700 Bin Öğrenciye Tablet Dağıtılacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın katılımıyla, FATİH Projesi kapsamında düzenlenecek törende, 700 bin 9. sınıf öğrencisine ve okullarındaki öğretmenlere tablet dağıtılacak.

Millî Eğitim Bakanlığı, FATİH Projesi için 2015 yılı bütçesinde öngörülen 700 bin tablet alımı ihalesi kapsamında imzalanan sözleşme gereğince üretimi tamamlanan ve muayene kabulü yapılan tablet bilgisayarların illere sevkiyatına başladı.
Bu kapsamda, yeni nesil tablet bilgisayarların dağıtımı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı´nın katılımıyla, yarın saat 10.00´da ATO Congresium´da düzenlenecek törenle başlayacak. Törene, Ankara´daki okullardan 3 bin öğrenci ve öğretmen katılacak. Aynı saatlerde 81 ilde de on binlerce öğrenci ve öğretmenin katılacağı dağıtım törenleri yapılacak. Törenlerin, bir bölümünde illerden canlı bağlantı kurulacak.

Bilgisayar setleri, fiber altyapısı tamamlanmış ve etkileşimli tahtaları takılmış binlerce lisede eğitim gören 700 bin 9. sınıf öğrencisine ve okullarındaki öğretmenlere ücretsiz olarak verilecek.

Tabletlerin teknik özellikleri

Dağıtılacak, tabletler yüzde 100 yerli tasarımla üretildi. 8 çekirdekli işlemciye ve 2 gigabyte RAM´e sahip tablet bilgisayarlarda, 2 megapiksel ön, 5 megapiksel arka kamera bulunuyor. 1920X1200 çözünürlük kalitesi, 32 gigabyte dahili bellek ve 10,1 inç ekran boyutuyla kullanıma sunulan bilgisayarların, aktif EMR kalem özelliği bulunuyor. Son nesil kırılmaya dayanıklı Gorilla Glass camla üretilen tabletler, öğrencilere bilgisayar üzerinden yazı yazma ve not alma imkanı da sağlayacak.

Tabletler, 70 santimetreden düşmeye dayanıklı, 9 milimetreden daha ince, 600 gramdan daha hafif şekilde üretildi. Bütün dünyada 2 yıl garantili olarak üretilmesine rağmen MEB’in aldığı setler, pil dahil 4 yıllık garantiyle öğrencilerin kullanımına sunulacak. Öğrencilere bu bilgisayarla birlikte ayrıca dayanıklı silikon kılıf da verilecek.

Tablet bilgisayarlar, öğrenci ve öğretmenlere, birçok faydalı uygulama, yazılım ve Eğitim Bilişim Ağı (EBA) yüklü halde teslim edilecek. Ayrıca öğretmenlerin e-tahtalarla etkileşim içinde ders işlemesine ve öğrencilerle sınav, ödev, proje gibi veriler paylaşmasına imkan veren etkileşimli sınıf yönetim yazılımı da bu yıl verilecek tabletlere yüklendi.

Bütün tabletlerin kablosuz erişime açık halde dağıtılacak. Öğrenciler, tabletlerinden MEB´in kendileri için sağladığı güvenli internet içeriği prosedürüyle diledikleri zaman diledikleri yerden internete bağlanabilecek.

200 bine yakın etkileşimli tahta kurulumu yapıldı

FATİH Projesi; k12 seviyesinde, dünyanın en büyük eğitim içeriği portalı olan EBA, etkileşimli tahta, fiber optik internet alt yapısı, internet erişimi ve tablet bilgisayar bileşenlerinden oluşuyor. Proje kapsamında, bugüne kadar 200 bine yakın etkileşimli dijital tahtanın kurulumu gerçekleştirildi. 310 bin dersliğin fiber optik internet alt yapısı ihaleleri tamamlandı ve 30 bin okula çok fonksiyonlu network yazıcı dağıtıldı. Bütün okullarını ADSL, Uydunet gibi yöntemlerle internete bağlayan MEB, FATİH Projesi kapsamında fiber kablolama altyapısı kurulan okulları, geniş bant yüksek hızlı fiber internet (VPN) erişimine açıyor.

Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın talimatıyla; Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü, 2016 yılından itibaren artan yerlilik şartıyla üretilecek tablet bilgisayarları, 9. sınıf öğrencileri başta olmak üzere bütün öğretmen ve öğrencilere ulaştıracak.

MEB
  • 3 0
  • 21 Mayıs 2015 18:09 2.226
  • Aktif Haberler
  • sanalizasyon
    26 Mayıs 2015 13:08
    0 0
    Ya benim aklima yatmayan bisey var
    Tabletlerin sarji yaklasik 2 saat gidiyor
    Diyelimki bi kac saat uzattilar
    Gunluk 6 saat derse nasil sarj dayandiricaz
    Sinifta tek priz var
    Seneye de ayni tablet kullanilacaksa sarj suresi yariya dusecek
    Muhalefet gibi dusunmemeye calisiyorum
    Olmuyo
    Bu isin ici bos
  • uysal33
    24 Mayıs 2015 08:29
    1 0
    Lisede öğretmenim. Tabletlerle ilgili ders içeriği oludturulmamis. Bir öğretmen kalifiye öğretmen nerede demiş. Burada iste. Tahtalarla ilgili her dersim için saatlerce oturup sunu hazırladım. Fakat öğrenciler tabletleri getirmiyor hatta satanlar bile var. Sahibinden.com girin bakin. Tahtalara evet tabletlere Hayır diyorum. Ve tablet için harcanan para çöpe atılan paradır. Acaba Türkiye'nin her hangi bir yerinde eğitim için tablet kullanılıyor mu?
  • egtm30
    23 Mayıs 2015 10:55
    2 0
    Bill Gates in okuldaki tablet bilgisayarlar hakkındaki yorumunu okumanızı tavsiye ederim arkadaşlar
  • egtm30
    23 Mayıs 2015 10:48
    1 2
    Akıllı tahta güzel bir uygulama ancak tablet öğrencilerin derste oyun oynaması için güzel bir araç!!!!!
  • göbekligeneral
    22 Mayıs 2015 22:35
    0 0
    balık tutmayı ne zaman öğreteceğiz?
  • necla05
    22 Mayıs 2015 20:43
    2 1
    cok mütiş paralar harcandı tablete sonuç oooooooooooooooo
  • mbudak44
    22 Mayıs 2015 13:21
    2 1
    Akıllı Tahtayı Daha Önce Lise Binasında Olduğumuz Süreçte Kullanmıştım Gerçekten Çok Faydalı Ve Öğrenmeyi Birebir Etkiliyor. Özellikle Eba(eğitim Bilişim Ağı) İçeriği Kullanıldığında
    çok Fayda Görülür. Ancak Aynı Düşüncelerimi Tablet İçin Söylemek Mümkün Değil. Birde Devlet Neden Öğretmenine Ve Öğrencisine Ücretsiz Tablet Dağıtır Anlayamıyorum. Öğretmenin Alacağı Bir Saat Ek Dersi Sorun Yapan Meb Bu Kadar Maliyetli Olan Tablet Dağıtım İşine Neden Girer. Faydasını Artısını Eksisini Düşünmeden Verdiği Zararları Ve Tablet Verilen Öğrencideki Başarı Grafini Değerlendirmeden Devam Eder. Anlamak Mümkün Değil. Bütün Okulların Akıllı Tahta İhtiyacı Karşılanacağına Boş Yere Tablet Dağıtılıyor.
  • noman.inci
    22 Mayıs 2015 09:55
    3 2
    liselere dağıtıldı ne oldu?kimse kullanamadı altyapı hazır değil?herkes tabletle oyun oynuyor,başka bir şeye yaramıyor.
  • sirczy
    22 Mayıs 2015 08:51
    10 1
    Ya ilköğretim okullarında ne projeksiyon var ne de tablet, ne de akıllı tahta. Çocuklara harf öğretsek de asıl ihtiyacımız olan projeksiyonlar yok okullarda. Gerçi ne projeksiyonu hazırki bilgisayarlarda idarecilerin elinde. 9. sınıf her bir öğrenciye tablet dağıtacağına ilköğretimdeki okullara akıllı tahta ya da projeksiyon getirilmeli. Düşünün 30 tablet fiyatına bu dediklerim her sınıfta olamaz mı? Tabiki olur..
  • mustafa_tekman
    21 Mayıs 2015 18:31
    10 2
    bunlaro kullanacak kalifiye ogretmen lazim, projeksiyon cihazi kullanamayan e okula torununa not girdiren meslektaslarimiz var, ayrica yazilim da cok onemli.
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK