Bakan Avcı'dan Şubat Ataması Açıklaması

Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Eskişehir Sümer Mahallesi´ndeki Dede Korkut Parkı´nı gezdi, yapımı devam eden stadyum ve Türk Dünyası Bilim ve Sanat Merkezi inşaatlarında incelemelerde bulundu.

Çeşitli programlara katılmak üzere Eskişehir’e giden Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna ve beraberindeki heyetle, Sümer Mahallesi´ndeki Dede Korkut Parkı´nı gezdi.

Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, parkta karşılaştığı 2 lise öğrencisiyle bir süre sohbet ederek, aynı yerde oynayan bir çocuğu da sevdi.

Daha sonra Bakan Avcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, Dede Korkut Parkı´nın çok güzel olduğunu belirterek, "Sayın Valimize de buraya gösterdiği ilgi için teşekkür ediyorum. Eski stadın yerine de böyle halka açık, rekreasyona yönelik meydan yapacağız" dedi.

"Şubat ayında öğretmen ataması olacak mı?"

Bakan Avcı, bir gazetecinin "Şubat ayında öğretmen ataması olacak mı?" sorusu üzerine, şunları söyledi:

"Artılarıyla eksileriyle değerlendiriyoruz. Bununla ilgili kesin bir açıklama yapmayayım ama değerlendiriyoruz. Meclis açıldıktan sonra bu konuyla ilgili değerlendirmelerimizi tamamlamış oluruz. Ona göre bir karar vereceğiz. Ama gençlerimiz memnun edeceğimizi tahmin ediyorum."

Sazova Mahallesi´nde yapımı devam eden stadyum inşaatında da incelemelerde bulunup, firma yetkililerinden inşaatın durumu hakkında bilgi alan Bakan Avcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, stadın 3 ay içinde teslim aşamasına geleceğini bildirdi.

Bakan Avcı, eski stadın yeri de büyük bir şehir meydanı olacak. Burası faaliyete geçince diğer tarafı hemen yıkacağız." dedi.

Bakan Avcı, bir gazetecinin "Türk Dünyası Meydanı kim tarafından yapılacak, Büyükşehir Belediyesine devredildiği yönünde tartışmalar var. Bu konudaki düşünceleriniz nelerdir?" sorusu üzerine, "Türk Dünyası Meydanı´nı Türk Dünyası Vakfı ve valilik inşallah bitirmiş olacak” dedi.

Bakan Avcı daha sonra Türk Dünyası Bilim ve Sanat Merkezi inşaatı ile Türk coğrafyasındaki yaklaşık 30 mimari eserin minyatürlerinin bulunduğu açık hava müzesini de gezdi.

Müzenin isminin öğrenciler tarafından verilmesi konusunda karar aldıklarını anımsatan Bakan Avcı, sözlerine şöyle devam etti:
"Burası gerçekten Türk ve İslam dünyasının medeniyete yaptığı katkıları, çocukların görebileceği bir alan. Burası büyük bir eğitim alanı aslında. Şimdi Millî Eğitim Müdürlüğümüz bir program yapıyor. Önümüzdeki haftadan itibaren bütün okullarda belli bir program dahilinde öğrencilerimiz burayı gezecek. Sonra öğrencilerden burası için isim önermelerini isteyeceğiz. Bu önerileri toplayacağız. Sonra öğretmenlerimizden oluşan jüri, uygun gördükleri isim sayısını 10´a indirecek. Bunun içinden de vakıf yönetim kurulu olarak birini isim olarak belirlemiş olacağız. İnşallah 10 Kasım´a kadar adlandırma işini tamamlayacağız. Burası öğrencilerin isim verdiği büyük bir eğitim alanı olacak."

MEB
  • 2 0
  • 01 Ekim 2015 22:49 1.912
  • Aktif Haberler
  • tubilig01
    02 Ekim 2015 12:07
    1 0
    Her konuda bir açıklama yapılıyor.Alan değisikliği bekleyenler üvey evlat mı?
    Ne bir takvim var ortada ne bir açıklama.
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK