Bakan Selçuk'tan Karne Mesajı

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Instagram hesabından 14 Haziran’da verilecek karnelerle ilgili velilere yönelik bir mesaj yayınladı. 

Bakan Selçuk’un mesajı:

''Cuma günü bir eğitim öğretim yılını daha noktalıyor; karneleri veriyoruz inşallah çocuklarımıza. Büyükler; ellerinde karneleriyle okuldan gelen çocukları karşılarken; kendi çocukluklarını hatırlasalar ne güzel olur. Kıyas, olumlu da olsa, olumsuz da olsa zarar veriyor. Kimi ebeveynler çocuklar arasındaki doğal farklılığı kolayca değiştirilebilir zannediyorlar. “Kardeşler bile birbirine benzemiyor.” diyorlar ama kursa gönderirsek, ek ders aldırırsak, baskı uygularsak, başkalarını örnek gösterirsek olur düşüncesindeler. Bütün çocukları birbiriyle kıyaslayabiliyor, onlardan aynı şeyi, aynı sonuçları bekleyebiliyoruz. Karşılaştırma sürecinde başta çocuklar olmak üzere hepimiz yıpranıyoruz. Unutmayalım ki, karşılaştırma yapmıyorum demek bile bir karşılaştırmadır. Bir çocuk yüksek not aldığında aferin demek, almazsa bu aferinin söz konusu olamayacağını bildirmek; bilincin farkında olduğu bir durum ve çok yaralayıcı. Örselenen çocukların en büyük çıkmazı, sorunun kendilerinden kaynaklandığını sanmaları. Örselemek yerine onları cesaretlendirmek, bunun bir süreç olduğunu hissettirmek, koşulsuz şefkat-saygı beslemek yeterli. Benim, Millî Eğitim Bakanı olarak çocuklarımız adına sizlerden hassaten ricam; o gün elinde karnesiyle size doğru koşmakta olan çocuğu, kendi “çocukluğunuzu”, kendi “öğrenciliğinizi” karşılar gibi karşılamanızdır...''

  • 2 13
  • 12 Haziran 2019 21:19 4.509
  • Aktif Haberler
  • Memocan64
    13 Haziran 2019 21:55
    4 0
    Bakanın yayınladığı her mesajdan gıcık oluyorum. Sadece çerçevesi güzel laf ediyor gerisi boş bomboş. 3600 yapıldı desen bile ilk göreve geldiğindeki şevk ve heyecanını kaybettin Sayın Bakanım.
  • php_korsan
    13 Haziran 2019 11:02
    2 0
    Yine de öğretmenlik bizde kalsın dedim.Posetledim içine hediyeler koydum veliye övgü dolu sözler yazdım. renkli başarı belgeleri hazırladım.
    Aslında karkeren önce veliye kapatılmalı.Karneler değişik tarzda olabilir.
  • inal11
    13 Haziran 2019 08:48
    6 0
    Söyleyecek çok şey varken, bu ortamda susmak en doğrusu olsa gerek. Konuşsak da dinleyen kaile alan yok zaten.

    Tebrikler sayın bakanım. Mesaj yolu doğru yok.
  • php_korsan
    12 Haziran 2019 23:01
    26 1
    Valla karnenin bir heyecanı kalmadı.Ayrıca sınıfta kalma diye birşey gerçekleşmediği için yine bu karnenin bir yaptırımı yok.Sıfır elde var sıfır.
    Gece gündüz çalışan da sınıfını geçti.6 ay okula gelmeyen de sınıfını geçi.Çalışanda anadolu lisesinde çalışmayan da anadolu lisesinde kimse kusura bakmasın.
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK