Bakan Avcı Ve Chp'li Toptaş Kapanması Tartışmalara Neden Olan Okulu Konuştu

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ile kapatılan Anadolu Öğretmen Lisesi'nin yerine Anadolu lisesi açılması konusunu görüştü. Süreç boyunca Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencileri ve velilerinin yanında olan Milletvekili Ahmet Toptaş son kez konuyu Bakan Avcı ile görüştü. Toptaş, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'ya Afyonkarahisarlıların talebini bir kez daha iletti. Bakan Avcı da "Bugün Anadolu Öğretmen Lisesi'nin yerinin Prof.Dr Kamil Miras Anadolu Lisesi olarak devam etmesi talebinizi imzaladım. Cuma günü tercih listelerinde Anadolu Lisesi olarak çıkacak. Gelecek yıl Kız İmam Hatip Lisesi açılıncaya kadar öğrenciler bu okulda misafir öğrenci olarak ders görecek. Kız İmam Hatip Lisesi binasını çözdüğümüzde hiçbir sorun kalmayacak." dedi.

Konuyla ilgili açıklama yapan CHP Milletvekili Ahmet Toptaş da Anadolu Öğretmen Lisesi'nin kapatılmasından sonra okulun Anadolu Lisesi olması için demokratik eylem yapan öğrencilere ve çocuklarına sahip çıkan velileri kutladığının söyledi.

Toptaş, “Konuyla ilgili çabalarımızda bizi yalnız bırakmayan yaygın basına ve yerel basınımıza teşekkür ederim. Afyonkarahisar’ın eğitim alanında eksikliklerinin tespit edilip planlı ve programlı bir şekilde çözülmesinden yana olduğumuzu belirtiyorum. Bizler İmam Hatip Lisesi'ne karşı değiliz. Bizler Afyonkarahisar’ın eğitim alanında ihtiyaçlarına cevap bulmaya çalışıyoruz." diye konuştu.
  • 3 0
  • 22 Temmuz 2014 22:21 683
  • Cihan Haber Ajansı
  • zizou43
  • Aktif Haberler
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK