Bakanlar Kurulu'na Teog Yerine 3 Model Sunulacak

TEOG yerine getirilecek sistem için üç alternatif Bakanlar Kurulu’na sunulacak. Avantaj ve dezavantajları Cumhurbaşkanı’na aktarılacak. Amaç, öğrenciye daha az sınav stresi yaşatacak modeli bulmak.

Gamze KOLCU 

MİLLİ Eğitim Bakanlığı’nın (MEB), kaldırılan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sisteminin yerine liseye geçişte uygulanması için planladığı modeller, bugün Bakanlar Kurulu’na sunulacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe’de toplanacak Bakanlar Kurulu’nda yeni kurgulanan üç modelin sunumu yapılacak. Avantaj ve dezavantajları, öğrenci istatistikleri ve bütçeleri anlatılacak. Modeller kurgulanırken, öğrencilerin sınav stresini en aza indirmek, öğretmenleri daha aktif hale getirmek ve ailelerin ekonomik harcamalarını düşürmek amaçlandı.

PAZARTESİNE KALABİLİR

Bugünkü Bakanlar Kurulu’nun ana gündeminin, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin bağımsızlık referandumu nedeniyle 5 gün öne çekilen MGK kararlarının olması bekleniyor. Ancak, edinilen bilgiye göre bugünkü Bakanlar Kurulu’nda milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren ve kaldırıldığı açıklanan TEOG yerine getirilmesi planlanan modellerin sunumu da yapılacak. Gündemin durumuna göre modellere ilişkin değerlendirmelerin, Bakanlar Kurulu’nun pazartesi günkü toplantısına kalabileceği bildirildi. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, TEOG’un alternatiflerinin bir ay içinde Bakanlar Kurulu’na sunulacağını söylemişti, ancak yeni model çalışmaları, Erdoğan’ın ABD dönüşüne yetiştirildi.

BEŞTEPE DE ÇALIŞIYOR

Cumhurbaşkanlığı başdanışmanları da yeni modellerle ilgili olarak çalışmalara katılacaklar. Beştepe’deki eğitim kurmayları, MEB ve kurumlarla koordineli çalışarak Türkiye’ye uygun yeni modellerin oluşturulmasına katkı sağlayacak.

KULİSLERE YANSIDI

Eğitim kulislerinde farklı modeller tartışılmıştı. Bunlar arasında, kendi alanında yüzde 5’lik başarı dilimindeki öğrencilerin merkezi sınavla talep gören okullara yerleştirilmesi, geriye kalanlara adrese dayalı kayıt yapılması; ortaokul notları doğrultusunda liselere sınavsız yerleştirilme ve her okulun kendi sınavını yapması konuşulmuştu.

  • 1 4
  • 22 Eylül 2017 08:09 3.973
  • Aktif Haberler
  • akifevren
    24 Eylül 2017 13:19
    2 0
    ortaokul notlarının standardının olmadığını,özel okullarda notların şişirildiğini,madem özel okullarda öyle yapılıyor bizim ki öğrenci değil mi deyip devlet de de notların yükseltildiğini,öğrencileri yönlendirmeden önce yetenek ve becerilerini ortaya çıkaracak müfredata ve fiziki altyapıya sahip olmadığımızı ,eğitim sisteminde sorunun sadece sınav değil müfredat,öğretmen yeterliliği,fiziki yetersizlik vb birçok neden olduğunu MEB görmüyor mu?
    Her işimiz sonuç odaklı olduğu için sebeplerle ilgilenmiyoruz. Zira sebeplerle ilgilenmek maliyet ister,bedel ister,zaman ister. Bizim için önemli olan şimdi ve buradamız.Biz kolaya talibiz.Bedelsiz,emeksiz olana.Kaldırdık kalktı.Koyduk geldi.
    Üzerine uzun uzun düşünülmüş,geniş bir paydada tartışılmış bir reform ile aşama aşama sistemin çerçevesi çizilmeli,eğitimle sürekli oynanmamalı, sonuçlara değil sebeplere odaklanılmamalıdır.
  • hazan_gazel
    23 Eylül 2017 13:25
    2 0
    yani son sınıf stresi yaşayan öğrenciler artık 8 yıl boyunca stres yaşayacaklar aman karne notun düştü fen lisesi sınavına giremeyeceksin diye stres olmaya 1. sınıftan başlayacaklar ..ya Allah peygamber aşkına bu sistemi kim düşündü kimin aklına geldi bunlar ne diyeceğimi ne yazacağımı bilemiyorum Allahım basiret feraset versin insan zerre kadar beynini zahmet edip çalıştırsa asıl şimdi topyekün ilköğretim hayatı boyunca çocuğu stres altına alacağını hesap eder ... hele velinin öğretmene baskısından öğretmenin yaşayacağı stresten hiiiiiç bahsetme gereği duymuyorum öğretmen umurlarında değil çünkü
  • adanadas
    23 Eylül 2017 12:59
    1 0
    O kadar sistem değiştirdik ki . Faydasını görmek için gereken zamanı beklemiyoruz ki.
  • voltan35
    22 Eylül 2017 20:12
    4 1
    Bu ülkede yaşamak başlı başlına bir stres , halkım ne yapsın?
  • abcdefgh
    22 Eylül 2017 11:55
    2 3
    Velev ki, yıl sonuna kadar bakanlar kurulu yeni sınav sistemini yeterli bulmayarak kabul etmedi ne olacak? 1.5 milyon çocuk Araf'ta mı kalacak?
  • aretias28
    22 Eylül 2017 11:34
    5 1
    bu sistem ile eğitim mi olur?derhal değişmesi lazım..bu sistem ülkemizi muassır medeniyetler seviyesine çıkaramaz..
  • sanalizasyon
    22 Eylül 2017 11:21
    7 1
    yeni araba almak için arabayı satarsın sonra cebinde parayla heryere saldırırsın ya onun gibi oldu
    önce alacağın arabaya karar verip sonra eldekini satsan daha iyi değilmiydi
  • sehery
    22 Eylül 2017 10:02
    6 1
    birileri kamuoyuna ''abide'' yi anlatsın önce..
  • ahmet hoca
    22 Eylül 2017 09:35
    5 1
    hayatın kendisi stres o zaman hayatı kaldıralım.
  • göbekligeneral
    22 Eylül 2017 09:32
    5 1
    hani sınav kalkacaktı okuduğum kadarıyla yine sınav var.eee o zaman ne anladım ben bu işten?başbakan herkesin istediği okula gideceğini ifade etmişti.söylenen sözler yutulmasın.
  • carpediem03
    22 Eylül 2017 09:07
    17 1
    Öğrencilerimize stres oluyor, teog kalksın
    Öğrencilerimize stres oluyor, üniversite sınavı kalksın

    4 yıl sonra KPSS girince kimse bu insanları tanımıyor. Sanki KPSS girenler bu ülkenin evladı değil, başka yerden gelmişler. Çok enteresan bir ülkeyiz vesselam.
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK