7 Öğretmene ' Müdürün İtibarını Sarstın' Ataması

Mersin'in merkez Mezitli İlçesi'ndeki Viranşehir 75'inci Yıl Ortaokulu'nda görev yapan 7 öğretmen, 'Grup oluşturarak okulun işleyişini önlemek, müdürü itibarsızlaştırmak' gerekçeleriyle 7 farklı okula atandı. Eğitim-Sen Mersin Şube Başkanı Sinan Muşlu, atamaların sürgün olduğunu savundu.

Türkçe Öğretmeni İhsan Yıldız, Fen Öğretmeni Bülent Oğuz, Teknoloji Tasarım Öğretmeni Figen Akgün, Psikolojik Danışma ve Rehberlik Öğretmeni Sevgi Çelik, Sosyal Bilgiler Öğretmeni Şükriye Uslu ile Matematik Öğretmenleri Enver Göktaş ve Kemal Varol, iddiaya göre TEOG'a hazırlanan 8'inci sınıf öğrencilerinin ders programlarının daha sağlıklı yürütülmesi için 8'inci sınıflardan sorumlu Müdür Yardımcısı Ersin Öztürk'ün yerine daha aktif birinin getirilmesinin uygun olacağını görüşünde birleşti. 7 öğretmen daha sonra bu düşüncelerini 8 ay önce atanan Okul Müdürü Mehmet Bolkan'la paylaşıp Öztürk yerine başka birinin müdür yardımcısı olarak atanmasını istedi, ancak Bolkan kabul etmedi. Bunun üzerine öğretmenler bu taleplerini dilekçe yoluyla yeniden iletti. Okulda düzenlenen öğretmenler kurulu toplantısında da Müdür Yardımcısı Ersin Öztürk'ün öğretmenlerle iletişimi, TEOG sınıflarının ders programları, öğretmenlerin ders programları gibi konularda tartışmalar yaşandı.

SORUŞTURMA AÇILDI

Toplantının ardından Okul Müdürü Bolkan, 7 öğretmeni Mezitli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne şikayet etti.

Okulların tatil olması nedeniyle öğretmenlerden ikisi müfettişlere savunma verirken, 5 öğretmenin savunması eylül ayına kaldı. Ancak öğretmenler Kemal Varol, Bülent Oğuz, Şükriye Uslu, Figen Akgün, Sevgi Çelik, İhsan Yıldız ve Enver Göktaş'ın grup oluşturdukları, okul idaresini engelledikleri ve itibarsızlaştırmaya çalıştıkları, okulda göreve devam etmelerinin mümkün olmadığı gerekçesiyle başka okullara atanmalarına karar verildi.

'ATAMA DEĞİL SÜRGÜN'

Atanan 7 öğretmen üye oldukları Eğitim-Sen Mersin Şubesi'ne başvurarak hukuki itiraz yollarını başlattı. Eğitim-Sen Mersin Şube üyeleri de, okul önünde bir araya gelerek yaşananları protesto etti. Yeni müdür atama yönetmeliği ile Ak Parti'ye yakın Eğitim-Bir-Sen yöneticilerinin, mülakatlar sonucunda okul müdürlüklerine atandığını öne süren Eğitim-Sen Şube Başkanı Sinan Muşlu, "Eğitimdeki kadrolaşma çabalarının son noktası müdür atamaları olmuştu. O atamalarla göreve gelen müdürler, okullarda Eğitim-Sen üyesi öğretmenler üzerinde baskı kurmaya çalışıyor, üyelerimiz keyfi şekilde sürgün ediliyor. Mücadeleye birlikte devam edeceğiz" diye konuştu.

AR-GE GÖREVLİSİYKEN MÜDÜR OLDU

Öğretmenlerin atanmasına neden olduğu öne sürülen Mehmet Bolkan, aynı zamanda Eğitim-Bir-Sen'in İl Başkanvekili. Bolkan, Mezitli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nde Ar-Ge görevlisi olarak çalışırken 2014 yılının aralık ayında bölgenin seçkin okulları arasında gösterilen Mezitli Viranşehir 75'inci Yıl Ortaokulu'na müdür olarak atanmıştı. Okula daha sonra da 4 yeni müdür yardımcısı atanmıştı.

HABER
  • 3 2
  • 29 Temmuz 2015 18:04 3.176
  • Aktif Haberler
  • memetrabia
    31 Temmuz 2015 15:01
    1 1
    Kemal Varol hocanın ilk görev yerinde beraber çalıştık.Başarısı ve çocuklara matematiği sevdirme gayreti takdire şayandı.
  • volkansurmeli
    31 Temmuz 2015 00:53
    2 1
    balık baştan kokar, bendensin silsilesi devam ettikçe sorunlarda büyüyerek devam eder..
  • halilhoca
    30 Temmuz 2015 21:06
    10 0
    Bu atamaya (sürgüne) onay veren 'oh olsun' diyen kıymetli öğretmenlerim;
    Müdürün itibarının sınırı nedir, bilen var mı?Ben şahsen bilmediğim gibi sonunu da kestiremiyorum.Bir başka müdürün de 'bu öğretmen sanki bana yan baktı gibi oldu','benim sevdiklerimi sevmedi, sevdiyse de yürekten sevmedi' diye itibarı bozulduğu gerekçesi ile soruşturma açma hakkına sahip olacak demektir.Buradan bakınca itibarın sınırı yok.Bunlar çok uçuk kaçık şeyler gelmesin arkadaşlar bizim memlekette elbet bir gün yaşanır.İstenen şey belli.Öğretmenler, okul ve yönetim hakkında yüzümüze karşı asla eleştiri ve şikayet hakkını kullanmasınlar, dip köşelerde dedikodu yapıp suyun akışına engel olmasınlar.Bu sürgün edilen öğretmenler idarenin yüzüne karşı işleyiş ile ilgili aslanlar gibi düşüncelerini ve şikayetlerini hem sözlü hem yazılı olarak bildirmişler.Keşke dip köşelerde dedikodu yaparak müdüre atıp tutan PUSUCULAR da onlar kadar cesur olabilse.
  • REİKİ26
    30 Temmuz 2015 19:19
    4 1
    Siyasi bir atama olduğu kesin,,yazık eğitim camiasına...
  • masalcam
    30 Temmuz 2015 19:10
    5 2
    Bence sorun torpille müdür olan insanlara SAYGI göstermek kimsenin içinden gelmiyor. Hakkaniyetli olmadığı sürece bu Tür durumlar yaşanır. Müdürler kendilerine itibar istiyorsa itibarlı bir şekilde müdür olsunlar.
  • tarkan555
    30 Temmuz 2015 15:43
    5 8
    arkadaslar yapmayin gozunuzu seveyim 7 ogretmen bir olup bizim sayisal ustunlugumuz var mudur yardimcisinin alinmasini istiyoruz demek ustune ustluk alinmasi yonunde dilekce vermek son derece gayri ahlaki .o mantiktaki ögretmen grubu son derece sorunlu ve bolca sorun uretir . dagitmak isabetli olmus .
  • venharun
    30 Temmuz 2015 12:56
    6 5
    şahsen 2 3 senelik sınavsız gelmiş işten anlamayan, ne oldum delisi, güç meraklısı, üç kuruş ek ders sevdalısı, kendi egosunun farkına varamamış insanlara ben de saygı duymuyorum müdür değil ne olursa olsun çünkü hak etmemiş! eskiden beni idare eden adam benden çok iş bilendi şimdi malum.
  • alishh
    30 Temmuz 2015 11:09
    8 14
    idare idare idare öğretmenlerin suçu yok sanki.
    Adamlara bak müdür yardımcısını beğenmiyorlarmıs dersi müdür yardımcısı mı verecek siz vereceksiniz . Müdürü tebrik ederim . iyi yapmış
  • hazeyin
    30 Temmuz 2015 10:19
    9 9
    Hırsızın hiç suçu yok mu diye sorun desek te maalesef sorma gereği bile duymazlar.Olaya baktığını taraf önemlidir .Sendikanız ve idaeoklojik duruşunuz önemlidir olaylara bakışınızda. Şu an okullarda en çok zorluk çıkaran ,eğitimi aksatan ,emekten gelen hakkımızı savunuyoruz adı altında öğrencinin hakkını gaspeden kimler diye sorsanız koro halinde cevabı aılrsınız.İdarecinin atanma şekline elştiri yapan eğitim senlilere sorun dsp hükümeti döneminde yoldaşları nasıl atandı diye .Bunu söylerken şimdiki durumu tasvip ettiğimden değil.Biz tutarlılık arıyoruz camiamızda.Biz her eylemin öğrenci lehine olmasını istiyoruz. Basit siyasi ve örgütsel çıkarlar peşinde koşanların küçük hesapları uğruna sabilerin heba olmasını istemiyoruz....
  • halilhoca
    30 Temmuz 2015 01:35
    17 0
    Ülkemizdeki genel işleyişin mantığı şudur:Sevdiklerimi görmezden gelir, sevmediklerime yasaları uygularım.
  • eraegtm
    29 Temmuz 2015 23:20
    22 1
    Alt yapısında farklı bir gruplaşma olabilir diye net yorum yapmak yanlış olur lakin, Mevzu bahis öğretmenler olunca başta kendi camiamızdakiler çok acımasız vesselam...
    7 öğretmen... daha savunmaları alınmamış ve suçları bile sabit değil iken sendikası ne olursa olsun gruplaşma ve okul müdürünü itibarsızlaştırma iddiasıyla yerlerinden ediliyor.
    Tam tersi olsa, Mevcut sistemde görevlendirilen Okul Müdürü bazı öğretmenlere iltimas, bazı öğretmenlere zorluk çıkarsa aynı muameleyi görür müydü?
    Örneğin Malum Bir Sendika Üyesi olan öğretmenlerin keyfi için ders programları değiştirilir, toplantı, seminer ve törenlerde bu öğretmenler hep dinlendirilir, bazen birkaç derse gelmez kafa izni kullanır ama yasal bir işlem yapılmaz, diğer taraftan başka bir grup öğretmene dersi olmadığı güne nöbet yazılır (yasal olarak uygun olsa da art niyet) çift nöbetler hep bu öğretmenlere denk gelir, nerede bir seminer ve tören varsa bu öğretmenler görevlendirilir, 2 dakika geç kaldı mı (insanlık hali) saatlerce nutuk ve ek dersi kesme ile tehdit edilir ... vs. Böyle idareciler acaba öğretmenler arasında ayrımcılık yaptığı, öğretmenlere adil davranmadığı gerekçesiyle hiç başka bir okula gönderilir ya da tenzil-i rütbeye uğrar mıydı ?

    Velhasılı Adalet; bir gün değil her gün, birimize değil hepimize lazım.
  • masalcam
    29 Temmuz 2015 21:27
    12 2
    Ne günlere kaldık.
  • tarkan555
    29 Temmuz 2015 21:07
    6 22
    su bir gercek ki ogretmen gruplasmalari ve bu gruplasmanin bir takim degerlere somut ve soyut baski kurmasi egitimi olumsuz etkiler .bu yuzden arkadaslarin baska okullara gonderilmesi yerinde bir karar.
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK