6 Zayıfla Sınıf Geçmek Olmayacak

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, sınıf geçme yönetmeliğinin gözden geçirildiğini belirterek, “Yani ben ortalamayı tutturdum ve dolayısıyla geçiyorum gibi bir kolaylığı bundan sonra çok fazla gündemde tutmamak istiyoruz” dedi. Bakan Selçuk, dün TRT Haber canlı yayınında yeni ortaöğretim modeliyle ilgili soruları yanıtladı.

Bakan Selçuk, özetle şöyle dedi: “Temelde sınıf geçmek eğer çok kolay olursa, dört işlem bilmeden lise bitirilebilir. Böylelikle giderek ülkenin öğretimsel düzeyi düşmeye başlar. Üniversite sınavlarında da yapılan net sayıları azalır. Bir öğrenci belirli derslerden yüksek not alarak, hiç öğrenmediği derslerden geçiyorsa, diyelim ki 6 tane zayıfı var ve geçiyorsa, bunu problem olarak görmememiz bir problem. Çocukların derslerini belli bir düzeyde öğrenene kadar onlarla muhatap olması lazım. Yani ben ortalamamamı tutturdum ve dolayısıyla geçiyorum gibi bir kolaylığı bundan sonra çok fazla gündemde tutmamak istiyoruz. Bunun çalışmalarını yapıyoruz. Öğrenci sınıfta kafasını sıranın üstüne koysa ve ‘Ben zaten geçeceğim, öğretmenim sen işine bak’ derse. Biz öğretmenin sınıftaki gücünü, itibarını da dikkate almak zorundayız. Ayrıca öğrenci başta geçmeyi garantilediyse orada bir öğrenme atmosferi oluşmuyor.”

 

  • 24 1
  • 27 Mayıs 2019 11:22 6.803
  • Aktif Haberler
  • fatmaneva
    28 Mayıs 2019 13:45
    6 0
    Neden 6 zayıfla sınırlıyoruz ki. 1. sınıfta okuma yazma öğrenemeyen, sonraki sınıflarda Türkçe, matematik ve fen gibi temel derslerden herhangi birinden 45 altı not alan öğrenci kalmalı. Velinin onayı niye alınıyor ki o da ayrı bir muamma. Bu durumda olan bir öğrencinin eğitim öğretim sürecinin ne kadarı ile ilgileniyor ki veli.
  • brsbrs42
    28 Mayıs 2019 09:43
    1 0
    7 zayıfla sınıf geçme olacak.
  • zekirdek
    28 Mayıs 2019 09:36
    2 0
    altı az ya 7 ile geçilsin sayn bakanım zaten herşey nette var her kademede bi elekten geçirilmeli öğrenciler sonra her kademede yönlendirilmeli kanımca ..bu herkes okuyacak sevdası nedir 6 zayıfı olan öğrenci zaten ünivde sıralamada belirli bir yere gelemez ki her kademede sınav yaparak ki gözlemlede olur kimin ne oluğuna bakılarak devam edilmeli ...kalma yok ceza yok yaptırım yok ...e allah cehennemi boşuna mı yaratmış ...
  • kartanesi41
    28 Mayıs 2019 08:13
    13 0
    herkese merhaba..evet, ilk ve orta öğretimde kısaca eğitimin her kademesinde sınıfta kalma geri getirilmelidir..yoksa kimsenin okulu v e öğretmeni kaale aldığı yok..emin olun böylece adam gibi öğrenciler yetişecek, veliler de öğretmene nasıl daha saygılı olurum diye düşünecek..ve, sınıfta hep söylediğim gibi"senin baban bizim zamanımızda olduğu gibi gidip kırtasiyeden bir kitabı 50 TL verip alsaydı, yada komşularla kitap değiş- tokuşu yapsaydın, ne bu kitabı böyle paramparça ederbilirdin( zira annen baban sana gününü gösterirdi)ne de annen bu kitabı sobayı yakmak için kulanırdı..kesinlikle kalma gelsin, ders kitapları KESİNLİKLE PARA İLE SATILSIN( BENİM DEVLETİME YAZIK DEĞİL Mİ?) ve bir şekilde öğretmene kaybettirilen İTİBAR GERİ VERİLSİN! Artık nasıl yapılacaksa..Biz artık yorulduk...Havanda su dövmekten yorulduk!Aşkla başladığım mesleğimden yoruldum artık..Küçücük öğrenci bile az bıraksak saygısızlık yapıyor..Artık bu yanlışlar düzeltilsin.lütfen.
  • ataogretmen
    28 Mayıs 2019 03:43
    5 0
    Öncelikle performans notları kaldırılmalı. Hem idare hem de veliler yüksek verilmesi için baskı oluşturuyor. Bu durumda sınavların da anlamı kalmıyor. Öğretmen iki sınav yapmış, çocuk 30-40 almış, performansa bakıyorsun 80-90, bunu bir öğretmen yapıp diğeri yapmazsa, ihale diğerin kalıyor. Bu sadece öğrenci, veli, idare baskısı değil. Profili düşük bir okulda çalışırken, matematik öğretmeni arkadaş sınav notlarını biraz düşük vermiş, hak edene hakkı kadar vermiş kısaca. Okula teftişe gelmişlerdi. Arkadaşın verdiği notları inceleyen müfettiş düşük notları beğenmemiş, dersi anlatamamışsın, sen yetersizsin diyerek hakkında tutanak tutmuş, sanırım uyarı cezasıydı ve 2 haftalık bir kursa alınmıştı öğretmenimiz. Derslerine de önem veren, vicdanlı bir arkadaştı. Balık baştan kokar diye bir laf var. Olay sistem değil, sistemi uygulayanlar. Bakanımızda farkında her şeyin. Elinden geldiği kadarıyla çözmeye çalışıyor. Umarım uzun bir süre görev yapar ve kurulacak düzen tekrar bozulmaz.
  • php_korsan
    28 Mayıs 2019 00:29
    10 1
    Sadece ilkokul ve ortaokulda ücretli ders kitabı ve sınıfta kalma yada okul bitirme sınavları yapılsın.Bu ülkenin eğitimi şaha kalkar.Ben 5 öğrenciyi bırakmayı düşünüyordum görüştük güzelce konuştuk.Ama veliler hocam ehliyet alsın yada 2,3.sınıfta okur fazlasına karışma dediler.Ben de haklı buldum veliyi ben kimim ki karışıyorum vatandaşın işine.
  • esen kolera
    27 Mayıs 2019 21:42
    10 0
    Umarım bu durum ilkokul için de geçerli olur zira ilkokulda bile öğrenciye lafımızı dinletemiyoruz üstüne bir de veli bunun sorumlusu olarak çocuğuna veremediği ahlakı, disiplini değil öğrenciye kızmayışımızı gösteriyor. Bakanımızın da sınıf tekrarı yaptığını duymuştum bundan ala güzel bir örnek olur mu? Lisede bir çok öğretmenimiz bir sene kaldım ama diye başlayan hikayelerini anlattılar, başarı hikayelerini. Demek ki bu sınıf tekrar o kadar da gereksiz ve kötü değilmiş.
  • tarkan555
    27 Mayıs 2019 21:19
    8 0
    Sınıfta bırakılması gerekeni sınıfta bıraktın diyelim ,bıraktığın öğrencinin 7 sülalesi , kesici biçici yaralayıcı yok edici aletlerle okulu basarlarsa ne olacak kim sahip çıkacak ? yıllarca sınıfta kalmanın önünü kesik olsun sonra birden sınıfta kalmanın önünü açık olsun ?
  • php_korsan
    27 Mayıs 2019 17:55
    15 2
    Hiçbirşeye gerek yok.Sinifta kalma işini getirin.Ders kitaplarını kırtasiyecilere bırakın bedava olmasın.Bak eğitim 1 senede nasıl düzeliyor yükseliyor.1 milyon nüfuslu şehirde ...okuyor kampanyası yaptılar 1 sene olmadan duraklardan kitaplar çalındı şimdi sahaflarda satılık görüyorum kampanya amacına ulaşmadan bitti gitti.
  • seyfi ünaldı
    27 Mayıs 2019 14:56
    11 0
    eylülonur hocam, emin olun önümüzdeki yıl aynı veli "Çocuğunun neden ödevlerini yalnız yapamadığını soracak, ödev kalitenizi sorgulayacaktır."
    Sınıfta kalmak olmalı, zorunlu eğitim gözden geçirilmeli.
    Hafta sonu sanayiye arabamı götürdüm, 7 araba var sırada. Usta tek başına çalışıyor. Kendi çocuğumuza yakıştırmasak da hayatın da gerçekleri var. Çocuklar bu gerçekle yüzleştiğinde iş işten geçmiş oluyor.
  • onur2626
    27 Mayıs 2019 14:33
    7 0
    sözlü notları ile ortalamalar şişiyor zaten. bu devirde geçene değil kalana belge vermek lazım.
  • php_korsan
    27 Mayıs 2019 14:31
    17 1
    Sinif geçme işi özellikle ilkokulda değişsin kıymetiniz doktor vali gibi olur.
  • hayat_turkusu
    27 Mayıs 2019 13:19
    23 0
    İlkokulda dahi öğretmeni okulu ciddiye almayanlar var. Bu yüzden sınıf tekrarı ilkokulda dahil olmalıdır
  • eylulonur
    27 Mayıs 2019 13:04
    24 0
    1. sınıf öğrencisi ilk grup harflerinin dışında hiçbirşey bilmiyor. veliye nerdeyse yalvarmadığım kaldı çocuğunuzu sınıfta bırakmak için dilekçe vermeniz gerekiyor diye. veli de kendini birşey zannetmeye başladı bu arada. öğretmeni bu duruma düşürenler utansın!!!
  • aretias28
    27 Mayıs 2019 12:39
    4 1
    ismet yılmaz geçen sene hepsini geçirmişti..bu sene de seçim dolayısıyla kalmaz olmaz diyorum
  • isikayhan
    27 Mayıs 2019 12:25
    14 0
    Aferin mi desek yoksa Günaydın mi?
    Bilemedim!
  • übübü
    27 Mayıs 2019 12:24
    34 0
    İlkokulda da sınıf tekrarı olmalı. Temelden okulu ciddiye almıyor ki ne veli ne öğrenci. Ağaç yaş iken eğilir.
  • kral_02
    27 Mayıs 2019 11:46
    10 3
    bügüne kadar sınıf tekrarının olmaması öğretmen açığı oluşturmamak içindi.Acaba sınıf tekrarı olduktan sonraki zamanda oluşacak kadrolara öğretmen ataması yapılacakmı.
  • hll-22
    27 Mayıs 2019 11:42
    20 0
    Öğretmenlerin hiç bir otoritesi saygınlığı kalmadı ki.Öğrenciler bile takmıyor öğretmeni.
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK