Anasınıfı Öğretmeni Veliye Öğrencisini Erken Alması Gerektiğini Söylemesi Doğru Mu?

rcengiz2005
22 Şubat 2019 22:17

Öncelikle bende bir öğretmenim ve babayım. Bugün anasınıfından oğlumu alırken, öğretmeni diğer velilerin yanında bana oğlumla sınıfta baş edemediğini ve bu yüzden oğlumu daha erken saatlerde alabilirsem daha iyi olacağını söyledi. Şimdi sizden ricam arkadaşlar, bir anasınıfı öğretmeninin böyle bir hakkı var mı.? İkincisi bu olayı okul idaresine bildirip hakkımı hakkımı aramak için yasal yollara mı başvururum.? Lütfen bu konuda bilgisi, tecrübesi olan meslektaşlarım yardımcı olurlarsa çok mutlu olurum.

atlantik_2000
22 Şubat 2019 22:43

Hocam öğretmen başedemiyorum demiş.Boyle demesinde amaç ne? Çocuğunuz ne yapıyor? Şikâyet edince elinize ne geçecek, sorunlar ortadan kalkacak mı yoksa daha mı derinleşecek?Ögretmen bunu sizinle özel konuşsa daha uygun olurdu. Yine de öğretmenin durumunu, çoğunuzun durumunu bilmiyoruz hocam sınıfta nasıl davranır eder ..ama daha uyumlu olması konusunda çalışmalar yapabilirsiniz. Öğretmen erken al dese bile siz diğer velilerle aynı saatte gidip alabilirsiniz. Kapıya koyacak degil sonuçta... Öğretmenden memnun değilseniz sınıf veya okul değiştirin... Sonuç olarak şikayet etmenizi tavsiye etmem, öğretmen bir daha tekrarlarsa hocam sizin çocuğunuz benim sınıfımda der... ben size erken almanızı söylesem nasıl olur diye bir kendisine sorarım...

pinhanyar
23 Şubat 2019 00:54

bir meslektaşımızın çocuğunu hatırlıyorum okulöncesi dönemde öğretmeninin saçını yolar, arkadaşlarına kök söktürürdü, hâlâ aynı okuldayız hiperaktivite tanılı ancak aile ilaç kullanmasından yana değil üç sınıf değiştirdi ama sorun nedense hep öğretmende.. Başkalarının yanında olmamış evet ancak o da etten kemikten bir insan, o raddaye nasıl gelmiş, ufaklık neler yapmış, alınganlık göstermeden önce bir görüşme talep edip durumu netleştirebilirsiniz öğretmenim, üstelik branşınız hem öğretmenine hem öğrencisine rehberlik edebilecek bir bölüm forumlardan gördüğüm kadarıyla..

hadis
23 Şubat 2019 06:17

Öğretmeni idareye değil çocuğu annesine şikayet edin. Yada kendinizi kendinize şikayet edin. Duzeltme yollarını aramak varken hep beraber şikâyet acziyettidir bazen!

davlumbaz
23 Şubat 2019 01:21

Oğlunuzun öğretmeniyle bireysel olarak görüşmenizi tavsiye ederim. Diğer velilerin yanında böyle bir konuşma olduğu için rahatsızlığınızı dile getirir ve öğretmene neden öyle söylediğini sorarsınız. Duruma göre davranabilmek için önce çocuğunuzun ne yaptığını bilmeniz gerekiyor.

elnino007
23 Şubat 2019 00:32

Bazen öyle oluyo ki o öğrenci okula gelmese diye bakıyorsunuz. Bizde var öyle sürekli dövüşen öğretmene söven sinir krizi geçirip bağırıp çağıran.. ortamı geren ve bozan.. sizin çocuğunuz öyle diye söylemiyorum sakin yanlış anlamayın.bi noktadan sonra doluyorsunuz ve taşıyor.. O anda söylenen kelime veya cümlelere çok takilmamak lazım bence..

MEKİLER
24 Şubat 2019 00:22

Öğretmenle, sakin bir ortamda konuşup, sorun tespiti yapıp, ortak bir strateji geliştirmelisiniz. Ayaküstü konuşmayla sorun çözülmez, büyür.

übübü
23 Şubat 2019 16:58

Ilk kez mi şikayet ediliyor çocuğunuz?


Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK