8. Sınıf Din Kültürü Ve Ahlak Bilgisi Hz. Muhammed'in Hayatı 2. Dönem 2. Sınavı

Açıklama:
8. Sınıf Din Kültürü Ve Ahlak Bilgisi Hz. Muhammed'in Hayatı 2. Dönem 2. Sınavı Bazen aklım dumura uğruyor: Diyorlar ki: BÜYÜK GÜNAHLARI,(kul hakkından tutun da adam öldürmeye varıncaya kadar büyük günahlar vardır) peygamber şefaat edip ,Allah'a affettirip(Sanki Allah'ın insanları affetmesi için böyle bir şefaate ihtiyacı var) müslümanlar cennete girecek,(iyi de bana atılan iftira ne olacak bana iftira atan adamın cehennemde cezasını çekmesini istiyorum) sahabe, evliya , uleme, imamlar, çocuklar, şehitler, şefaat edecek, bunun yanında bir kimsenin cenazesin de 4 kişi varsa , yoksa 3, o da olmadı 2 kişi , ölen kişinin iyi birisi olduğuna şahitlik ederse o da kesin cennete gidecek diye söylenen sözler var .Eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee müslümanlardan kim gidecek cehenneme? Bir tek ben mi gidicem..?
Oh ne, ala ne ala.. herkes cennette o zaman Allah bize uyarıda bulunmak , cennete giden yolun nasıl hak edileceğini öğretmek için neden Kur'an-ı Kerim gönderdi ki? Allah Kur'an da müslümanların amellerine göre cennete ya da cehenneme gideceğini NİYE söylüyor?Yukarıda ki duruma göre müslüman olarak ölen kişi günahkarda olsa da cehenneme gidemiyor ...?(böyle bir şefaat anlayışına göre bi şekilde birileri aracı olup paçayı sıyırıyor)
Beyler, bayanlar aklınıza başınıza alınnnn.Ben böyle bir şefaat anlayışına inanmıyorum. Allah bizi var ya! öbür dünyada yoracak, VALLAH'i yoracak BİLLAHİ yoracak.
Bölüm:
8. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 2. Dönem 2. Yazılı Soruları
Gönderen:
gandalff34
Tarih:
30 Mayıs 2017
Boyut:
0.028 Mb
İndirme:
4.980
Teşekkür:
2

Teşekkür Et

Rapor Et

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK