Avcı'dan Tüm Okullara Uyarı

Şüpheli paket ve yabancı şahıslara dikkat

Lütfi ERDOĞAN

Doğu ve Güneydoğu’da terör, okullara da sıçradı. Önceki gün Van’da terör örgütü PKK, Ahmed-i Hani Anadolu Lisesi’ne ses bombası ve pompalı tüfekle saldırdı. Okula 22 el ateş edildi. Saldırıların artması üzerine Milli Eğitimi Bakanı Nabi Avcı, okullara kritik bir uyarıda bulundu. Avcı, 81 il milli eğitim müdürlüğüne “Eğitim Öğretim Faaliyetleri ve Güvenlik Tedbirleri” konulu bir yazı gönderdi. Yazıda, okullarda gerekli güvenlik önlemlerinin alınması, okul içinde yabancı şahısların dolaşmasına izin verilmemesi istendi.

‘KAMERA SİSTEMİ KURUN’

Bakan Avcı’nın diğer talimatları da şöyle:

Okul bina, eklenti ve çevresinde şüpheli kişi, paket ve benzerlerine karşı dikkatli olun.

Yönetici, öğretmen, öğrenci, veli, okul aile birliği yöneticisi, okul personeli, kantin çalışanı ve okul servis görevlileri uyarılsın.

Okul binası ile demirbaşları hırsızlık, yangın, sel ve doğal afet gibi durumlara karşı sigorta yaptırılsın.

Alarm ve kamera sistemleri kurularak, emniyet ve jandarma ile irtibat halinde olun.

OKUL KAZALARI İÇİN UYARI

Okullarda meydana gelen kazalara karşı da çeşitli uyarılarda bulunan Bakan Nabi Avcı, bu kapsamda alınacak önlemleri şöyle sıraladı:

Okul bahçelerinde bulunan her türlü oyun, basketbol potaları, futbol ve hentbol kale direkleri ile voleybol direkleri gibi spor araç ve gereçlerinin tehlike arz etmeyecek şekilde montajı, onarımı ile sürekli kontrolü yapılsın.

Okullardaki foseptik çukuru, rögar, rögar kapakları, ihata duvarları, korkuluklar ve muhafaza altına alınan ya da alınması gereken yer ve alanlardaki kapak, kapı, duvar gibi her türlü korunak kontrol edilsin.

Sınıf, koridor, laboratuvar, atölye, kütüphane, kantin ve merdiven boşlukları başta olmak üzere okul içerisindeki tüm birimlerde bulunan pano, dolap levha, camlı-camsız her türlü çerçeve, pencere sistemi, merdiven korkuluğu ve benzeri eşyalar sabitlensin ve gerekli kontroller yapılsın.

Periyodik bakım gerektiren asansör, elektrik, su ve ısınma tesisatı gibi mekanik ve elektronik her türlü detaya ait iş ve işlemlerin sağlıklı yürütülmesi sağlansın.


HABERTÜRK
  • 2 0
  • 01 Ekim 2015 23:31 2.388
  • Aktif Haberler
  • yar
    05 Ekim 2015 12:13
    1 0
    kimse yok mu okullara yardım için..mesela devlet ana......
  • ilknur1520
    02 Ekim 2015 17:00
    5 0
    Komikk..soylemek kolay. Dolasin bakalim su koydeki devlet okullarni.sanki bi kameramiz eksikk!
  • göbekligeneral
    02 Ekim 2015 15:38
    10 0
    özel okullara verdiğiniz paranın onda birini kendi okullarınıza verseydiniz bunların çok daha fazlası yapılabilirdi.adam zaten zengin sen destek vermesen bile çocuğunu orada okutabilir sen napıyon zengine,özel okula yardım ediyon kendi okulunu afedersiniz şey götürüyor.
  • deckard
    02 Ekim 2015 14:52
    8 0
    Okullar hangi parayla kamera ve alarm sistemi kuracak?Kaymakamlık ve Özel İdare ne iş yapar?
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK