Avcı: Çocuklara İnternet Araçlarını Doğru Kullanmayı Öğretmeliyiz

Esra ÜLKAR

‘Uluslararası Teknoloji Bağımlılığı Kongresi’ne katılan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, “Çocukların, gençlerin internet bağımlılığının artarak devam edeceğini bilmeli, ona uygun tedbirler geliştirmeliyiz. Çocuklara, internet araçlarını doğru kullanmayı öğretmemiz gerekiyor” dedi.

Yeşilay öncülüğünde bu yıl üçüncüsü İstanbul’da düzenlenen ‘Uluslararası Teknoloji Bağımlılığı Kongresi’ne Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan ile birlikte Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Yeşilay Cemiyeti Genel Başkanı Prof. Dr. Mücahit Öztürk de katıldı.

Teknoloji bağımlılığı, siber zorbalık, sosyal medya gibi konuların ele alındığı konferansta konuşan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, “İnternet üzerinden çocuklarımızın üzerine üzerine gelen ve onları tehdit eden bir anlayış var. Peki biz ne yapacağız? Asıl iş, böyle bir mesele olduğunu kabul ettikten sonra başlıyor. Çocukların, gençlerin internet bağımlılığının artarak devam edeceğini bilmeli, ona uygun tedbirler geliştirmeliyiz. Çocuklara internet araçlarını doğru kullanmayı öğretmemiz gerekiyor” diye konuştu.

Bakan Avcı, şöyle devam etti:

‘ÇÖZÜM ÜRETMEK ZORUNDAYIZ’


“Şimdilerde teknolojinin küresel çapta dönüştürücü gücüne sahip olurken, bir yandan da teknolojinin getirdiği kazanımların yanında götürdükleriyle de ilgilenilmeye başlandı. Dünyanın her yerinde kendine yer açan bu yeni gelişmeler yaşam biçimlerini, kültürleri, alışkanlıkları da değiştirdikçe bu yeni hayat kavramının bize verdiği kayıpların da farkına varmaya başlıyoruz. Aynı masada yemek yiyen insanların birbirinden kopmalarına tanık oluyoruz. İnternetin beraberinde getirdiği komplikasyonlar bunlarla da sınırlı değil. Her gün sahte ve sanal kimliklerin insan haysiyetlerine cüretkar saldırıların yeni birine tanık oluyoruz. Daha tehlikelisi, insanı özüne yabancılaştıran kurmaca robot haline getiren bir kültür yaratıyor. Bahsettiğimiz bütün bu olumsuzluklar, çocuklarımız ve gençlerimiz söz konusu olduğunda daha da tehlikeli ve milletlerin geleceğini tehdit eden bir durum. Oyun gibi çocuklar için son derece önemli ve tabii bir alanı istismar ederek, kötüye kullanarak çocukları şebekelerin merkezleri haline getirmekten çekinmiyorlar. Kısacası internet üzerinden çocuklarımızın üzerine üzerine gelen ve onları tehdit eden bir anlayış var. Peki biz ne yapacağız? Asıl iş, bundan sonra, böyle bir meselenin olduğunu kabul ettikten sonra başlıyor. Bu sorunları döne döne konuşmaktan ziyade hemen tedbirler alıp çözümler üretmek zorundayız. Çocukların, gençlerin internet bağımlılığının artarak devam edeceğini bilmeli ve ona uygun tedbirler geliştirmeleyiz. Öncelikle yapılacak iş çocuklara internet araçlarının doğru kullanımını öğretmek. Öğrencilerimizin güvenli bir ortamda ders çalışabilmeleri için Eğitim ve Bilişim Ağı’nı (EBA) kurduk. Doğru internet kullanımına ilişkin çok sayıda içerik var.”


Hürriyet
  • 0 0
  • 03 Mayıs 2016 15:21 873
  • Aktif Haberler
  • sarkat
    04 Mayıs 2016 00:50
    0 0
    İyi de bunu Bilişim Teknolojileri dersini 5. sınıfta başlatarak öğretemezsiniz.
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK