Avni Akyol İlkokulu (ANKARA YENİMAHALLE)

Avni Akyol İlkokulu

UYARI: Bu okul, dönüştürülmüş veya kapatılmış olabilir!
TÜM OKULLAR -> ANKARA -> YENİMAHALLE
Kurum Kodu709262
Hizmet Puanı10
Yerleşim YeriŞehir
Hizmet Bölgesi1
Hizmet Alanı1
Zorunlu Ç. Süresi?
Not: Okul tanıtım sayfalarında yer alan bilgiler, üyelerimiz tarafından girilmiştir.
Paylaş
Gönderen: S.OZKAN (13 Ağustos 2011)

Avni Akyol İlköğretim Okulu
OKUL KODU 329454
OKUL MÜDÜRÜ CEVAT CESUR
TELEFON 0 312 240 41 81
FAKS 0 312 240 38 98
E-POSTA cevatcesur@ankaraavniakyol.k12.tr
WEB ADRESİ www.ankaraavniakyol.k12.tr

ADRES Eskişehir yolu 20.km. Konutkent2 Safranbolu Cad. Silifke Sk. No 1 Çayyolu/ ANKARA

VİZYON
6-14 yaş grubundaki öğrencilerimizi, çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne çıkaracak uluslararası bilgi ağına ulaşabilen, teknolojiyi etkin kullanabilen, kendine güvenen,demokrasiyi bir yaşam biçimi olarak benimseyen bireyler olarak yetiştirmek. Adından söz ettiren, saygınlığı olan, öncü bir okul olmak. Öğrencileri ilgi ve yeteneklerine göre yönlendirmek, yetiştirmek. Teknolojiyi eğitimin her alanında kullanmak, sorunları bilimsel yöntemlerle çözümlemek. Nitelikli ve kaliteli bir eğitim vermek. Çağdaş, demokratik, hoşgörülü, bilinçli, kültürlü, sosyal yönü gelişmiş, karşılaştığı problemler karşısında tutarlı ve geçerli çözümler üretebilen, kapasitesini sonuna kadar kullanabilen, önder olabilecek öğrenci tipi yetiştirmek. Diğer okullarla etkili iletişim kurarak görüş alışverişinde bulunmak, kazanmış olduğumuz bilgi ve birikimi paylaşmak ve deneyim ve birikimlerle lider bir okul olmak. Yetenek ve becerilerini en üst seviyede toplum yararına kullanabilen, bilimsel düşünen insanlar yetiştiren bir eğitim-öğretim kurumu olabilmek.
MİSYON
Türk Milli Eğitiminin amaçlarını gerçekleştirmek. Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda çalışmak, Atatürkçülüğü sindirmiş, yaşama gerçirmiş bireyler yetiştirmek. Sağlam karakterli, ahlaki değerlere sahip, iyi insan, örnek model, gelişen teknolojiye uygun bireyler yetiştirmek. Araştıran, sorgulayan, bilgiye nasıl ulaşabileceğini bilen, bu bilgiyi paylaşabilen, iletişim kurma becerisine sahip, teknolojiyi etkin bir şekilde kullanabilen, yaratıcı, üretken, takım çalışmasına yatkın, öğrenmeyi öğrenen bireyler yetiştirmek. Bir üst öğrenime nitelikli, yeteneklerinin ve ilgilerinin farkında olan öğrenciler yetiştirmek. Fırsat eşitliği sağlamak. Değişim ve gelişime açık olmak. Eğitimde kaliteyi en üst düzeyde tutmak. Öğrencilere 21. yüzyılın değişen ve gelişen şartlarına uygun beceriler kazandırmak. Üstün nitelikli insanlar yetiştirerek bilimsel gelişmenin ışığında tarihini bilen ve tarihinden ders alan Atatürk ilke ve inkılaplarını benimsemiş, demokrası ve insan hakları bilinci gelişmiş, ülkesini, ailesini,doğayı seven ve koruyan bir bilincin oluşmasına katkıda bulunmak.
BAŞARILARIMIZ
Yenimahalle Belediyesi, Yenimahalle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Başkent TV işbirliği ile düzenlenen "Okullar Yarışıyor" isimli bilgi yarışmasında 86 okul arasından okulumuz BİRİNCİLİĞİ kazandı. Yenimahalle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün "12. Okullararası Resim, Müzik, Tiyatro Şenliğinde" Okul Koromuz ilçe BİRİNCİSİ oldu. Okul tiyatro ekibimiz SİZLER-BİZLER2 adlı oyun ile en iyi ÖZGÜN SENARYO ÖDÜLÜNÜ ve öğrencimiz Merve Barkış "en iyi yardımcı kadın oyuncu" ödülünü aldı. Yenimahalle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün düzenlediği satranç yarışmasında öğrencimiz Batuhan Sütbaş YILDIZLAR BİRİNCİSİ oldu.
PERSONEL BİLGİLERİ
MÜDÜR YARDIMCISI 2
ÖĞRETMEN 41
MEMUR 1
YARDIMCI HİZMETLER -
ŞUBE ve ÖĞRENCİ BİLGİLERİ
ŞUBE SAYISI 26
ÖĞRENCİ SAYISI 825
BİNA BİLGİLERİ
DERSLİK SAYISI 26
ATÖLYE-İŞLİK SAYISI 2
FEN LABORATUARI 1
BT(BİLGİSAYAR) SINIFI 2
KONFERANS SALONU -
SPOR SALONU -
YEMEKHANE -
MİSAFİRHANE -
LOJMAN BİLGİLERİ
LOJMAN ADETİ -
LOJMAN BİLGİSİ -
İL ve İLÇE MERKEZİNE UZAKLIK
KIZILAY'DAN ULAŞIM Konutkent 119
ULUS'TAN ULAŞIM Konutkent 120
YERLEŞİM YERİ BİLGİLERİ
750 YTL



Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK