Bakanlık, Öğretmen ve Öğrencinin Röntgenini Çekecek!

Bakanlık bünyesinde yaklaşık 10 farklı veri sonucu bulunuyor. Bu veriler birleştirilerek ortaya öğretmen, öğrenci, müfredat ve sınavlarla ilgili geniş bir rapor çıkarılacak. Öğretmenin eğitimi, öğrencinin ve sınıfın durumu, sınav sonuçları kıyaslanarak yol haritası belirlenecek. Bakanlık bu uygulama için "öğretmen ve öğrencinin bir nevi röntgeni çekilecek" ifadesini kullandı

Milli Eğitim Bakanlığı, bugüne kadar denenmemiş bir uygulama için çalışmalara başladı. “Big Data” adı verilen proje ile öğrencinin öğrenme, öğretmenin ise öğretme profili çıkarılacak.

Habertürk'ten Fatmanur Boylu'nun haberine göre, performans sisteminin kaldırılması ve yerine "big data", yani "büyük veri"nin getirilmesi planlanıyor. Milli Eğitim Bakanlığı'ndan alınan bilgiye göre, bakanlık bünyesinde yaklaşık 10 farklı veri sonucu bulunuyor. Bu veriler birleştirilerek ortaya öğretmen, öğrenci, müfredat ve sınavlarla ilgili geniş bir rapor çıkarılacak. Öğretmenin eğitimi, öğrencinin ve sınıfın durumu, sınav sonuçları kıyaslanarak yol haritası belirlenecek. Bakanlık bu uygulama için "öğretmen ve öğrencinin bir nevi röntgeni çekilecek" ifadesini kullandı. 

EKSİKLERİ TAMAMLANACAK

Bakanlık yetkilileri uygulamayı bir örnekle aşamalı olarak anlattı. İlk olarak üniversite sınavına aynı sınıfta giren öğrencilerin sayıları ve kimlik bilgileri; ikinci aşamada hangi okuldan, hangi yıl mezun olduğu, öğretmenlerinin bilgisi; üçüncü aşamada okuldaki müfredat, işlenen konular ve kazanımların verisi; dördüncü aşamada ise öğrencinin sınavda hangi soruları doğru ya da yanlış yaptığı tespit edilecek. Aşamalar birleştirilerek öğrenci ve öğretmen profili oluşturulacak. Öğretmenin öğretmede başarılı ve eksik yönleri analiz edilecek. Eksik olduğu konular üzerinde MEB desteği sağlanacak.

Uygulamanın Milli Eğitim Bakanı’nın onayından sonra hayata geçmesi planlanıyor.

 

  • 0 0
  • 31 Temmuz 2018 18:46 6.612
  • Aktif Haberler
  • reeemat
    03 Ağustos 2018 12:54
    1 1
    Emar çekilse ne olacak ki? Sosyal statüsü yükselmeyen, yükseltilmeyen öğretmenler, toplumda etkisiz eleman olmaya mahkumdur.
  • tahir1699
    02 Ağustos 2018 01:43
    1 1
    fenerli12305'e
    Öğretmen denetlenmekten korkmaz. Ne yazık ki yine gözlemlediğim şu; Öğretmene bir baskı unsuru kaldırılıyor. Sadece adı değiştiriliyor. Aynı kapsamda tekrar benzer uygulamalar getiriliyor. Demokles'in kılıcı gibi tepemizden hiç inilmiyor.
  • tahir1699
    02 Ağustos 2018 01:34
    1 1
    emrece öğretmenime
    Haklısınız sayın öğretmenim. Bu duruma ''Dereyi görmeden paça sıvamak denir.'' Sayın bakanın hangi icraatını gördük ki düğün bayram yapalım. Önce öğretmeni maddi manevi olarak bir adım öne çıkarsın. Ondan sonra biz de ''Nihayet masaya yumruğunu vuran bakanımız var.'' diyelim.
  • tahir1699
    02 Ağustos 2018 01:26
    2 1
    fenerli12305 'e
    Sayın hocam bu ''Çok güzel şeyler olacak.'' söylemini bir yerlerden hatırlıyorum dersem yalan olur. Çok Çok duyduğumuz bir siyasi söylem. Tecrübeme dayanarak söylüyorum. Ne zaman bu sözü çok duyarsam öğretmenlerin durumu daha da kötüye gitmiştir.
  • aretias28
    01 Ağustos 2018 19:24
    5 1
    Bugüne kadar bakan olacak kisilerin röntgeni cekildi mi? Öğretmenlerin durumlari düzeltilmelidir..halinden memnun olanlar ve sürekli asgari ücretlileri düsünüp şükür edenler sadece ekders almalidir..
  • php_korsan
    01 Ağustos 2018 13:15
    3 1
    Velinin röntgeni çekilmez hocam.Simdi bu big data olayında cep tel tablette öğretmen olarak ziyaret ettiğiniz siteler indirdiğiniz içerikler mezun ettiğiniz öğrencilerin su anda hangi okullarda okudukları kaç tane hizmetici eğt kursuna gittiğiniz...
    hepsi tek bir veri olarak profilinizi belirleyecek.yani her yerden verileriniz cekilecek artık kağıt üstünde performans belirleme devri bitti.
  • metalmania
    01 Ağustos 2018 10:38
    5 1
    üstünüzde metal eşya,küpe,yüzük vb. aksesuarlar varsa çıkarınız ...
  • emrece
    01 Ağustos 2018 08:28
    17 6
    bakan değişince bir çok öğretmene birşeyler oldu...yok eğitimci birisi bakan olmuş yok bu işi biliyormuş...biliyorsa maaşa zam yapsın bak nasıl performans artıyor görsün...geçenlerde evde bir elektrik arızası oldu...elektrikçi çağırdım...emekli olmuş 60 yaşlarında bir vatandaş geldi...hem işini yapıyor hem sohbet ediyoruz...özel sektörden emekli olmuş...Koç Holding bünyesinde bir şirkette çalışmış...bana hocam çok çalıştım o şirkette ve çok memnumdum dedi. ..ben de ilk defa özel şirkette çalışıp memnun olanı duyorum dedim...bana ne dedi biliyor musunuz?" herkes 10 liraya çalışırken biz 50 liraya çalışırdık...yeme içme ulaşım bedavaydı...kendi işim gibi canı gönülden çalışırdım "dedi ...ben maaşa zam ekderse zam istiyorum...itibar istemiyorum...yıllarca bakan değişti yöntemlere paralar verildi bir de maaşlar değişsin ...bir de bunu dene..benim dediklerim olsun bak itibar nasıl geliyor...okul bahçesinde nöbetteyim...veliler altında bmvler mercedelerle geliyorlar...böyle düzen olmaz ...öğretmenin de her açıdan yaşam kalitesinin yüksek olması lazım...
  • engin1984
    01 Ağustos 2018 07:24
    2 1
    Small data ile 3 gündür boğuşuyor, ne big datası...
  • zeynepgulsu
    31 Temmuz 2018 21:27
    27 1
    Velinin de röntgeni cekilsin istiyorum.Sonucta egitimin sac ayaklarından biri de veli.
  • Fatmaogrt
    31 Temmuz 2018 21:22
    15 2
    Doğudaki köy okullarında veya meslek liselerinde düşük profilli öğrencilere eğitim veren vefakar öğretmenleri yüksek profilli öğrencilere sahip okullardaki öğretmenlerle kıyaslayacaksınız, öğrencinin sınav başarısına göre öyle mi? Bunda bir terslik yok mu?
  • İMPARATOR1
    31 Temmuz 2018 21:06
    25 2
    Öğretmenin ve öğrencinin değil toplumun röntgenini çekmek lazım. Velilerin eğitim düzeyi,sosyo-ekonomik durumu vb. bir çok şeyi araştırıp ona göre eğitim sistemi ele alınmalı....
  • fenerli12305
    31 Temmuz 2018 19:49
    6 16
    Öğretmen denetlemekten korkmamalı
    Çalışan ve çalışmayan , kendini geliştiren geliştirmeyen ayırt edilmeli.Keşke biz kendimizi denetleyip en iyisi olmaya çalışsak bizi denetlemek kimseye düşmese.
    Yeni bakanımızın en yakınında olan hocalarımızdan seminer alma fırsatı bulduk ve gördük ki inşallah çok güzel şeyler olacak.
  • php_korsan
    31 Temmuz 2018 19:03
    3 8
    Bu big data ve bulut bilişim benim yl tezim.Hayirli olsun size yeni bir performans sistemi.
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK