Bakan Selçuk: Okullar Mobil Olarak İzlenecek

‘Okul Profili’ çalışmasının 13 Mart’ta duyurulacağını belirten Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk, okulların mobil olarak da izleneceğini açıkladı.

İstanbul Beykoz’daki NUN Okulları’nda düzenlenen ‘Eğitimde 1 Adım Ötesi’ zirvesine katılan Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk, ‘Okul Profili’ çalışmasının ise 13 Mart’ta duyurulacağını söyledi.Okulların mobil olarak izleneceğini belirten Bakan Selçuk’un açıklamalarından satır başları şöyle:

Okul profilinden maksadımız şu, her okul acaba ben ne yaparsam iyi bir okul olurum? İyi olmadığım yerlerde hangi hedefe gidersem mesafe alabilirim? Benim iyi olmam için program verebilir misiniz? Tüm okulları mobil olarak izleyebilir misiniz? Her okulun karşılaştırmasını rekabet olmaksızın görebilir miyiz? Bütçe yönetimini yeniden yapılandırabilir miyiz? Evet. Okul profili her anlamda okulun MR’ını çeken, gelişim potansiyelini ortaya koyan yazılım alt yapısı. Tamamını aynı anda görüyoruz. Şu anda böyle bir alt yapı olmadığı için okul, ne iyi ne kötü, ne yapması gerektiğini çok da bilmiyor. Bunu bizim paylaşmamız lazım.

‘DEĞİŞİME İHTİYACIMIZ VAR’

Dünya çok ilginç bir yere gidiyor. İnanılmaz bir rekabet var. Çin’deki dahi, üstün zekalı sayısı neredeyse Türkiye’nin nüfusu kadar. Başka bir rekabet var. Bizim farklı bir üstsel artışa, değişime ihtiyacımız var. Mevcudu sürdürerek yapamayız. Bazı şeyleri kopyalayarak, popüler olanı alarak yapamayız. Bizim muhakkak orijinal kavramlar üzerinde tartışmamız lazım. Kendi kelimelerimizi yeniden doğurmamız lazım. Bizim bir kavram cerrahisine ihtiyacımız var. Mevcut kavramlarımızın cerrahi müdahaleye tabi tutmak zorundayız.

‘OKULLARIMIZ ARASINDAKİ ÖĞRENME FARKLILIKLARI YÜZDE 37’

Şimdi biraz kalite zamanı. Türkiye artık bir buçuk, iki sene içerisinde çok büyük derslik açığını kapatabilecek bir ülke. Bu açık kapatıldıktan sonra yatırım bütçesinin çok büyük ölçüde kaliteye yöneltilmesi mümkün. Türkiye başka bir hikaye yazabilir. Ama başka bir hikaye yazmadan önce de nasıl bir hikaye yapacağı yeniden gözden geçirilmeli. Elimizde çok fazla veri var. Sayısal olarak nerede olduğumuzu öğretmenin niteliğinin ne olduğunu çok iyi biliyoruz. Okullarımızın hangi eksiklikleri var. Okullarımız arasındaki yüzde 37’ye varan öğrenme farklılıkları niye bu kadar ve hangi bölgelerde nasıl bir dağılım gösteriyor. Bizim nicel yorumlama anlamında bir eksiğimiz yok. Biz bu kısmı rahatlıkla yaparız, çalışırız üretiriz. Bizim asıl meselemiz eğitimin istikametini bir defa sağlamlaştırmak.

 

Esra ÜLKAR / 

  • 0 12
  • 10 Mart 2019 01:30 6.287
  • Aktif Haberler
  • rabia+52
    11 Mart 2019 00:56
    2 0
    Helal php_korsan hocam en güzel siz özetlemişsiniz.Özellikle de ilk yorumunuz
  • dürüst
    11 Mart 2019 00:04
    6 0
    sayın bakan neyi izleyeceksin? bir kuruuş ödenek vermediğiniz ilkokulları mı? yap çevre imkanlarıyla diyorsunuz ilkokullara. iki kilo sabun çamaşır suyu, kömür. eğitim adına ne veriyorsunuzda izleyeceksiniz. ilkokullarda idareciler velilerden bağış istemekten dilenciye döndüler.Atalarımız ''ne ekersen onu biçersin'' demişler. ne ekiyorsunuzda ne belkiyorsunuz? belissizlik belirsizlik . şımarık öğrenciler, haddini bilmez veliler, günü vujuatsız azar işitmeden bitirmeye çalışan biçare öğretmenler.olmayan disiplin.. ne bekliyorsunuz? abesle iştigal edeceğinize: öğretmene saygınlık, sade ve uygulanınca sonuca bilgiye ulaştıran bir müfredat, öğrencilere disiplin, okula ders araç gereçleri, velilere ayar...disiplin, verin bakın bunları nasıl oluyor, bir görün..geçen öğretmenin biri pergel arıyordu kocaman okulda bulamadı. haberiniz var mı? diyeceksiniz şimdi çevre imkanlarıyla temin edilsin. vah halimize.
  • pigafetta
    10 Mart 2019 21:33
    3 1
    Bakanım size zaman verseler memleket uçacak.
  • php_korsan
    10 Mart 2019 21:30
    4 0
    Dünya çocukları ilkokulda Python, liselerde Lisp ile tanıştı.Nesnelere hareket verip yapay zekanın temelini öğrenirken biz nelerle uğraşıyoruz?
    Bakanlık önce 4,7 ve 10.sınıfların MR çekecek seneye de öğretmenlere de denetim yolda.
  • busenur
    10 Mart 2019 18:26
    19 0
    yeter artık yoruldum ugrasamiyorum ben bu velilerle mahalle karisi gibi kavga etmek cevap vermek tarzim degil yapilan haksızlıklardan çamur at izi kalsinlardan müdürün el pençe divan durmasindan biktim insan olarak benimde bir gurur ve haysiyetim var ben bu isi yapamiyorsam durmanin amlami yok artik baska bir kuruma gecmek istiyorum insanlardan yoruldum....
  • mukru
    10 Mart 2019 18:22
    8 0
    Konuşulanlarla yapılanlar birbiriyle eşleşmiyorsa ne yapılsa boş. Sorunun nicel değil nitel olduğunu anlamadığımız müddetçe değil MR durmadan ameliyat edilse ne değişir? Eğitime dair veriler nicel olarak toplansa ne olur toplanmasa ne olur? Sorunlar parmakları olmayan birine kalem vermekle çözülmez.
  • olcaytaner
    10 Mart 2019 16:58
    16 0
    4.sınıf öğrencim, "Öğretmenim bana birşey yapamazsınız" diyor. Kral gibi geliyor, kral gibi gidiyor. Durumumuz vahim. Mr, röntgen, antibiyotik, protez işlemez...
  • göbekligeneral
    10 Mart 2019 15:50
    14 0
    siyaset ne zaman eğitimden elini çekerse o zaman gerçek başarıya ulaşırız yemin ederim.
  • egitimci034
    10 Mart 2019 15:10
    14 1
    Hiç röntgene gerek yok. Okullar arasında ki en büyük fark velidir net. Velisi eğitimli bir bölgede olan okul iyidir veli okula yardım yapar okul ihtiyaçlarını giderir. Dezavantajlı bölgede ise velinin tek dediği devlet versindir bol bol dedikodu yapar. Okul çamaşır suyu alacak para dahi bulamaz. Devletin önce okullar arasında ki bu farkı azaltmak için özellikle dezavantajlı bölgedeki okulları desteklemesi gerekir ama bu da olmuyor iyi bölgede bulunan okulların velileri iyi kademelerde olduğundan çocukların okullarına ayrımcılık yapıyorlar iyi okullar devletten çok iyi destek alıyor.
  • aretias28
    10 Mart 2019 14:45
    14 0
    Sayın bakanım..cocuklar o kadar şımarik ki dünya umurlarında değil..disiplinsizlik hat safhada..terbiye ve edepsizlik hat safhada..ilkokullara disiplin kurulu olması lazım..okuldan uzaklaştırma olması lazım..zorla eğitim zorla olmaz..bunları yapamadık tan sonra eğitimden öğretimden bahsetmek son derece gereksiz..
  • suatin
    10 Mart 2019 14:24
    16 0
    Okula temizlik malzemesi, kağıt, kalem, toner alamadığımızdan ve iş güvenliği için en basitinden yangın tüplerini bile olmayan bütçeyle doldurduğumuzdan haberi var mı acaba? Bazı okullara malzeme yağdırılırken bazı okulların görmezden gelindiğinden haberi var mı acaba?
  • php_korsan
    10 Mart 2019 14:04
    11 1
    MR röntgen gerçekten gerek yok.Sadece ders kitaplarını ücrete bağla dağıt kırtasiyelere.Yap sınavı bu kitaplardan 1 sene içinde veli öğrenci profili kesin düzelir.Bizim çocuk daha sıraya oturamıyor.Elalemin çocuğu sınıfını temizleyip robot yapiyor
  • hotboyyy
    10 Mart 2019 13:28
    7 0
    Acak ecek,hepsi hikaye.
  • elnino007
    10 Mart 2019 12:17
    4 0
    Değil MR, ilacli tomografide ceksen, eğitim işleri zor düzelir ülkemizde.
  • php_korsan
    10 Mart 2019 12:02
    14 1
    Japonya Çinde başarı yüksek.Cunku çocuk okulunun tuvaletini sınıfını temizliyor.Temiz tutarsa okulun yemeğinden yiyor sorun çıkarırsa başka bir bölgedeki okula gönderileceğini biliyor öğretmenine saygı gösteriyor.
    Biz de nasıl vatandaş mutlu memnun olsun iskurdan okullara gönderiliyor.Biri çay yapıyor diğeri tuvaleti yıkıyor diğeri sınıfı süpürüyor devlet bunlara 6bin tl ödüyor halbuki bu 6 bun tiye her ay okula neler yapılır neler.
  • php_korsan
    10 Mart 2019 11:19
    22 2
    MR çekmek kolay müdürleri bir sınava çekersin önce performansını ölçersin.Sonra il ve ilçe mem ve şube müdürlerini bir sınava çekersin bunlara da bakarsın.Idarecilere yönetim ve organizasyon yüksek lisansını şart tutarsın.Seneye okul kitaplarını ücret karşılığında verip sınıfta kalma işini getirirsin.
    sonra seyre bakın eğitim nasıl düzeliyor.
  • elnino007
    10 Mart 2019 09:10
    7 0
    MR bi çek bakem ya. Ne var ne yok çıksın meydana.
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK