Ağva Anadolu Lisesi (İSTANBUL ŞİLE)

Ağva Anadolu Lisesi

TÜM OKULLAR -> İSTANBUL -> ŞİLE
Kurum Kodu971526
Hizmet Puanı18
Yerleşim YeriŞehir
Hizmet Bölgesi2
Hizmet Alanı4
Zorunlu Ç. Süresi6
Not: Okul tanıtım sayfalarında yer alan bilgiler, üyelerimiz tarafından girilmiştir.
Paylaş
Gönderen: Gizli (03 Ağustos 2012)

Ağva Anadolu Lisesi, Orta Öğretim Genel Müdürlüğünün 30/06/2009 tarih ve 5707 sayılı yazılı teklifi ve Milli Eğitim Bakanı Nimet ÇUBUKÇU’nun onayı ile 30 Haziran 2009 tarihinde hizmete açılmıştır.


2009/2010 Eğitim-Öğretim Yılında, Ağva Merkez Mahallesi’nde bulunan Kanan İlköğretim Okulu’nun eski binasında eğitim-öğretim faaliyetine başlayan okulumuz, ikinci dönem İstanbul İl Özel İdaresince yapılan ve inşaatı tamamlanan yeni ve modern binasında eğitim verilmektedir.

Okulumuz SBS ile öğrenci almaktadır. Sınıf mevcudu azami 30 kişidir. 9. 10. ve 11. sınıflar olmak üzere 7 şube bulunmaktadır.
Okulumuzun toplam öğrenci sayısı 107 olup öğrencilerimizin büyük bir kısmı çevre ilçelerden gelmektedir. Şile’den gelen öğrencilerimizin ulaşımı servisle yapılmaktadır.

Yeni binamızda derslik sayımız 16 olup, bilgisayar, biyoloji, kimya ve fizik laboratuarlarımız, sinema atölyesi, müzik/resim atölyesi, kütüphane mevcuttur.
Kiptaş tarafından yaptırılan olimpik spor salonumuz hizmete açılmıştır.

Okulumuz bahçesinde bulunan kapalı spor salonunda öğrencilerimiz kapalı ve sıcak bir ortamda basketbol, voleybol, tenis, hentbol gibi oyunlar oynayabilmektedir. Ayrıca kapalı spor salonu içerisinde bir fitness salonu da mevcuttur.

Ders araç-gereç vb. ihtiyaçlarımız Milli Eğitim bakanlığınca karşılanmakta, bu ihtiyaçların bir kısmı da Okul Aile Birliği tarafından tedarik edilmektedir. Yıl içerisinde sınıf bazında iki, okul genelinde 2 veli toplantısı yapılmaktadır. Öğretmenlerin gün içerisindeki randevu saatleri program halinde velilere iletilmektedir.
Karadeniz yeşili ve mavisi ile iç içe olan şirin beldemiz Ağva’nın temiz ve ferah ikliminde okumanın ayrıcalık olduğu düşüncesiyle tüm öğrencileri Ağva Anadolu Lisesi’nde öğrenim görmeye davet ediyoruz.



Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK