Bakan Ziya Selçuk'tan Yaz Tatili Açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Meseleye sınav olarak bakmıyoruz. Sınav bir araçtır ama zaman içinde amaçlaşmış. Biz sınavı tekrar araç haline getirmek istiyoruz" diye konuştu. Türkiye'deki yaz tatilinin de uzun olduğunu belirten Bakan Selçuk şu ifadeleri kullandı: Türkiye’nin yüzde 90’ı tarım toplumuyken yazın 3 aylık boşluğu bırakmışlar çünkü tarım yapılıyor. İş tersine dönmüş yüzde 80’i şehirleşmiş ama bu takvim yine aynı kalmış, temel çıkmaz bu. Değişebilir.

Hakan Çelik'in sunduğu Hafta Sonu programının bugünkü konuğu Milli EğitimBakanı Ziya Selçuk'tu. Bakan Selçuk, Çelik'in sorularını yanıtladı. 

Bakan Selçuk'un konuşmalarından satır başları:

- Eğitimde tümüyle sancısız bir değişim öngörüyoruz. Türkiye'de algısal olarak sık sık değişiklikler yapıldı ve bu çocukların huzursuz olmasına yol açtı. İstiyoruz ki önümüzdeki üç yıl içerisinde neyin hangi aşamada olacağı belli olsun. Net bir yol haritası olsun ve insanlar huzursuz olmasın istiyoruz. 

- Biz yarım insan yetiştirmeyelim, tam insan olsun. 

- Bir kaynak sorunu yok aslında. Bunlar AK Parti'nin 16 yıllık geçmişi içerisinde çok büyük ölçüde halledilmiş şeyler. Dolayısıyla biz şu anda bu alt yapının üstüne 1-2-3 denilmiş zaten 4-5-6 demeye çalışıyoruz.

- Temelde bizim arkadaşlarımızla beraber yaptığımız yorum şu; meseleye bir sistem yaklaşımı sorunu. Eğitimin birleşenlerinin birkaç tanesini alıp değişiklik yapmak sistemin bütününü değiştirmiyor. Sadece sınavın adını ya da tekniğini değiştirerek herhangi bir şey yapmak mümkün değil. Eğitim de bir değişim olacaksa sistem bütün olarak ele alınmalı.

- Meseleye sınav olarak bakmıyoruz. Sınav bir araçtır ama zaman içinde amaçlaşmış. Biz sınavı yine araç haline getirmek istiyoruz. Okullar arasında çok olanak farkı var, bunu düzeltmek istiyoruz. Zamanla sınavla öğrenci alan okullar da azalacak. Mesleki eğitimin güçlendirilmesi de hayati önemde. Bu konuda zayıfız ama hamle yapabiliriz. İş garantili mesleki eğitim için çalışıyoruz. 

"Sınavı araç haline getirmek istiyoruz"

- Sınav sisteminin baskısıyla herkes üniversiteye girmek istiyor. Dünyada bu böyle değildir. Bazı üniversiteler kota koyar, herkes üniversiteye girmesin diye. Herkesin üniversiteye gittiği bir yerde siz istihdamı sağlayamazsınız. ABD'de bile üniversite demode olan fikre dönüşüyor. Bir takım uygulamalar var. Diyor ki ben 4-5 sene üniversitede okuyacağıma tam da işim için önemli olan birkaç sertifakayı aldığımda daha başarılı olurum diyor. Biz de bunu yapabiliriz. Bir meslek lisesi mezununa askerlikle ilgili kolaylıklar sağlanırsa, doğrudan doğruya çocuğun işbaşı üretime geçmesi lazım, oradan para kazanması lazım. Çocukların 9.sınıftan itibaren yapabilirsen sigorta pirimlerinin ödenmesi lazım. Öğrenciyi okul dışına da çıkarmak gerekir, sanayiyi görmesi lazım. Okulun sadece santral görev görmesi gerekir. Mesela turizm sektöründe, çocuğun yabancı dile maruz kalma olasılığı çok yüksek. Nisanda okul sezonu başlasın mesela. Bunu çalışmaya başladık. 

- Üstün zekalı çocuklar ya hiç dikkate alınmıyorlar ya da çok dikkate alınmıyor. Türkiye'de çok dikkate alınıyor ama yeterince eğitim götürülemiyor. Onlara ayrılan pay yüzde 1'in altında. Özellikle lisans üzeri düzeyde bu çocuklara yapılan yatırım o ülkenin ekonomisini götürür. 

- Beyin göçü meselesi iki taraflı bir iş. Güçlü bir devletseniz beyin göçü iyidir, zayıf bir devletseniz başka sorunlar ortaya çıkar. Türkiye'nin beyin göçü vermesinde fayda var. Bizim dünyada daha bilinir, tanınır hale gelmemiz lazım. Bundan korkmayalım.

- Okula başlama yaşı bireyseldir. Çocuk hazır değilse çocuğu 4 yaşında okula başlatmamak gerekir. Bir genel geçer tablo da var; çocuk 6 yaşını doldurmadan da ilkokula başlamasın. 

- Birçok yeni dersin ilave edilmesi için çalışıyoruz. Geleceğin meslekleri ile birçok alanın girmesini planlıyoruz. Aslında önemli olan şey bu derslerin kendisi değil. Gerçek doğada, hayatta böyle bir ayrım yok aslında. Bizim giderek daha bütünsel bir anlayışa gitmemiz gerekir. Hayatın kendisiyle daha uyumlu, bilgi değil de daha görgü temelli bir yaklaşıma gidilmesi gerekiyor. 

"Yabancı dil çok boyutlu bir mesele"

- Sayın Cumhurbaşkanımızın üzerinde durduğu birkaç konu varsa biri yabancı dil konusu. Bizim burada aslında hemen bir senede çözümümüz yok. Ama 2 senede 3 senede varmak istediğimiz bir yer var. Yabancı dil meselesi bir kültür meselesi, ders meselesi değil. Bir iletişim aracı. Biz hep müfredat üzerinden gitmişiz. Bizim çocukları alsak Hollanda'ya götürsek yabancı dili öğrenirler. Yabancı dil çok boyutlu bir mesele. Bizim temel hedefimiz sistem üzerinde yeni bir yapı kurmak. Çünkü yabancı dilde amacı değiştiriyoruz. Okul türüne göre, yaş grubuna göre değiştiriyoruz. Bizim öğretmen eğitimimize ve ne kadar desteklendiğine bakarsak aslında çok desteklememişiz. Lisanüstü eğitimler, eğitim kursları gibi yabancı dil öğretmenlerinin belirli bir seviyeye gelmesi gibi bir projemiz var. Biraz yöntemlerde de değişiklik olacak. 

 - Öğretmenlik meslek kanunu konusunu gündeme getirmemizin nedeni; öğretmenlerimizin hem aidiyet meselesine katkı sağlamak hem de okul müdürlerimizin kadro sorunlarının halledilmesi. Öğretmenlerimizin çalışma saatleri, nakil durumlarında daha adil bir sistematiğin olması, temel hedef bu. Öğretmenlerimizin kendi sorunlarıyla ilgili çok soru soruyor olmaları onların mutlu olması açısından çok değerli. Bir kısmı on yıllardır süren sorunlar, bir ksımı hemen bu yıl içerisinde çözülebilecek sorunlar, bir kısmı üç yılda çözülebilecek sorunlar. Bununla ilgili internet sayfası var, orada arkadaşlarımız yeni sorulara yeni yanıtlar ekleyerek orayı zenginleştiriyorlar ve orada daha ayrıntılı içerikleri koyabiliriz.

Türkiye'deki Suriyeli öğrenci sayısı

- Türkiye'de okullaşan 680 bin Suriyeli çocuk var. Aslında 1 milyona yakın bir çocuktan bahsediyoruz ama göç sürekli hareketlilik halinde devam ettiği için tam sayıdan bahsediyorum. Finlandiya'daki toplam öğrenci sayısından daha fazla ve bunlar okula gidiyorlar. Türkiye'nin ne kadar büyük bir devlet olduğu da ortaya çıkıyor. Türkçe öğrenmelerini istiyoruz ki hızlı da öğreniyorlar. Türk kültürünü tanımak istiyorlar, bizim çocuklarımız onlarla etkileşiyorlar. Suriyeli gibi yetiştirmek derdimiz yok biz Türkiye'yi de, Suriye'yi de, dünyayı da tanıyan çocuklar yetiştirmek istiyoruz.

Yaz tatili kısalacak mı?

-Bizim tatilimiz uzun. Avrupa ortalaması 200 okul günü. Bizde 180 iş günü var. Japonya’da 220 gün. Önce yapısal olarak bir iyileştirmeye gidelim. Ondan sonra 180 iş günü Avrupa’daki gibi 200 iş günü olabilir. Türkiye’nin yüzde 90’ı tarım toplumuyken yazın 3 aylık boşluğu bırakmışlar çünkü tarım yapılıyor. İş tersine dönmüş yüzde 80’i şehirleşmiş ama bu takvim yine aynı kalmış temel çıkmaz bu. Değişebilir. Şu anda 180 iş gününü hemen artırmak gibi bir derdimiz yok. Önce yapısal olarak bir iyileştirmeye gidelim. Ondan sonra orta vadede 180 iş günü Avrupa’daki gibi 200 gün olabilir.

Din dersi tartışması

 - İçinde zor geçen, zorunluluk geçen bir kelimeden bahsediyoruz. Aslında bu kim için zor ya da zorunlu olarak baktığımızda devlet açısından mı, çocuk açısından mı aile açısından mı? Bir aile çocuğunun din dersi almasını istiyorsa bunu kim neden tartışsın ki?

 Andımız tartışması

- Biz bir vizyon açıklıyoruz ama Nisan 2018 yılında çıkmış bir karar gündeme geliyor. 5 yıldır beklemede olan bir karar ama o hafta çıkıyor. Şu an durulan yer Cumhurbaşkanımızın çizdiği yerdir, biz de oradan bakıyoruz. Kararın gerekçesinde bu konunun bilimselliği ile ilgili eleştiri var. Bu bilimsel değil, siyasi bir mesele. Benim bir bilim insanı olarak bununla ilgili bir şey söylediğimde bu bilimseldir demek doğru değil. 

- Adil davranmak istiyoruz. Gerekirse kız çocuklarımız daha fazla öncelik tanımak lazım, adil olan budur, eşit davranmak değildir. 

 
  • 7 18
  • 28 Ekim 2018 16:42 26.052
  • Aktif Haberler
  • drceza42
    31 Ekim 2018 16:38
    0 0
    zaten çocuklar oldu yarış atı. çocuklara 3 ay tatil olsunda hem dinlensinler hemde çocuklarımızı sportif bir aktiviteye gönderelim.
  • şule27
    31 Ekim 2018 00:08
    7 1
    Tamam biz de memur gibi çalışalım, sigara molamız olsun istediğimiz saatte,telefonlara çıkmayalım, klimamız olsun her sınıfta, çocukları sınıfa tek tek alalım dışarda beklesinler, onlar beklerken bilgisayarda oyun oynayalım, bana uyar!
  • eren_87
    30 Ekim 2018 23:12
    0 0
    Eğitimin kalitesinden konuşuluyor. Fakat her şey günlük gülistanlıkmış gibi konuşuluyor. Ücretli öğretmenlik diye bir olay oldukça ve öğretmenlikle ilgisi olmayan kişilerin sınıflara verilmesi ne kadar dogru. İlk önce okullardaki ve milli eğitimdeki sorunlar çözülmeli.
  • mutlusefer
    30 Ekim 2018 22:51
    3 0
    Sıcak sıcak... Milletin güneşe ateş ettiği bir memlekette nasıl ders yapılır.
  • kaansaatci
    30 Ekim 2018 18:28
    6 29
    Arkadaşlar öğrenciler için 3 ay tatilden bahsediyoruz.Ayrıca öğretmen için de 60 gün tatil çok değil mi? Gerçekçi olmak gerekiyor.Öğretmenler tatil sürecinde eğitime alınabilir. Egitim ogretim teknikleri,Satranc, zeka oyunlari, yabanci dil kurslari verilebilir.Diğer memurlar gibi 20-30 gün tatil yeterlidir.
  • nadir.009
    30 Ekim 2018 18:20
    4 1
    Ogretmenler sıcak da ders yapamaz. Mesele tarım degil mesele iklim koşulları...
  • black_turn
    30 Ekim 2018 15:08
    16 1
    şu 3 ay tatil yapıyoruz diyen arkadaşlar hangi meslekten acaba ??
  • toprakana
    30 Ekim 2018 14:22
    13 2
    Buraya yorum yazan öğretmen bile üç ay tatil var diyor halka nasıl anlatacaksin üç ay olmadığını ...
  • zekirdek
    30 Ekim 2018 13:13
    7 2
    yazın kimse bu tip okullara gelmez okul mu değil mi ne oldugu belli değil sorunları yazmiycam fakat önce japonya ol sonra tatili ne yapcaksan yap
  • btsc
    30 Ekim 2018 11:06
    16 0
    Seminer yerine ders olsun 200 iş günü yapar.
  • yüksel_demirci
    30 Ekim 2018 11:02
    7 19
    Şahsi görüşüm bu kadar tatil çok fazla. 3 ay okul 10 gün tatil şeklnde düzenlenmesi gerektiğine inanıyorum. Yaz aylarında çocukları okula kapatmak olmaz. Taşra bölgelerde çocuklar le yöresel ürün yetiştiriciliği yapılabilir. Şehir merkezlerinde ise okullara uygun şartlar oluşturularak fiziki aktivitelere yönlendirilebilir.

    Oluşacak Sorunlar
    1. Okulların yaz döneminde yapılacak olan çalışmalara uygun fiziki şartlarının iyileştirilememesi.
    2. Öğrenclern devam sorununun ortaya çıkması.
    3. Öğretmenlerin yaz aylarında bile matematik- türkçe derslerini anlatmak istemesi.
    4. 3 ay tatile alışmış öğretmenlerin bu duruma alışmak istememesi.
    5. Yapılacak çalışmaların planlanamaması.
    ........................................
    daha çok uzar gider.

  • kutlu11
    30 Ekim 2018 10:18
    10 0
    Bizler ücretli öğretmenliğin Kaldırılması Gerektiğini Düşünürken Karşımıza Vizyonumuz Olarak çıktı.
  • cmustafaengin
    30 Ekim 2018 10:09
    14 1
    1: Temmuz da okullar açık olursa TURİZM ÇÖKER Mİ?
    2: Hadi iç anadoluyu anlarım da Akdeniz ve Ege'de KLİMASIZ SINIF ve ODA KALMAMASI GEREKMEZ Mİ?
    3: Hadi klima halloldu, yazık günah değil mi? Ödenecek para? Elektrik zaten coştu?
    4: Öğretmene zulüm olarak yapılmak isteniyor gibi gösterildiği için öğretmenler, öğrenciye zulüm olarak yapılmak isteniyor gibi gösterildiği için öğretmenler tepkili! BİR REFORM DÜŞÜNÜLÜYORSA "MEMLEKET İÇİN" olduğuna inandırılmadan bence konuşulmamalı bile.
    5: Ben bir öğretmen olarak rahatımı değil ülkemi düşünürüm, bu yüzden madde 4!
    6: Son olarak da herkesin fikrine saygım var ama bana sorarsanız gündem değiştirmek için ortaya atılmış bir söz ve zaten cımbızla çekiliyor bu tip konuşmalarda.
  • akifevren
    30 Ekim 2018 08:51
    6 18
    Sahi seminer dönemleri ile birlikte geçirilen üç aylık zaman fazla gelmiyor mu? Mesleki gelişim adına bir çalışma,eğitim verilmesinin nesi yanlış? Tatilimiz kısalıyor diye mi yoksa faydasız diye mi bu karşı oluşumuz?
  • teacherman911
    29 Ekim 2018 23:34
    15 1
    Okulların temmuzda kapanması demek iç turizminin de geç başlaması demek Turizmcilere sormuşlar mı
  • selimiye11
    29 Ekim 2018 21:10
    25 1
    Gazetenin birinde gördüm. Manşetten vermiş. Öğretmenlerin 3 aylık yaz tatili kısalacak mı? 2 ay olacak mı? Diye. Bir anda önemli bir ülke sorunu yapıldı. Öğretmen dert oldu. Gerçekten birileri 3 ay tatil yapıyor da haberimiz mi yok. Araştırmacı gazetecilik de bitmiş.
  • KUTLU
    29 Ekim 2018 20:37
    15 1
    Neden yeni gelen bakanlar hep yenilik peşinde olurlar bilmem. Tamam yenilik iyidir ancak biriken, devasa o kadar çok sorun var ki meb de, önce onlar çözülse de sonra buna gelinse daha iyi olmaz mi? Bunu düşünmek o kadar zor mu?
  • gokay19991980
    29 Ekim 2018 19:33
    6 14
    Memleketin büyük kısmında kış şartları ağır geçmekte.yarı yıl tatili 1 ay olabilir(yarıyıl tatili hiç olmasın diyenlerdenim aslında).enerjide tasarruf olur.eğitim ise haziran sonuna kadar devam edebilir.yeni öğretim yılı ise eylülün ilk haftası başlarsa 200 iş günü hedefi sağlanır.seminerler ise tekli eğitim yapan yerlerde 3 ten sonra,ikili eğitim olan yerlerde ise ekders karşılığı hafta sonları yada akşam yapılabilir.muğladayım haziran eylül ayları artık eskisi gibi sıcak geçmiyor.
  • hazeyin
    29 Ekim 2018 17:16
    21 2
    sorun 3 ay tatildi. televizyonlarda boşluk doldurmaya kadar giden bir sorun.iş günü 200 güne çıkararak halletmiş oluruz eğitimi pardon eğitimcilerin hep yatıyorsunuz ithamından kurtarırsınız. öğretmenin ne özlük haklarından ne çalışanın memnuniyetinden ne okulların fiziki imkanlarından ne de okullarda kangren haline gelen para toplama sorununa bir neşter vuracak elle tutulur ne var bu açıklamalarda.
  • 1617
    29 Ekim 2018 14:17
    1 0
    Otopark işi ne olacak diyen var
  • smileplease03
    29 Ekim 2018 14:15
    3 15
    Aslında seminer kalkmamalı. Yapısı değiştirilmeli. İşe yarar hale gelmeli. Değerlendirmenin, planlamanın, birlikteliğin olduğu bir hal almalı. Müdüre telefon edip de izin koparmanın, doktora gidip de 10 gün rapor almanın adı olmamalı seminer.
  • raul
    29 Ekim 2018 13:15
    7 25
    kesinlikle dogru bir karar olur. 1 ay ek ders almayinca sahsen benim butcem alt ust oluyor. hala daha eksilerden kurtulamadim. bu ay insallah butce normale donecek.
  • göbekligeneral
    29 Ekim 2018 12:27
    17 0
    Seminerin elbette kaldırılmalı.20 senedir bunu söylüyorum.Gereksiz,zaman kaybı olarak görüyorum
  • alper bocut
    29 Ekim 2018 11:55
    22 2
    Seminer çalışmaları özellikle haziran dönemi kaldırılmalı.Ders saatleri 5 saate indirilip saat 13.30 da okul bitmeli.O zaman 200 gün olması elzemdir.Öğrenciler için 3 ay tatil çok uzun.Bildiklerini de unutuyorlar.
  • aretias28
    29 Ekim 2018 11:41
    16 5
    Üc tatil olmasa bile 15 gün 15 gün ve yaz tatili de 45 gün..3 döneme yaysak okulu nasil olur?bir de ders saatlerini azaltsak..haftada beş saat yapsak..
  • naciekinci
    29 Ekim 2018 10:56
    7 6
    Seminer dönemleri değerlendirilir kanımca çünkü seminer dönemlerinde yapılan tüm iş ve işlemlerin 1 haftada halledilir. Oysa 3+1 hafta seminere ayrılıyor ve hiçbir verimi yok. Boş oturacagima sınıfta öğrencilerimin başında olmayı tercih ederim.
  • serdarsa48
    29 Ekim 2018 10:15
    12 0
    şimdi tatil kısaldı mı kısalmadı mı temmuz ve ağustos ta eğitim devam edecek mi etmeyecek mi okullar tam güne dönecek mi dönmeyecek mi?
    okullarda yemek verilecek mi verilmeyecek mi?
    kafamda deli sorular
  • kaansaatci
    29 Ekim 2018 10:07
    8 54
    Arkadaşlar 3 ay tatil normal mi geliyor size anlayamıyorum. Daha çok calismaya ihtiyacimiz var
  • tahir1699
    29 Ekim 2018 02:03
    18 4
    Evet Türkiye'nin %80'şehirleşti. Köylerde tarlasını ekerek geçimini sağlayamayan insanlar aç kalmamak için topraklarını terk ettiler. Topraklarını da çok az paraya arazisi daha çok olan insanlara icara verdiler.
    Kendileri şimdi şehirlerde hangi işi bulurlarsa onu yapmaya çalışıyorlar.
    Övündüğümüz şehirleşme işte budur!!!
  • tahir1699
    29 Ekim 2018 01:41
    23 4
    Öğretmenin lehine düşünülen tek bir madde söyleyiniz. İşte söylemek istediğimiz bu... Hep yeni hak kayıpları. Bu kayıplarla yeni sorunlar oluşması. Ülkeyi düşünenler yeni sorunlar icat ediyor. Sonra altında eziliyor. Öğretmenlerle sorunları 10 iken 100 oluyor. Şikayetler 10 iken 100 oluyor. Şimdi bunlar yenilik mi oluyor?
  • pusat777
    28 Ekim 2018 23:50
    9 4
    Hayaller Paris gerçekler...
  • hakan_gs
    28 Ekim 2018 23:29
    15 3
    Lütfen şu seminer dönemleri kalksın veya kısalsında 200 ders günü olacaksa da öyle olsun. Mesela eylülün ilk haftası hazırlık ve uyum haftası olsun ve haziran sonuna kadar da ders olsun.
  • tarkan555
    28 Ekim 2018 23:11
    10 3
    Her bakan yeni bir sistemle geliyor ve yeni gelen her bakan görev süresi dolunca getirdiği sistemle gidiyor (son 10 yıldır bu durum dikkatimi çekti )
    Peki eğitimdeki bakanlara göre bu değişiklikler , eğitime neler kazandırıp neler kaybettiriyor
  • serdaraydın
    28 Ekim 2018 22:43
    29 3
    1- Yaz sıcağında tüm sınıflara klima gerekir.
    2- Yaz sıcağında artan mikrobik hastalıklara karşı, tedbir almak gerekir.
    3- Mevsimlik işçiler, çocuğunun eğitimi değil, kendi günlük yevmiyelerini hesaplar.
    4- Sıcak havada sadece öğrenciler de değil, öğretmenlerde de gevşeme olur.
    5- Sıcak havalar, Kılık kıyafet yönetmeliği dinlemez. Mevsimine göre değişkenlik gösterir.
    6- Sıcak hava, ekstra çarpıntı, bulantı , yapabilir.
    7- Yaz tatilinde, otopark yapılan okul bahçeleri, turistlerin yoğun olduğu iller ve ilçeler, bu konuda sıkıntı yaşayabilir.
    8- Başlamadan sona erebilecek bir uygulama da, son kararı hangi MEB bakanı verebilir ?
  • volkansurmeli
    28 Ekim 2018 22:39
    37 1
    Avrupa da Japonya da sınıflar kaç kişi , aidat toplanması gerekiyor mu? orada özel okul lgs ygs var mı? varsa özel okullar devlet kitabından mı kendi kaynaklarından mı yani fırsat eşitliği var mı? öğretmenlerin refah seviyesi,idarecilerin yükselmesinde sendikaları etkili mi? iş günü farkı öğrenciler için mi öğretmenler 30 gün seminerde okulda oluyor da ? sorular yine sorular
  • sevmelek
    28 Ekim 2018 22:31
    33 4
    Sayın Bakanımızdan umudu kesmeye birkaç açıklama kaldı...Oysa ki bu sefer farklı olacak sanmıştım.
  • 26_gezo
    28 Ekim 2018 22:26
    6 2
    Seminer dönemleri değerlendirilebilir. Tabi öğrenci gelirse
  • übübü
    28 Ekim 2018 22:13
    14 5
    Ümit yok !
  • nebileyim
    28 Ekim 2018 21:56
    8 0
    Zamaninda bir bakanda nicelik kavrami uzerinde duruyordu.Su kadar ders saati olmali dedi. Ogrenciler daha cok ders saati okulda oldular.Hafta sonlari ve yaz tatilleri olmak uzere.Degisen ne oldu.Egitimde cozum icin adilmasi gereken adimlardan biri sudur ki NICELIK YERINE NITELIK TERAZISIDIR...Bu terazi ile tartilmassa fikirler olcum hep yanlis olur. Yilin 360 gun okulda olsa gunde 12 saat derste olsa hic bir sey degismeyecektir...
  • daywalker_01
    28 Ekim 2018 20:52
    9 3
    Amanx neyin altina elimizi koyacagimizi sasirdik bizde.bakan bizden oksaydi 2023 vizyonunu bize gore aciklardi.ama malesef traslanmis ve bana gore aciklarken kendi de istemedan aciklamistir.nerde ekders .nerde atama sorunlari.nerde vergi dilimi.nerde nerde diye giden sorunlar nerde .....o yuzden ben 16 yildir umit ediyorum anladin sen onu....
  • toprakana
    28 Ekim 2018 20:49
    25 7
    Bir milyon fikir e bir fikir bile yazmadım fikirlerin onemsenmedigini bildiğim için
  • amanx2
    28 Ekim 2018 20:20
    9 53
    sayın bakanımızın bahsettiği konular gayet olumlu. sadece bize düşen hem sabırlı olmak hemde taşın altına elimizi koymak olacaktır. bakanımız bizim camiadan bu yüzden aslında ümit var olmalıyız.
  • dvrmbtl
    28 Ekim 2018 20:18
    53 7
    Avrupa'nın milli gelirine bakan yok.
    Avrupa'nın düşünce ve ifade özgürlüğüne bakan yok.
    Avrupa'nın eğitim felsefesine bakan yok.
    Avrupa'nın hayat standartına bakan yok.
    Nerede Avrupa'da kıldır gıcık, abidik gubidik bizde uygulanamayacak şey var ısıtıp ısıtıp önümüze koyuyorlar.
    Değil 1 milyon 100 milyon fikir de yazsak boş. Ben inancımı kaybettim arkadaş.
  • mü_ce
    28 Ekim 2018 20:07
    34 4
    Avrupayı örnek alma konusun sadece "iş günü" mevzusuyla sınırlı kalmaz umarım. Mesela oradaki öğretmenlerin özlük hakları ve yaşam standartları da baz alınır bir şeyler yapılırken!
  • nadir.009
    28 Ekim 2018 20:01
    25 2
    Sorun tarım değil sorun mevsimsel bakanım.o dönemde sınıflarda durmak imkansız.bahceye bile çıkamıyorlar çocuklar.diger ülkelerin böle bir sorunu yok.her sınıfa klima takilacaksa ve bahçeye ağaçlar dikilecekse tamam
  • reeemat
    28 Ekim 2018 19:36
    17 1
    Öğretmenliği diğer mesleklerle karıştırmayın. "Yaptım oldu" değişikliklerin zarar ve ziyanlarını görüyoruz. "1 milyon" fikrimizi değerlendirin, daha yerinde değişiklikler yaparsınız.
  • ogretmen1089
    28 Ekim 2018 19:24
    10 37
    Yerinde ve isabetli bir karar olur. Yaz tatili yerine dönemlik sömestrlar olması daha mantıklı. Fazla tatil yüzünden öğretmen camiası olarak rehavete kapılıyoruz, üstümüze bir atalet çöküyor.
  • İMPARATOR1
    28 Ekim 2018 19:16
    19 7
    Yaz sıcağında pişeriz valla....
  • kaansaatci
    28 Ekim 2018 19:05
    9 32
    Adanada yazın nerdeyse tüm okullarda yetiştirme kursu açıldı. Kursa gelen öğretmen ve öğrenci normal eğitimde de zorlanmaz. Bunlar bahane
  • müdürümsü
    28 Ekim 2018 18:57
    21 7
    Gelsinler adanada nisandan sonra hava nasıl oluyormuş bir baksınlar. Ders yapılır mı yazın yapılmaz mı
  • sdmr
    28 Ekim 2018 18:35
    28 7
    Demekki koltuğa oturan yüz gün sürmeden değişiyor
  • kaansaatci
    28 Ekim 2018 18:14
    13 51
    Yaz tatili sahiden aşırı fazla.
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK