Başbakan: Mağdurlar Var Diyorlar, Mağdur Olan 79 Milyon Vatan Evladıdır

Başbakan Yıldırım, FETÖ operasyonlarında ‘mağdurlar var’ eleştirilerine tepki gösterdi. Bu süreçte adaletle muamele edileceğini vurgulayan Yıldırım, “Bugünlerde 15 Temmuz darbe girişimi bir tarafa bırakıldı, ‘Efendim mağdurlar var.’ En büyük mağdur 241 şehidimizin yakınıdır, 79 milyon vatan evladıdır” dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, Erzincan Kültür ve Eğitim Vakfı Danışma ve Dayanışma Toplantısı'nda ve sonrasında önemli açıklamalar yaptı.

DARBE BİR TARAFA BIRAKILDI

FETÖ operasyonlarına ilişkin “Mağdurlar var" şeklindeki eleştirileri değerlendiren Yıldırım, “Bugünlerde 15 Temmuz Darbe Girişimi bir tarafa bırakıldı, 'Efendim mağdurlar var. Devlette memuriyetten çıkarılanlar, iş aleminde, sivil toplum kuruluşlarında, yargıda, orduda, mağdurlar var.' Peki, milletin mağdurluğunu nereye koyacağız? En büyük mağdur 241 şehidimizin yakınıdır, 2 bin 194 gazimizin yakınıdır ve 79 milyon vatan evladıdır. Mağduriyetten konuşursak en önce konuşmamız gereken budur" ifadelerini kullandı.

İNTİKAMLA DEĞİL ADALETLE

Başbakan, “Sapla saman birbirine karışmayacak. Kurunun yanında yaş yanmayacak, intikamla değil, adaletle muamele edilecek. Türk adaleti işbaşındadır, darbecilerden hesap sormaya başlamıştır" dedi.

 

 

Yeni Şafak

  • 7 7
  • 26 Eylül 2016 00:11 3.372
  • Aktif Haberler
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK