle yakalanir.
  • carpediem03
    29 Mart 2019 09:04
    9 0
    Uygulamayı savunan arkadaşlar hala top çeviriyor, aşağıda sorulan soruların bir tanesine cevap vermemişler. Varsa yoksa öğrenciler mutlu, veliler mutlu....Ben veli olsam ben de mutlu olurum. Çocuk akşama kadar evde yok nasılsa??
  • OSMANCA
    28 Mart 2019 23:16
    3 36
    Okulumda 2. Dönemden itibaren teneffüsler 40 dakika...

    Tüm sınıfların veli toplantısına bizzat katıldım. Bir tek şikayet yok...

    Öğrenciler son derece mutlu...

    Buraya yazılan tüm olumsuz yorumlara bakıyorum ve diyorum ki, "HAZIR OLUN, BU ÇORABI BAŞINIZA ÖRECEĞİZ"
  • biber222
    28 Mart 2019 22:13
    9 0
    Bizim okul gibi hiç bahçesi olmayan 3 katlı ve 1000 kişilik bir okulda bu proje nasıl uygulanacak çok merak ettim. Sınıfımda öğretmen masasına bile yer yok, gerçekten şaka gibi. Her okula etkinlik öğretmenleri nasıl bulunacak, yıllardır resim, müzik ve bedene bir branş öğretmenleri bile sokamadılar.
  • zeynepgulsu
    28 Mart 2019 20:41
    10 0
    Teneffuslerin 40 dakika olmasini mantiksiz buluyorum.15 dakika olabilir.Dersler de 30 dakikaya indirilibilir.
    Yetenek derslerinin saatleri artirilsin ve brans ogretmenleri girsin.Her zaman savundugum sey.
    Yakinda 40 dk teneffus projesi cop olur.Uygulanabilirligi yok.
  • Tawozie
    28 Mart 2019 20:20
    7 15
    Bence bu proje oldukça iyi. Eğitim yönünden aksaklıklar konusuna gelince, ben bir sorun olduğunu düşünmüyorum. Böylece çocuklar yetenekli oldukları konuları belirler, sadece matematik, türkçe vb derslerde değil ileride işlerine yarayacak kendi ilgi ve yetenekleri doğrultusunda meslek seçip başarılarını arttıracak şeylerde de gelişmiş olurlar.
  • laleyeliz
    28 Mart 2019 19:26
    5 0
    1. sınıf okuturken bir öğrencim "öğretmenim burası daha güzel anasınıfında hep oyun oynuyorduk ama ben sıkılıyordum şimdi teneffüsümüz var ne güzel" demişti. öğretmen olmadan 10 dakika bile olsa arkadaşlarıyla oynamanın onlar için önemli olduğunu düşünüyorum. Hep istedim çocukların yeteneğini geliştirici etkinliklerin olmasını ama bu şekilde değil ders çıkışlarında 1 saat gibi süre yeterli olurdu.
  • makbulut
    28 Mart 2019 15:07
    11 0
    Bu projenin uygulanabilir olması için tüm okulların alt-üst yapılarının tamamlanmış olması gerekir.Yemekhanesi dinlenme odası oyun salonu kapalı spor salonu vs.Kaldı ki bizim okul daha 9-3 'e geçemedi hala sabahçı öğlenci eğitim var.Proje yürümez (;
  • canyucellive
    28 Mart 2019 15:02
    7 0
    5-6-7-8. sınıflarda ders sayıları azaltılacakmış. Resim, müzik, beden eğitimi ve tasarım öğretmenlerin bir kısım normunu ilkokullara aktarıp bu derslere branş öğretmenlerini sokalım. teneffüste değil derslerde çocuklar bol bol etkinlik yapsın. Ayrıca ders saatleri 30 -35 dakikaya insin, etkinlik için +1 ders konularak günlük ders yükü 7 saate çıksın. Bir kuşun iki kanadı gibi hem branş hem sınıf öğretmenleri çalışır ortaya güzel sonuçlar çıkar. 40 dakikalık teneffüs uzaktan bakınca güzel ama gelip geçici bir hevesten öteye geçmez.
  • ayshee
    28 Mart 2019 13:11
    9 0
    Olumsuz hava şartlarının olduğu bölgelerde derslik sayısı yetersiz okullar var bunlar 40 dakika karda ne yapacak. Gerçi bakanlık şimdi de der ki: Kayak sporcusu yetiştiremiyoruz!! Tövbe tövbe demedim Hatta 10 dakika ders 80 dakika blok teneffüs olsun
  • gkrk
    28 Mart 2019 12:35
    9 1
    Eğitimde şartları ve imkanları eşitleyelim önce. Daha sonra tenefüs yapmak için çok zamanımız olur nasılsa. Pilot bölge olarak Antalya yerine olanakları kısıtlı illerimizden başlanarak uygulansaydı bu sistem daha gerçekçi veriler elde edilebilirdi kanaatimce. Yine de umutla bekleyip göreceğiz neticeyi. İnşallah biz yanılırız.
  • geniş_vizyon
    28 Mart 2019 11:30
    15 0
    Öğleye kadar akademik dersler olsun.Öğleden sonraki zamanlarsa usta öğreticiler tarafından bilim,sanat,spor gibi etkinliklere yer verilsin.Mantıklı olan ayaklara yere basan proje budur.Diğer türlüsü kaostan başka birşey değildir.2-3 yıl sonra böyle birşeyin olmayacağını anlarlar.
  • black_turn
    28 Mart 2019 10:06
    15 0
    Öncelik 55-60 kişilik sınıfları azaltmak olmalı.
  • spidercont
    28 Mart 2019 09:46
    16 2
    cahil ve bencil bir nesil planlaması ancak bu kadar başarılı olurdu, beyefendilerin çocukları bu okullarda olmayacak ne de olsa
  • servet1903
    28 Mart 2019 08:10
    16 2
    Çocuklar tabi memnun olacak. Okul yok, tatil dersen daha da memnun olurlar hatta. Çocuklar zaten sosyal, sorun teneffüs süresi değildi...
  • egitimci034
    27 Mart 2019 23:30
    13 1
    Çift tedrisat yapan okullar ne yapacak, öğrenci sayısı 3000 olan okullar peki, alanı olmayan sınıf dahi açamayan okullar nerede atölye yapacak acaba, hadi açıldı diyelim okulların kullandığı detarjanı dahi ödemeyenler araç gereç gönderecek mi acaba? Aklımda deli sorular ama yaptık oldu dersin mekanlarda kim bilecek.
  • Hedeffenlisesi
    27 Mart 2019 22:16
    1 5
    Ya ben bir öğrenci olarak en fazla 20 dakika derse odaklanabiliyorum 20 dakika ders 30 dakika teneffüs yapsalar daha iyi olur
  • maivuslat
    27 Mart 2019 21:46
    8 0
    10-15dk teneffüs aralarından sonra bile derse adapte olamayan çocuğu 40 dk dan sonra hangi ders dikkat çekecek düzeyde olur!!!! ki teneffüs dedik çocuk soluk alsın dedik, diyorduk
  • halil6666
    27 Mart 2019 21:24
    16 1
    Bazı arkadaşlar okulların yetersiz imkanlarından bahsetmiş; doğrudur, ancak daha vahim olan sorun okul sayısı yetersizliğidir. Okullar sıkış tepiş, çocuklarımız kırkar kişilik sınıflara mahkum. Bazı okullarda en öndeki öğrenci masası ile yazı tahtası arasında bir metre ya var ya yok. durum böyleyken başarı ve uygulanabilirlik şansı imkansıza yakın bir proje çıktı ortaya. Yoksa bu "40 dakika teneffüs" projesi fikri eğitimdeki asıl sorunların konuşulmaması için ortaya atılmış olmasın?
  • demiroz22
    27 Mart 2019 21:14
    13 1
    çok komik bir de utanmadan adına teneffüs demişler çocukları hiç mi düşünmemişler 40 dakika ders yap oradan koştur etkinlik dersine teneffüs bunun neresinde zaten ekders ödemek için öğretmenden ayrıca etkinlik planı ve takibi isteyeceksin kontrol isteyeceksin ve öğretmende mecburen çocuktan etkinliklere katılım isteyecek sonuç gene dönüp dolaşıp kabak öğrenciye patlayacak peki senebaşında yapılan planlamada bir etkinliğe yeterli öğrenci katılıp sonra yavaş yavaş sıkılıp bırakırsa o çocuklar ne olacak etkinlik etkinlik gezecek mi etkinliğin ortasına gelmiş öğretmen yeni katılanlar için sil baştan mı yapacak falan filan inter milan bunun adı teneffüs değil öğrenciye eziyettir öğretmen ek dersini alır işini yapar olan çocuğa olur öğretmen istemiyor işten kaçıyor diyenler aşağıda bir arkadaş yazmış serbest zaman denilen bir şey vardır çocukların özelidir arkadaşlık paylaşımıdır öğretmensiz zamanıdır teneffüs biraz çocuk psikolojisi lütfenn
  • ümit üstel
    27 Mart 2019 20:49
    4 1
    08.20-16.00 arası full okulda mı olunacak yani? öğle arası da yok :(
  • mustafa_tekman
    27 Mart 2019 20:28
    27 1
    Siniflara birer de ranza atsinlar cocuklar hic eve gitmesin...Bu calismalar hep calisan aileleri kurtarmak icin gibi geliyor.Nitekim etkinlikler hep bos isler, sosyallesecek cocuk sokakta yakar top, bilye ile sosyallesmeli.Labaratuvar ortami gibi fanuslarda tutulmamali.Ogretmenlere de bakici muamelesi yapilmamali.
  • aksu07
    27 Mart 2019 19:59
    1 0
    ????
  • NAZMANYA
    27 Mart 2019 19:14
    2 25
    ilk atandığım köyde benden önceki öğretmenler bu sistemi uyguluyormuş harika ötesi öğrenciler vardı.
  • erdalçelik
    27 Mart 2019 19:10
    7 1
    Nerede başladı?Amaç verimli olmak mı yoksa öğretmenleri daha fazla okulda tutmak mı?Teneffüs saatleri uzayınca çocuklar daha fazla dışarıda olacak çocukların oyun alanları düşünülmüş mü?Bir sürü soru var aklımda da cevap kimde?
  • esmercan
    27 Mart 2019 18:08
    15 1
    Utanılmasa öğretmenler eğitime karşı denilecek.
    pess!!!
  • göbekligeneral
    27 Mart 2019 16:47
    20 2
    Valla bazen düşünmüyor değilim bu bizim bakanlık mı diye.ya arkadaşlar neden 40 dakikadan sonra 40 dakika etkinlik?bırakın çocuklar 10 dakika dışarı çıkıp hava alsınlar,adı üstünde teneffüs yapsınlar,dinlensinler.ha isteyen saat üçten sonra bu methettikleri etkinlikleri yapsın.ben bu konuda bakanlığın samimi olduğunu düşünmüyorum.Ankara Kızılay'dan bakanlığı yönetmek kolay.Aslında ben bu projeleri akla getirenleri okullara davet ediyorum,her gün yapsınlar bakalım kaç gün dayanabilecekler? Eğer eksiksiz tamamlarlarsa hepsinin ellerinden,alınlarından öpücem.bu iş el yazısı gibi,öğretmene performans yönetimi gibi,4 yıllık zorunlu eğitim gibi fiyaskoyla sonuçlanır.eğer bakanlık samimiyse ilkokulda, ortaokulda, lisede bütün yazılıları,sene sonundaki lgs'yi kaldırsın.
  • Burhan5
    27 Mart 2019 15:40
    23 1
    Sınıfta çocuk yapması gerekeni yapmıyor kurallara uymuyor ,gidecek bu faaliyetleri yapacak gelecek de sınıfta duracak valla benim öğrenciler gittikleri yerden gelemzler sonra git onları oralardan topla vay halime
  • alican0146
    27 Mart 2019 13:31
    32 1
    Bence ders cok olmus 5 dk ders 55 dk teneffus olmaliydi .40 dk ders olurmu
  • gülücük
    27 Mart 2019 12:04
    29 0
    Dersleri bizim çocukluğumuzdaki gibi 5 ders yapalım günlük. öğleden sonra da kulüp faaliyetleri tasarım beceri atölyeleri olsun. öğretmenler de bu atölyelerde görev alsınlar bunun için gerekirse hizmetiçi eğitimle kurslarla öğretmenlere sertifikalar da verilsin bunların hiç birine itirazım olmaz fakat daha okuldaki fazla masayı kayacak tavan arası ya da bodrum katı olmayan okulumuzda ders aralarında tasarım ve berceri atölyesi olacak mekan nasıl bulunacak. bu her yere nasıl yayılacak
  • goran6212
    27 Mart 2019 11:50
    30 0
    Soru: Köylerde soğuk ve yağışlı havalarda sınıftan başka gidebileceği bir salon, kantin,yemekhane vb bulunmayan öğrenciler 40 dakika teneffüs boyunca ne yapacaklar?
  • eminekcby
    27 Mart 2019 11:33
    17 0
    Neden aralara yayılıyor bu etkinlikler? Çocuk yorulup derste kesirleri ,problemleri,dilbilgisi gibi ağır konuları nasıl anlayacak?Öğleden sonra olsa daha iyi olmayacak mı ?
  • ARKALIK
    27 Mart 2019 10:51
    19 0
    Doğru bir uygulama değil.birinci sınıftan itibaren derslere müzik,beden egitimi,resim öğretmeni girerse yetenekli öğrenci keşfedilir.her okula spor salonu ve aktivite salonu yaparsak bunu çözebiliriz.malesef okulların alt yapısı yok.
  • gkrk
    27 Mart 2019 10:29
    6 0
    Düşünce çok güzel aslında. Ancak özellikle kırsal ve şehir merkezlerindeki kenar mahalle okullarımız gerek araç -gereç , bahçe donanımı, materyal bakımından bu sisteme ne kadar uygun işte orası tartışılır. Zira bu sistem hiçbir eksiği bulunmayan özel okullarda rahatlıkla uygulanabilir. Ancak iş imkanı kısıtlı okullara geldiğinde hadi çık bakalım işin içinden. Bu nedenle genele yaymadan önce bin kere düşünün bir kere adım atın.
  • Beyefendi006
    27 Mart 2019 10:19
    2 0
    hayır 40 ders 40 teneffüs nedir?Vur deyince öldürüyoruz!40 dakika ders 20 dakika teneffüs.Günde 1 teneffüs 1 saat olur o sırada etkinlikler yapılır.Ya da süre biraz daha azaltılabilir.
  • carpediem03
    27 Mart 2019 10:14
    28 0
    Bazı arkadaşlar olayı yanlış anlamış. Buradaki karşı çıkılan durum, bu projenin uygulanabilir olmamasıdır. İkincisi ise bu projedeki amaç öğretmeni düz memur gibi 8-5 okula çakmaktır. Öyle olmasa sabahtan dersler biter, öğleden sonra isteyen istediği faaliyete katılır şeklinde düzenlenirdi.
    Anlamayanlar için şöyle örnek vereyim. Kocaeli'nin göbeğinin sadece 7 km uzağında bir okuldayım. Geldim geleli okulda ısınma sorunu var. Kalorifer 3 güne bir arızalanıyor, müdür bey 3 günde bir kalorifer tamir ediyor. Yapamadığı yerde usta geliyor, adamın gelip gitmesi en az 1000 lira. Biz Kocaeli'nin göbeğinde en temel ihtiyacımız ısınma sorununu halledemezken, bu projeyi bu okulda hangi imkanlarla, nasıl uygulayacağız? Dediğim gibi sınıfların adını değiştir, yaz oraya Ebru sınıfı, zil çaldığı anda hokus pokus... Sınıf bir anda sanat atölyesi oluversin...Düşünce güzel, uygulama yanlış. Uygulamayı savunan arkadaşlar, hala ilkokul-ortaokul bir arada ders yapan, 1500-2000 öğrencisi olan, sadece ve sadece binadan ibaret olup, bahçesi olmayan okullarda bu uygulamanın nasıl yürüyeceğini anlatsınlar da biz de bilelim.
  • cmustafaengin
    27 Mart 2019 09:58
    16 1
    Acaba ders bitimi 13,30 a çekilse de okul çıkışı isteyen çocuk istediği faaliyete katılsa diyen 1 kişi bile çıkmamış mı? Hayır kursu ücretsiz yap, yine dar gelirli aile çocuğu faydalansın.
  • mm42mm
    27 Mart 2019 09:46
    2 31
    yanlış anlamış da olabilirim ama tek anladığım öğretmenin öğrenciden kaçmaya çalıştığı. ya öğretmen gitsin dersten hemen sonra çocuk el değiştirsin ya da çocuk eve gitsin ne yapacaksa evde yapsın. "Bu proje şu anda deneniyor. Sonrasında artıları, eksileri değerlendirilecek. Planlama açısından değiştirilebilir yönleri var. 40 dakika teneffüsten sonra çocuğun derse adapte olması konusunda sorun olabiliyor. Çocuğu sosyal yönden geliştireceği kesin, ama eğitime artısı, eksisi açısından tartışmamız gerekiyor". diyen öğretmenimiz çok güzel özetlemiş. her zaman eksik yanları görmekte üzerimize yok. daha nasıl bir ortam olduğunu görenimiz yok ama tepkiler şimdiden artmış. pilot okul müdürü durumdan memnun, söylediğine göre öğretmenler memnun. görelim ve doğruluğunu eksikliğini sonra tartışalım. şunu derseniz tamam, "nasıl olsa bizi kimse dinlemeyecek, yaptım oldu olacak." ama önce görmek lazım.

    saygılar.
  • muratdemirbaş
    27 Mart 2019 09:43
    10 0
    Müdür Bey Matematik Anlatmak Kadar Kolay Değil Oyun Oynatmak Demiş. Sahi Müdür Odasında Oturmak Gibi Sanıyor Ders Anlatmayı. Tamam Ya Siz Haklısınız Biz Sustuk. İzliyoruz ülke Geneline Yayılsın İlk Haftadan Patladığını Göreceğiz Bu Projenin. Ya Da şöyle Olacak Merkezi Okullarda İmkanları Zaten İyi Olan öğrenciler Faydalanacak, Benim Kırsalda Kalmış Gariban öğretmenim öğrencim Sadece Uzaktan İzleyecek. Burada Eleştiren Arkadaşlarımlabu Projeye Karşı çıkmıyoruz. Keşke Yapılsa Ama Uygulanabilir Olmadığını Düşünüyoruz Bütün Mesele Bu. Benim Köy Okulumun Basit Deney Malzemelri Bile Yokken Bale, Plates Neyim Dokunur Bize. Maslow'un İhtiyaçlar Hiyerarşisine Tersten Başladığımızı Düşnüyorum. :)
  • zekirdek
    27 Mart 2019 09:34
    4 0
    ilkokulda 40 dkka normal tenefusse olmaz bahceden kol kafa toplarsın ikinci gün ha tenefus adı altında baska birseyse o ayrı ...3000 kişilik okullar var kontrol imkansız olur tenefus normal sartlarda 20 dakka olur yavas yavas azaltılır dkksı öğrenci eve gidince pert olur yoksa .öğretmeni düşünemiyorum bile.neyse bi yapsınlar bakalım ne olcak görelim
  • abdullah abd
    27 Mart 2019 09:25
    18 0
    40 dk teneffüs 40 dk ders çok saçma. Çocukları derse motive etmek,spordan gelenlerin ter,koku ve hastalık durumları vs....

    Çözüm:
    sabah ders,öğleden sonra etkinlikler.
    O zaman ister öğleden sonra öğretmen gelir,ister usta öğreticiler,
    Sonuç:
    Hem fiziki ve sosyal etkinlikler için boş alan oluşur, hem de amaca yönelik hizmetler daha kolay sunulur.

    Sadece bir öneri.
    Keşke öğretmenlere sorsalar da yapsalar. Çok daha güzel fikirlerin çıkacağına inanıyorum.

    Elveda:)
  • sinan7422
    27 Mart 2019 09:23
    11 0
    Projenin pilot uygulaması İstanbul olmalıydı.
  • olcaytaner
    27 Mart 2019 09:10
    8 0
    Bu projeyi icat eden kim?, merak ediyorum. Sınıf öğretmenlerine garezi var.
  • beytim
    27 Mart 2019 08:52
    5 0
    hergün 4-5 öğrencinin gelmediği bir sınıfta devamsızlık sorununu çözer. çünkü aile sabahtan akşiama kadar çocuk bakıcısı bulmuş. nasıl nasıl o çocuğu okula getirir bırakır. akşama kadar bir tarla bostan yan gel yat osman
  • ilyas48
    27 Mart 2019 08:14
    12 1
    serbest oyunun kıymetini bilmeyen pedagoji bilmeyenler memnun çünkü ekders peşindeler. 40 dk teneffüs değil aslında 0 dakika tenefüs kimse kimseyi kanırmasın.
  • firuzan_le
    27 Mart 2019 08:14
    14 0
    Bu projeyi uygulayan okul mudurune sesleniyorum. Su an pilot ilde az sayida okulda uygulanıyor. Devlet karşılıyor. Az sayida okula usta ogretici bulundu peki cok sayida okula nasil bulunacak. Binler isin icine girince devlet karsilayacak mi? Ogretmene evet 40 dakika ders 40 dakika oyun oynatmak zor ve yorucu gelebilir. Gorev alabiliyorsaniz siz de alin deneyin bence....
  • php_korsan
    27 Mart 2019 07:37
    5 0
    Bunu her okula yaymadiktan sonra ne anlamı var?Benim okulumda satranç sınıfı var.Bir resim atölyesi yok.Bir spor sahası yok her tarafı parke taşla kaplamışlar.Bir robotik kodlama atölyesi en kötü haliyle 50bine kurulur.Ogrenci bu 40dkda ciddi işlerle uğraşmalı.Eskiden BT sınıfları vardı iyi kötü her okulda sorumlusu vardı 20 bilgisayarda çocuk girer oyun oynar yazı yazar resim çizerdi.Bunlar kaldırıldı etkileşimli tahtalar geldi sonuç bu projede rafa kaldırıldı kimi yerde var kimi yerde yok.
  • aytac0505
    27 Mart 2019 06:59
    22 0
    Milli Eğitim Bakanlığı DAHA NE ZAMAN ANLAYACAK? Her hasta farklı tedavi ister. Ver antibiyotiği ver antibiyotiği daha nereye kadar? Bir sistem uyduruluyor tüm okullar. Artık yeter imkanlar ve ortam dahilinde vizyonlar oluşturulmalı. Hakkari de bir Eskişehir de Ardahan da bu kafa ile olmaz. Sahaya ineceksin mevcut durumu tespit edeceksin. Her yöreye her kültüre göre sosyalleşme ve gelişme planları yapacaksın. 40 dk ders 40 dk tennefüs komedi alt yapı yok, malzeme yok, öğrencilerin ihtiyaç gidereceği hijyenik duşlar yok öğretmenim eğitimhane olmasa bakanlığın yapığı uygulamalardan haberim yok bu ne vurdumduymazlık.
  • aytac0505
    27 Mart 2019 06:49
    10 2
    Okul müdürleri memnun. Neden? Saat 5,30 'a kadar öğretmen de artık okulda yaşasın.
  • OSMANCA
    26 Mart 2019 23:40
    6 54
    Bu projeyi uygulayan okullardan birinin müdürüyüm. 1.5 ay sonunda kenar mahalle ve düşük gelir düzey grubu ağırlıklı velilerimin çocukları Ebru yapıyor, Org çalıyor, Plates yapıyor...

    Hem de gelen hocaların ücretini devlet ödüyor...

    Öğrenci mutlu, veli mutlu, hatta bazı teneffüslerde sadece oyun oynatarak haftalık 10 saat ilave ders ücreti alan öğretmen de mutlu...

    Ama öğretmen için yorucu mu? Evet yorucu... Çünkü Matematik dersi işlemek gibi kolay gelmiyor bazı öğretmenlere oyun oynatmak...
  • aretias28
    26 Mart 2019 23:08
    11 1
    bu projenin yanında öğretmenlere 4 yıla bir yıpranma payı verilsin.
  • php_korsan
    26 Mart 2019 22:59
    7 1
    Bu işlerde isteyen görev alır yada dışardan işin uzmanı okula gelir sınıfı alır ben kenarda dinlenirsem sorun olmaz.
  • baspilot
    26 Mart 2019 22:43
    22 0
    Tespit Edilen Sorun: ÜRETEMİYORUZ
    Çözüm Önerisi: Bol Bol Teneffüs Yapmak
  • carpediem03
    26 Mart 2019 22:13
    16 1
    Bu uygulamanın temel amacı öğretmeni 8-5 okula çakmak öğretmene düz memur muamelesi yapmaktır. Bunu uygulama ortaya atıldığı günden beri söylüyoruz. Hala ikili öğretim yapan binlerce okul var. Bu uygulamayı İstanbul'da 1500-2000 kişilik okullarda nasıl hayata geçirmeyi düşünüyorsunuz, söyleyin biz de bilelim. Bu uygulama aynen şöyle devam edecektir. Benim sınıfım 3/A mı, teneffüs sırasında da sınıfımın ismi atıyorum Zeka oyunları sınıfı. Adını değiştirince her şey değişiyor zaten bizim ülkede. Zil çalar çalmaz hokus pokus o da ne sınıf kül kedisi misali prensese dönüşür.
  • harunca
    26 Mart 2019 21:49
    7 1
    Bu ülkenin eğitimi bu kadar mı değersiz? Bu kadar deneme yanılma yöntemi anca kobay farelerine uygulanır heralde... Canı sıkılan milli eğitim müdürü kafasına göre bi düzen getirememeli. Mesela neden 40 dk, hangi bilimsel araştırma veya literatür taramasına dayanarak bu sayı? Neden mesela 30 değil 20 değil? Sırf yoksa estetik görünür 40 ders 40 teneffüs diye mi düşündünüz? Buyur burdan yak...
  • BAYRAM ALİ
    26 Mart 2019 21:38
    31 2
    Oldu olacak çocukların kimliğini de gönderdiler de nufusumuza alalım. 7/24 birlikte yaşayalım.
  • mersin123
    26 Mart 2019 21:02
    9 1
    İyi güzelde 40 dakika çocukları kim kontrol edecek
  • allenise
    26 Mart 2019 20:51
    11 0
    Ilkokul için uygun değil.40 dk ders arada 40 dk etkinlik .o çocuk saat 4 de uyur.eve gidemez
  • sdmr
    26 Mart 2019 20:47
    8 0
    40 dk deyip 25-30 razı etmek kesinlikle çok faydasız ve çocukları okuldan bıktıracak bir proje
  • mışmış
    26 Mart 2019 20:46
    7 0
    Ziya hocayla eğitim buluşmaları...
  • Memocan64
    26 Mart 2019 20:31
    21 1
    Agam bizi zorla emekli etmeye uğraşıyor anlaşıldı. Bu yaştan sonra velilerin çocuklarına sabahtan akşama kadar dadılık yapmaya niyetim yok. Okuma yazma bilmeyen velilerin çocuklarına öğretmenlik yapmaya tamam ama bakıcılık yapmaya hayır. Güzel nutuk atmakla eğitimimiz düzelmeyecek yine. Yeni gelecek öğretmenlere üzülüyorum artık.
  • ogretmen1089
    26 Mart 2019 20:01
    13 1
    Sadece tribüne oynanan aslında içi boş bir proje. Tamam çocuklar sosyalleşsin sanata spora da yönelsin. Ama bu kafayla ülkeyi kalkındıracak üretime taşıyacak beyinleri yanlış boş yonlendirilir.
  • nadir.009
    26 Mart 2019 19:58
    15 0
    Bu ülkede 20 M2 30 40 öğrenci eğitim veriliyor.bazi okullarda eşya koyacak odaları yok.5 parasız okullarla bu sisteme nasıl geçilecek.daha 2 eğitime bile son veremiyoruz. Çok erken değil mi bu fikirler.sicakta sınıfta zor duruyoruz atolyesiz nereye kadar doğada yaşamaya çalışacağız.bu ülkenin iklim şartları nolucak.kar kış kıyamet.hani nerde atölyeler.top alicak paramız yok binamız yok bu nasıl bir hayal.o çocuklar nerede duş alicak. Bu eğitime verecek eğitimciler hazır mı.cok aceleci bir karar.once fiziki sartlarimizi duzeltmemiz gerekmez mi.neden bize sormadiniz .birileri dalga geçiyor bence.vasifsiz konuşmasını bilmeyen müdürler ile mı yapılacak bu.bana mantıklı gelmiyor.tamam tenefuss artsın da vurup öldürmeyin .40 dakika nedir .sınıf kokudan durulmaz.gelissinler ama okuldan sonra kardeşim .biz yonlendiririz.bize güvenin sorun önce.alt yapıyı düzeltilmesi bize yeter.ha bu hayal zor mu değil ama gerçekçi değil.
  • İMPARATOR1
    26 Mart 2019 19:58
    12 1
    Sınıf içi bakıcılığından sonra bahçede de bakıcılık demek... Allah aşkına okullarda salon mu var,bahçe mi var ? Sabah erken kalkan kendince bir şey atıyor ortaya....
  • sekerci11
    26 Mart 2019 19:48
    10 1
    Bizim okulda 10 dk lik tenefüs için oynayacakları bir bahçe yok adam tenefüsü 40 dk yapıyor!!!!!meb neyin kafasını yaşıyor ben anlayamadım
  • hamurcu38
    26 Mart 2019 18:22
    17 1
    Tamamıyla ütopya bir proje olarak görüyorum..evet şu an mevcuttaki doğru olan değil..ama bu hiç değil !!!
  • hesap23
    26 Mart 2019 18:13
    11 0
    Müfredatını belirle, okula giriş çıkış saatini bildir, gerisini öğretmene bırak (ilkokullar için).
    Denetimler ile de çalışan çalışmayanı ayırt et ve gerekeni yap.
    Orta ve lise öğrenimi için okulları çeşitlendir, isteyen istediği okulu tercih etsin.
  • php_korsan
    26 Mart 2019 18:09
    16 4
    Öğretmenin direk kendisini ilgilendiren tek bir yenilik yok.Hep vatandaş.Vatandas evde oturmasın para kazansın diye okula sadece çay yapmak için alınan işkurdan gelen var.Okul bahçesini bile süpürmuyor.
    Dünya kadar polis var.Koy her okulun önüne bir polis bak sorun çıkıyor mu?
    Bu işler güzel ve para gerektiriyor.Artik para kismini birazda velilere yikma zamanı gelmedi mi?Herşey bedava olduğu için okullarda sorun var.Herkese yetişelim derken okullarımızdaki nice zeki beyinleri görmezden geliyoruz.Bu çocuklarda ileride başka ülkelere gidiyorlar.Egitim zorunlu değil serbest olsun.
    Daha bu hafta bana 1 lira göndermek istemeyen velim sonlandırıldı tam 400bin lirasını kaybetti cevabı hiç önemli değil oldu.Bu tiplerin çocuğunu okutmak zorunda değilim
  • nazmi33
    26 Mart 2019 15:36
    40 0
    Teferruatla meşgul olunuyor. İçerikte değişiklik yok.
    Okullar öğrenciyi tutmaya yönelik faaliyet göstermemelidir.
    Okulun mesai saati 08.00-13.00 olur. öğleden sonra öğrenci istediği faaliyete katılmalıdır.
  • serdarhoca64
    26 Mart 2019 14:27
    2 1
    Haberin konusu buradadır:
    https://www.egitimhane.com/antalya-okul-2023-projesi-k191785-90.html#msg5382735
  • lacivertmavi
    26 Mart 2019 14:19
    18 1
    Bana hiç mantıklı gelmiyor inşallah Türkiye genelinde uygulamaya geçilmez çok byük aksaklıklar eksiklikler olur diye düşünüyorum
  • php_korsan
    26 Mart 2019 14:10
    21 1
    Ilkokulda 4 saat ders olur öğleden sonra isteyen istekli azimli hayali olan çocuğu alırsın öğleden sonra profesyonelce yetistirirsin okul dersleri dışında.Her kursa her öğrenciyi alirsan tabiki verim alamazsın.
    Finlandiyada 16 yaşına kadar test cozdurmezler öğrenciye.Sinav yapmazlar.Adam gibi okul terbiyesi çalışma yöntemini gosterirler öğrencinin öğretmene ihtiyacı kalmaz.Internet devrinde beyne kitabın aynısını yüklemeye kalkıyoruz.
  • göbekligeneral
    26 Mart 2019 14:09
    24 1
    amaç öğretmeni fazla mesai yaptırıp ezmek mi yoksa öğrenciyi sosyalleştirmek mi?zaten öğretmeninin mevcut haliyle bile perti çıkıyor,yeni düzeni hiç düşünemiyorum.yorgun,bitkin öğretmenin ne kendine,ne öğrencilerine,ne ailesine ne de topluma faydası olmaz.hasta öğretmenler yakında çoğalır,benden söylemesi.
  • sadece50
    26 Mart 2019 13:50
    29 3
    antalya da kalsın sadece.
  • aloza
    26 Mart 2019 13:36
    27 0
    Öğlene kadar okul yaparsın öğleden sonra herkes ilgi ve yeteneklerine göre
    çalışmalar yapar. 40 dk teneffüs nedir arkadaş?
  • naciekinci
    26 Mart 2019 13:35
    22 0
    Şayet öğleye kadar temel dersler, öğleden sonraları atölye uygulamasına geçilirse daha verimli olur kanımca. Öğleden sonraları zaten çocuklar adapte olmakta zorlanıyor. Bu zaman da bu şekilde iyi değerlendirilmiş olabilir.
  • firuzan_le
    26 Mart 2019 12:53
    52 0
    Liselerde ders saatini azaltacağız çocuklar sosyalleşemiyor deyip ilkokul çocuklarını 17.00 a kadar okula bağlamanın mantığını anlamıyorum. çocuğum 8 den 17.00 a kadar olan bir anaokuluna gidiyor. Akşam 19.00 da uyuyup kalıyor. o kadar üzülüyorum ki seneye 1. sınıfta erken çıkacak diye mutlu olurken bir öğretmen bir veli olarak saatleri uzun buluyorum. Ayrıca şu an pilot okullar çok mutlu ama hepsinin usta öğreticisi var. Yaşadığım ilçe için düşünüyorum o kadar usta öğreticiyi nereden bulacağız. ne olacak bunun sonu öğretmenler bu işi zorunlu yapacak ... İYEP te de öyle olmadı mı? Asla ücretli öğretmen görevlendirmediler. Zorunlusun dediler. Zorla kurs açtırdılar. İşte bu işten nefret ediyorum. Sırf başardık oldu demek için gönüllülük esas deyip zorunda bırakılmaktan...Antalya da bu işi yapan öğretmenler çok mutlu, maşallah. Buyrun gelin 2000 öğrencisi olan teneffüslerde canının çıktığı okullara...Ve herşeyin ötesinde derste verimi düşüreceğini düşünüyorum. Evet ilkokul kesinlikle hayatın içinden geçmeli. AMA bu çocuk 5. sınıfa geçtiğinde başlıyorsunuz deneme sınavlarına. Müfredattın altında eziliyor çocuk. eeeee.... Bazen bunları bilinçli hareket olarak görüyorum. Eğitim sistemimiz güncellenmeli ama sadece ilkokul değil. ilkokulda makarna pişir,salata ye...Ortaokulda yarış atı ol. mantıklı olmak gerek. Dayatmalardan, zorbalıktan durmadan ne istediğini bulamayan sistem değişmelerinden bıktık usandık.
  • php_korsan
    26 Mart 2019 12:36
    21 1
    Bu tenefusde benim sınıfımla ilgilenecek resim yada spor öğretmeni varsa sorun yok.Ama ilgilenme işi yine bana kalacaksa kessinler ek ders ucretimi.
  • seyfi ünaldı
    26 Mart 2019 12:30
    13 1
    Vur dedin mi öldürüyoruz. Bunun bir orta yolu yok muydu? Kışın eksi 20'leri gördüğümüz illerde bu teneffüsler pek sarmaz
  • srdryilmaz
    26 Mart 2019 12:25
    15 2
    Amaç öğrenciyi dersten bıktırmak mı yoksa öğretmeni fazladan okulda tutmak mı doğrusu bilemedim ;)
  • humakusu
    26 Mart 2019 12:13
    3 1
    Öncelikle yapılması gereken müfredatı yenilemek olmalıydı.
  • sanayici
    26 Mart 2019 12:00
    15 1
    ilk ders yaptın yaptın ondan sonra bir şey bekleme. eskiside iyi değildi ama böyle hiç olmamış. sabahtan öğlene 3 ders yapıp (teneffüsleri 20 dakika) öğleden sonra tamamen sosyal ve fiziksel aktivitelere ayrılsa daha iyi olurdu.
  • hazanın dünyası
    26 Mart 2019 12:00
    4 2
    Böylece öğretmen memur saat sistemine geçiş yapıyor. Akşam öğretmen iptal:) Şaka maka sonuçlarına bakmak gerek;)
  • herdogan_tr
    26 Mart 2019 11:58
    18 0
    Bence başlık yanlış olmuş öğretmenlerde bir tepki göremedim sadece derse adaptasyon zor oluyor demişler zaten projeyi uygulamadan bile öyle olacağı belli yaygınlaşacağını sanmıyorum ama tüm ülke projeyi uygularsak eğitim-öğretim düşecekmiş gibi geldi bana öğleden önce temel dersler olsa sonra atolyelere branş öğretmeni girse sanki daha verimli olur.
  • cem_20
    26 Mart 2019 11:47
    3 3
    başlık içerikle alakası olmadığı görülüyor. haberin aslı temkinli olarak yazıyor. zaten kaynak da belirtilmemiş.

    https://www.ntv.com.tr/egitim/cocuklar-memnun-ogretmenler-temkinli-40-dakika-ders-40-dakika-teneffus-uygulam,6hARIXc7VEqTblW2j69Vzw

    ayrıca uygulama için öğrenci sayısı az olan, derslik sayısı fazla olan okullar seçilmiş. örnekteki okulunda sınıf mevcudu ortalaması 15 öğrenci. gerekli altyapı çalışması, okullara atölyeler yapılarak daha iyileştirilebilir.
  • ERGÜN07
    26 Mart 2019 11:25
    38 4
    Kesinlikle Uygulanabilirliği Olmayan Bir Proje.devam Edeceğini Düşünmüyorum
  • emrah6840
    26 Mart 2019 11:19
    7 4
    tenefüste oyun oynuyor veya eğitmenlik yapıyor diye öğretmene 700 tl ek para mı veriyorlarmış??? sanmıyorum ama uygulama yapılan yerlerdeki meslektaşlarımıza sormak erekli
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK