Ağva Lisesi (İSTANBUL ŞİLE)

Ağva Lisesi

UYARI: Bu okul, dönüştürülmüş veya kapatılmış olabilir!
TÜM OKULLAR -> İSTANBUL -> ŞİLE
Kurum Kodu243894
Hizmet Puanı18
Yerleşim YeriŞehir
Hizmet Bölgesi2
Hizmet Alanı4
Zorunlu Ç. Süresi6
Not: Okul tanıtım sayfalarında yer alan bilgiler, üyelerimiz tarafından girilmiştir.
Paylaş
Gönderen: Gizli (03 Ağustos 2012)

Ağva Köyü Muhtarlığına ait iki katlı betonarme bir binanın alt katında 3 dershane,1 laboratuar ve 2 idare odasından meydana gelerek Şile-Yeşilçay Ortaokulu adı altında 1968/1969 Öğretim Yılında Şile Kaymakamı tarafından eğitim öğretime açılmıştır. Okul ilk eğitim öğretim döneminde 1 müdür,2 öğretmen ve 1 hizmetli ile hizmete başlamıştır..

Ağva Köy Muhtarlığının ve velilerinin çabası ile aynı yıl okul aile birliği ve öğrencileri koruma derneği kurularak, okulun araç-gereç ve malzemelerinin büyük bir bölümü öğrenci velilerinin katkıları ile sağlanmıştır.


1969/1970 Öğretim yılında kendi binasında öğrenim yapmak amacı ile köyün girişinde Orman Bakanlığından Tahsis izni alınarak bir okul yeri bulunmuş ve zamanın İstanbul Valisi tarafından okulun ilk temeli atılmıştır. Aynı yıl öğrenci ve köy halkının gayretleri ile ortaokul yaptırma ve yaşatma derneği kurulmuş elde edilen bağış ve yardımlarla okulun inşaatı 1972 yılında kısmen, daha sonraki yıllarda Bakanlığımızın gönderdiği ödeneklerle yarım kalan inşaat 1979/1980 eğitim-öğretim yılında tamamlanmıştır.1990/1991 Eğitim-Öğretim yılında okulun bahçesine Bakanlığımızca ikinci bir bina yapılmıştır.

Çevre Köy Muhtarları ve Öğrenci velilerinin yoğun istekleri ile 1990-1991 Eğitim-Öğretim yılında okulumuz liseye dönüştürülerek adı “ YEŞİLÇAY LİSESİ” olmuştur.Bünyesinden 1995-1996 yılından itibaren kademeli olarak ortaokul ayrılmış ve halen İlçemizin ikinci , beldemizin de tek lisesi olarak eğitim öğretim faaliyetlerine devam etmiştir. Bu sene, Eğitim-Öğretim yılında isim değişikliğine giden okulumuz Yeşilçay Lisesi adını “AĞVA LİSESİ” olarak değiştirmiştir.
Ekonomik hiçbir geliri olmayan okulumuzun, turizm işletmecilerinin desteğiyle giderlerini karşılanmaktadır. Okulumuz son yıllarda ÖSS sınavlarında olumlu başarılar elde etmiştir.Bu amaca ulaşmak için okulumuz bünyesinde hafta sonları ÖSS sınavlarına hazırlama kursları düzenlenmiştir. Son 11 yılda mezun ettiğimiz 196 öğrencimizin 78’i ÖSS sınavlarında başarılı olup, bir yüksek öğretim programına yerleştirilmiştir. Öğrencilerin ve velilerin okulumuza olan güveni her geçen gün artmıştır. Öğrencilerimizin sosyal ve kültürel gelişmeleri için gezi,tiyatro,panel,bilgi yarışmaları,sportif karşılaşmalar ve satranç turnuvaları düzenlenmiştir. Öğrenci istek ve önerileri daima dikkate alınmış ve öğrencilerimizin okulda mutlu olmaları ve okullarını sevmeleri için çalışmalar planlanmaktadır.



Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK