Bakan Selçuk, Unutulmaya Yüz Tutan Eserleri Toplayan Öğretmeni Makamında Ağırladı

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Türkiye’yi köy köy gezerek yerel müzik kaydeden ve bu müzikleri dünyaya duyurmaya çalışan müzik öğretmeni Emre Dayıoğlu'nu makamında ağırladı. Bakan Selçuk, üç telli olarak adlandırdığı sazını çalan Emre Dayıoğlu'nu keyifle izlerken, telefonuyla da o anları saniye saniye kayıt altına aldı.

"Sevdiğiniz işi yaparsanız, bir gün bile çalışmış sayılmazsınız” der Konfüçyüs. Müzik öğretmeni Emre Dayıoğlu da o kişilerden bir tanesi... Kaş'ta yaşayan müzik öğretmeni Emre Dayıoğlu, köy köy dolaşarak türküler kaydediyor. Derlediği bu türküleri de sosyal medya hesaplarından paylaşıyor. 

BAKAN SELÇUK ANBEAN KAYITTAYDI!

Habertürk'ten Demet DEMİRKIR'ın haberine göre; Müziğe olan tutkusuyla bilinen Dayıoğlu'nu Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, makamında ağırladı. Dayıoğlu'nu misafir eden Bakan Selçuk, üç telli olarak adlandırdığı sazını çalan Emre Dayıoğlu'nu keyifle izlerken, telefonuyla da o anları saniye saniye kaydetti.

Dayıoğlu, "Çocukların ve gençlerin müziğimize ilgisini artırmak için yapabileceklerimizi, köy köy gerçekleştirdiğim müzik kayıtlarını, daha birçok konuyu konuştuk. Nazik davetine, samimi misafirperverliğine teşekkür ederim" dedi. 

HEDEFİ KÖY KÖY GEZEREK KAYDETTİĞİ YEREL MÜZİKLERİ DÜNYAYA DUYURMAK

Annesi ve babası da kendisi gibi öğretmen olan Emre Dayıoğlu, henüz ilkokul yıllarındayken müziğe ilgi duymaya başladı. Saz çalmaya başladı, ortaokul sıralarındayken ise müziğe olan ilgisi Anadolu'nun yerel müzikleri ve çalgılarına yöneldi. 

Emre Dayıoğlu'nun hedefi Türkiye’yi adım adım, köy köy gezerek yerel müzikleri kaydetmek ve bu müzikleri de tüm dünyaya duyurmak. 

Bunun için de sosyal medyayı kullanan müzik öğretmeni Dayıoğlu, "Okuldan artan zamanlarımda, Anadolu'da köy köy gezerek halk müzikleri kaydeden sıradan bir müzik öğretmeniyim. Kayıtlarımı tüm dünya tanısın istiyorum. Sizden ricam bunu retweetlemeniz" mesajında bulunarak, kayıtlarının paylaşılmasını istiyor. 

Yaptığı paylaşımlarla halk müziğine olan ilginin arttığını vurgulayan Dayıoğlu, "Ne yalan söyleyeyim, köylerde yaşayan efsane sanatçılardan kaydettiğim eşsiz müzikleri sizlere duyuramıyorum diye kendimce üzülüyordum. Paylaşımlarınızla halk müziğimize tepeden tırnağa yoğun bir ilgi başladı" dedi.

"TÜRKİYE, RENGARENK BİR MÜZİK COĞRAFYASI BENİM İÇİN"

"Türkiye, rengarenk bir müzik coğrafyasıdır benim için" diyen Emre Dayıoğlu'nun arşivinden bazı kayıtlar... 

 

  • 23 0
  • 13 Mayıs 2019 23:03 6.377
  • Aktif Haberler
  • RhEmek
    15 Mayıs 2019 18:02
    0 0
    Babası da ortaokulda çağlarımızdan bugüne unutulmaz öğretmenlerimiz arasındadır. Adını duyduğumuzda esas duruşa geçerdik. Şimdi görsem yine korkarım herhalde.
  • metalmania
    15 Mayıs 2019 11:57
    0 0
    php korsan hocam,olsun tatilde artık
  • php_korsan
    15 Mayıs 2019 08:09
    0 0
    21 senedir hep uzak köylerde çalıştım.Hic Kasta çalışmak nasip olmadı.
  • keskin_123
    14 Mayıs 2019 15:44
    13 0
    Tebrik ediyorum öğretmenimizi.Bizde başkasının açtığı İYEP kursunun anketini 30 saatte bir soru gösteren sistemden tamamlamaya çalışıyoruz.bunu icat edenleri tebrik ediyorum
  • chn222
    14 Mayıs 2019 14:54
    0 0
    Kendisinin Youtubede sayfası var takipçisi ve de hayranıyım Anadolu ezgileri dinlemek mesut ediyor beni...
  • Beyefendi006
    14 Mayıs 2019 13:57
    2 0
    Öğretmenimize bütün destekler sağlanmalı.Amme hizmeti yapıyor.Takip ediyorum.Yolu açık olsun
  • mosit
    14 Mayıs 2019 13:06
    1 0
    Maaşla ödüllendirme aldı mı hiç öğretmenimiz acaba yoksa bu haberden sonra mecburen mi verilecek?
  • naciekinci
    14 Mayıs 2019 12:40
    7 7
    Takdir ediyorum, özellikle sınıf öğretmenleri mutlak surette en az bir enstürman çalmalı, en azından sosyal medyadan nesilleri kurtarmak adına çok güzel bir hamle.
  • zekirdek
    14 Mayıs 2019 10:34
    7 2
    güzelmişş her öğretmen bi ensturman çalsa keşke
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK