Bana Sendikanı Söyle, Sana Müdür Olup Olamayacağını Söyleyeyim


Yeni MEB Yasası gereği havuza alınan 16 bin okul müdürüne yönelik puanlama süreci bitti, değerlendirme başladı. Ancak eğitimcilere göre değerlendirmeyi yapacak komisyon şaibeli. Komisyon yöneticileri yeni atandı ve hepsi hükümete yakın bir sendikaya üye.

Çalıştığı okulda 4 yılını tamamlayıp havuza alınan 16 bin müdürün puanlama süreci 15 Ağustos’ta sona erdi. 18-29 Ağustos tarihleri arasında yapılan puanlama sonucunda 75 ve üzeri puan alan müdürler, kendi okullarında 4 yıllığına yeniden görev alabilecek. Değerlendirmeyi yapan komisyonda puanlamanın yüzde 40’ını okuldaki en kıdemli öğretmen, en kıdemsiz öğretmen, öğretmenler kurulunca seçilen 2 öğretmen, okul-aile birliği başkanı ve yardımcısı ile öğrenci meclis başkanı yaptı. Ancak yüzde 60 gibi önemli bir kısmını ilçe milli eğitim müdürü, şube müdürü ve insan kaynakları sorumlusu değerlendirdi. Bu durum, ilçe milli müdürlüklerine yeni atanan Eğitim Bir Sen personelinin kendi istedikleri kişiyi okul müdürü yapmasına kapı araladı. Eğitimciler de puanlamayı yapan komisyon yöneticilerinin yakın zamanda atanması ve belirli bir sendikaya yakın kişilerden seçilmesinin puanlamayı objektiflikten uzaklaştırdığını vurguladı. Milli eğitim kademesindeki yöneticilerin acelece değiştirildiğini öne süren yetkililer, “Okul müdürlerini tanımadan nasıl değerlendirme yaptılar? Birileri ‘arşivlenmiş’ bilgiler verdiyse bunların bilgi depolamaya, okul müdürleri hakkında bazı bilgileri arşivlemeye hakları ve yetkileri var mıydı?” sorularını yöneltti.

Havuza alınan 16 bin okul müdürüne yönelik puanlamaların sağlıklı yapılmadığını belirten Eğitim-Sen 7 No’lu Şube Hukuk ve Özlük Sekreteri Zeynel Özgün, son aylarda milli eğitim müdürlüklerinde yaşanan görev değişikliklerinin değerlendirmeyi şaibeli hale soktuğunu söyledi. Sadece bağlı bulundukları şubelerinin alanında bulunan Avcılar, Büyükçekmece, Küçükçekmece, Esenyurt, Başakşehir, Çatalca ve Silivri’de bile milli eğitim müdürlerinin göreve kısa süre önce başladığına dikkat çeken Özgün, “En az 1 yıl bile okul müdürleri ile çalışmamış bu yöneticilerin neye göre puanlama yaptıkları belli değil. Yeni şube müdürlerinden bir kısmı, okul müdürlerinin adını bile bilmiyor.” dedi. Yönetici görevlendirme meselesinin bir sendika tarafından yönlendirildiğini ifade eden Türk Eğitim-Sen Başkanı İsmail Koncuk da, “Bu süre zarfında sendikamıza üye bazı müdürler, görevlerine devam edebilmek için sendika değiştirdi. Üye sayısını artırmak için her yolu mubah sayıyorlar.” şeklinde konuştu.

‘SİYASÎ KURUMLAR MÜDÜRLÜK DAĞITIYOR’

MEB Yasası ile ilçe milli eğitim müdürlerinin tamamının görevlerine son verildiğini hatırlatan Aktif Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Osman Bahçe ise hükümete yakın sendikanın şube yöneticileri ve ilçe temsilcilerinden müdürler görevlendirildiğini kaydetti. Bin 709 yeni şube müdürünün birkaç ay önce atandığını ifade eden Bahçe, “Göreve yeni başlayan şube müdürlerinin, o ilçede yıllardır müdürlük yapan kişileri tanımadan değerlendirmesi objektif olamayacaktır. Üstelik son atanan şube müdürlerinin yüzde 82’si şaibeli bir sözlü sınava dayalı atandığı dikkate alınmalıdır.” şeklinde konuştu. Siyasi ve sendikal bazı kurumların illegal yollarla müdürlük dağıttıklarına işaret eden genel başkan, “Mevcut müdürleri kendilerini desteklemeye zorluyor, başka sendikalara üye olanları sendikasını değiştirmezse müdürlüğünü elinden almakla tehdit ediyorlar.” dedi.
BURCU ÖZTÜRK

HABER


  • 4 1
  • 19 Ağustos 2014 11:30 2.033
  • Zaman
  • Aktif Haberler
  • n66demirel
    21 Ağustos 2014 21:37
    1 0
    Hepimiz biliyoruz ve yaşadık 3-4 aydır okullarda müdürün olmadığını. Müdürlerin bir ayağının adı sendika olan bir dernekte, bir ayağının da bir partinin il veya ilçe örgütünde olduğunu hep beraber yaşamadık mı? Haa müstehak mıdır bilmem ama ne olursa olsun eğitimci gözüyle bakmamız gerekir.
  • n66demirel
    21 Ağustos 2014 21:34
    2 0
    Şu kaynak "zaman"sa yanlıştır, gibi bir sakat görüşten kurtulalım önce. Bu yazanlar okulda yaşamıyor herhalde. İçinde bulunduğu durumu zaman yazdı diye reddetmek gibi şaşkın olmaya gerek yok. İster zaman yazsın ister şu yazsın ister bu yazsın eğitimin içine ettiler. Zaman ı ayrıca tartışalım.
  • ibrahimcihan85
    21 Ağustos 2014 08:11
    2 0
    Sen kaynak olarak zamana takıl dur.haksızlığa hukuksuzluğa sesini çıkarma.eğitimci seni
  • osman acar
    21 Ağustos 2014 06:57
    0 0
    kime kalmış mal mülk makam dünya
    geçer gider yalan dünya
  • esetçe
    20 Ağustos 2014 15:44
    2 3
    kaynak "zaman" hey gidi günler hey, yaşa ki neler göresin... zamanın atamalarda haksızlık yapıldığı yönünde haber yapması bile tezat!
  • mosit
    20 Ağustos 2014 04:56
    1 0
    İşi hak edene vermek lazım
  • hazeyin
    19 Ağustos 2014 23:16
    10 0
    Ülkem Demokrasisinin Geldiği Son Nokta. 2000 De Çalıştığım Okulda Müdür İdareci Olurmusun Diye Teklif Getirmişti. Seninle Çalışmak İsterim Diye. O Dönemde İmza Sirküsü Çıkarılır İstiyorum İstemyorum Diye Öğretmenlerin İmzasına Sunulurdu. Müdür İle Farklı Düşüncedeydim. Sendikam Farklı İdi. Ama İdaerci Olarak Görevlendirildim. Geçmişe Statükocu Zihniyet Diye Yaklaşanlar Ülkemi Getirdikleri Duruma Bakınız. Eğitim Birsen Üyesi Olmazsan İdareci O-l-a-m-a-z-s-ı-n.araya Dostlar Alışverişte Görsün Görevlendirmeleri Hariç Boşta Kalan İdarecilerin % 50-60 I İdarece Yeterli Puan Alamayacakalar. Eğitim Birsen Üyesi Olmayanlar Veya Başka Sendika Üyesi Olanlar İse Birden Depreşne Eğitim Birsen Aşkı Le Üye Olmaya Başladılar İdarecilik İçin.benim Görev Yaptığım Yerde Söylenen Birsen Üyesi Olmayanı Atamayın Diye. Zeten Müşteşar Mem Müdürlerine Demokrasi Dersi Vermişti Konuşması İle. Ne Demişti Taraf Olun Demişti.
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK