Atatürk, İnönü Ve Evrim Teorisine İtiraz

8 milyon öğrenci ve 900 bin öğretmen, 15 gün sürecek yarıyıl tatiline başladı. Ankara Fen Lisesi’nde karne törenine katılan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, “Yeni müfredat taslağına destek vermek için şimdiye kadar 70 bin kişi müracaat etti. 3 milyonun üzerinde insan sadece müfredatla ilgili açılmış olan siteye girdi” dedi. Yılmaz, müfredata, “Atatürk, İnönü, Evrim teorisi” olarak 3 noktada itiraz edildiğini açıkladı.

‘ATATÜRK CUMHURİYETİNİ BİZ GÜÇLENDİRİYORUZ’

Yılmaz, özetle şunları söylesi: Müfredat da aynı canlı organizma gibidir. Değişmezse mutlaka yok olur. Selçuklu veya Osmanlı’yı bugün göremiyorsak bu değişime ayak uyduramadıkları içindir. Daha çağdaş bir müfredat istedik. İstiyoruz ki öğrenciler okulu bitirdikten sonra öğrendiği şeyleri hayatında uygulasın. Aziz milletimiz şundan emin olsun, evlatları bize emanet, inşallah biz de aldığımız emaneti çok daha iyi bir şekilde bizden sonrakilere teslim edeceğiz. Atatürk Cumhuriyetini biz güçlendiriyoruz.” 

  • 1 2
  • 21 Ocak 2017 18:15 1.503
  • Aktif Haberler
  • merkas
    22 Ocak 2017 11:34
    3 1
    Önce öğretmeninin yönetmelikte olan hakkını ver sonra diğer meseleler hallolur. Ama öğretmenine değer vermeyen bir bakanlık ne yaparsa yapsın eğitim düzelmez.
  • sonrabirgun
    21 Ocak 2017 23:20
    7 1
    İstersen dünyanın en iyi müfredatını hazırla. Hala motor mezununa sınıf öğretmenliği yaptırıyorsun. İstediğin kadar robotik, kodlama dersleri koy. Yiyecek içecek öğretmenlerini zorla Teknoloji Tasarım dersi okutturuyorsun. Bilişim alanında yüksek lisansı olan öğretmen türkçe öğretmenliği yapmak zorunda. Sonra da suçlu öğretmenmiş gibi öğretmen kalitesi diyorsun. Çok mu zor herkesi kendi alanında çalıştırmak. Üstelik kendin söylüyorsun 36000 öğretmenin norm fazlası olduğunu.
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK