Alan Değişikliği Norm Güncellemelerinden Sonra

MEB nihayet norm güncellemelerini tamamlamak üzere. MEB’in Önünde şu an uzun zamandır beklemekte olan alan değişikliği konusu var. Alan değişikliği bekleyen öğretmenler uzun zamandır sosyal medyadan, taleplerini ve alan değişikliğinin takviminin yayımlanmasını istemektedirler.

MEB yaz mevsiminden bu yana iliçi atamalarının ikincisini, il dışı atamaların ikincisini yapmış ancak alan değişikliği atamalarını ötelemiştir.

2012 yılı alan değişikliğinde mahkeme kararı ile bekleyen zihinsel engelliler ve teknoloji ve tasarım öğretmenleri, ikinci üniversite bitirenler, kendi lisans alanına geçmek için bekleyenler norm güncellemelerinin bitmesini beklemektedirler.

Gerek sendika yöneticileri ve gerekse MEB yöneticileri sosyal medyada alan değiştirecek öğretmenlere alan değişikliğinin tarihinin çok yakın olduğunu söylemişler ve bu öğretmenlerimizi umutlu bir bekleyişe sevk etmişlerdir.

Alan değişikliği bekleyen öğretmenler yaz tatilinden bu yana alan değişikliğinin ne zaman olacağı konusunu takip etmektedirler.

Norm güncellemeleri sonrası alan değişikliği bekleyen öğretmenler artık alan değişikliği kılavuzunun yayımlanmasını ve bir resmî açıklama yapılmasını beklemektedirler.

Alan Değişikliği Bekleyen Öğretmenler
  • 7 2
  • 25 Ekim 2014 18:05 2.912
  • Eğitimhane
  • Aktif Haberler
  • zybk
    03 Kasım 2014 21:36
    0 0
    2 yıl öncesine kadar 5. sınıfları sınıf öğrt. okutuyordu,4+4 sistemi ile mi bir anda yetersiz oldu.Sınıf öğretmeni müfettiş olur,şube müd.olur,milli eğitim müd.olur,millet vekili olur ama Yan alanımız varken bile branşını değiştiremez,var mı böyle mantık.hepimiz eğitim fak. bitirdik. Yöneticilik sınavında bütün yönetici adayları aynı mevzuatlardan sınava girdik ve kazandık,Yan alanımız olmasına rağmen idareci olarak okullarımız bize kapalı olarak gösterildiği için kendi okulumuzu isteyemedik. Her ilde farklı uygulamalar yapıldı.Orta okuldaki sınıf öğretmeni yöneticilere yan alana geçiş hakkının tekrar verilmesini istiyoruz.
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK