Benim Fikrim Benim Teknolojim Kodla(Ma)nisa Projesi 4. Festivali Ve Proje Yarışması

2016, 2017 ve 2018 yıllarında yerel olarak düzenlenen Kodla(Ma)nisa Projesi Festivali, projenin dördüncü yılında, ülke çapında Resmi/Özel ortaokul düzeyinde bilgisayar bilimi ile ilgilenen tüm öğrenci, öğretmen, kurum ve kuruluşları bir araya getirmek amacıyla ilk kez ulusal olarak 12 Haziran 2019 tarihinde gerçekleştirilecektir. 

Kodla(Ma)nisa Projesi 4. Festivali ve Proje Yarışması Türkiye’nin en büyük üreticileri arasında yer alan Vestel Beyaz Eşya A.Ş. katkıları ile Avrupa’nın en büyük ve modern fabrikalarından olan Manisa Vestel City içerisinde gerçekleştirilecektir.

Bilgisayar bilimine ilgi duyan öğrencilerimizin, yaşamın her alanında yer bulan ve sürekli gelişen teknolojilere karşı farkındalıklarının oluşmasını sağlamak, öğrencilerimizi bilimsel ve teknolojik çalışmalara özendirmek ve bu çalışmalara yöneltmek, onların bilgi işlemsel düşünme, inovatif düşünme ve girişimcilik becerilerini geliştirmek, akranlarının çalışmalarını gözlemleme şansı bulmalarına imkan oluşturmak, takım halinde çalışma yetenekleri arttırmak ve öğrencilerimize bilimi sevdirmek amacıyla düzenlenmektedir. Aynı zamanda Türkiye genelinde İl ve ilçelerde yürütülen Kodlama ve STEM Projeleri kapsamında yıl boyunca yapılan çalışmaların sergilenmesi birlik ve beraberlik ortamının oluşturulması hedeflenmektedir.Bu kapsamda ulusalda yazılım ve robotik olmak üzere 2 kategoride ve Manisa yerelinde yazılım, robotik ve tasarım olmak üzere 3 kategoride proje yarışması düzenlenecektir. Çevrimiçi başvurusunu tamamlayıp ön değerlendirmeyi geçen eserler Manisa’da ağırlanarak Festival alanında projesini sunacaktır. Stant açmak ve okulunda, ilçesinde veya ilinde yaptığı çalışmaları tanıtmak isteyen (Manisa dışından katılacak) ekiplere festival alanında yer verilecektir. Ayrıca Festival günüde çeşitli atölyeler ve eğlenceli etkinlikler düzenlenecektir. Stantlar ve atölyeler gün boyu ziyaretçilere açık olacaktır. Ulusal yarışmaya katılacak ekipler için 11 Haziran 2019 Tarihinde Manisa Kültür Gezisi düzenlenerek isteyen ekiplerin Manisa’mızı tanıması için olanak sağlanacaktır. 

Türkiye’de ilk defa Manisa’da “Gelecek Kodla Gelecek” sloganıyla başlatılan Kodla(Ma)nisa Projesi kapsamında “Benim Fikrim Benim Teknolojim” temasıyla gerçekleştirilecek olan Kodla(Ma)nisa Projesi 4. Festivali ve Proje Yarışmasına, siz değerli bilim ve teknoloji severleri aramızda görmekten mutluluk duyarız.

  • Aktif Haberler
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK