Avcı : Anayasa Mahkemesinin İptal Gerekçesi Doğrultusunda Düzenlemeler Yaptık



Milli eğitim bakanı Nabi AVCI basın mensuplarına yaptığı açıklamada Anayasa mahkemesi'nin dershaneler konusunda verdiği kararla ilgili bilgiler paylaştı.

Avcı'nın açıklamaları şöyle :

Anayasa Mahkemesi kararıyla ortaya çıkan idari boşluğun bir idari düzenlemeyle giderilebileceği kanaatine vardık ve bu idari düzenlemeyi de sektör temsilcileriyle görüşerek oluşturduk.Bununla ilgili yönetmeliğimizi bu hafta içinde ayrıntılarıyla yayınlayacağız ve sizlerle de bütün bu değişiklikleri hangi gerekçelerle Anayasa mahkemesi kararının hangi gerekçelerine karşılık olmak üzere hazırlandığını paylaşacağız.

Yönetmelik yayınlandığı zaman bizim yaptığımız değişikliklerin Anayasa mahkemesi'nin hangi gerekçelerine karşılık verdiğini hepiniz göreceksiniz.

Yasada ve yönetmeliklerde olmayan ama fiilen bugün daha önceki düzenleme nedeniyle 1 Eylüle kadar faaliyetlerinin devam etmesi öngörülmüş olan dershanelerin dönüşebileceği ve Anayasa mahkemesi kararında da işaret edilen genişlikte bir yeni çözüm üretmiş oluyoruz.Bunu da sektörle görüşerek yaptık.

  • 0 0
  • 04 Ağustos 2015 12:30 828
  • Eğitimhane
  • Aktif Haberler
  • sarkat
    04 Ağustos 2015 13:14
    2 0
    Buda anayasanin verdiği karara % 100 uymaz. Olay yine mahkemeye gider. Yine AYM iptal eder. Kısaca MEB kısır döngüsü. Ve sonuçta eğitim çöker
  • tarkan555
    04 Ağustos 2015 12:52
    1 0
    Yazıda Dikkatimi Çeken Bir İfade Ara Ara Sektörle Görüşerek Düzenleme Yaptık Diyorlar Hayret Sektörü Dikkate Almak ...meb Acaba Normalleşiyor Mu
  • muammer42
    04 Ağustos 2015 12:32
    2 0
    Rotasyon Gibi Tükürdüğünüzü .....ey Meb Ya Öl Ya Diril.
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK