Bilime Çocuk Eli Değdi

Çocuk Üniversitesi öğrencileri, Bilim ve Deney dersinde mikroskopla insan vücudu hücrelerini incelediler. Esenler Belediyesi Şehir Düşünce Merkezi tarafından ortaokul öğrencileri için açılan ve bir haftadır devam eden Çocuk Üniversitesi'nde öğrenciler, laboratuvar ortamında mikroskopla insan vücudundaki hücreleri incelediler.

Esenler Belediyesi Şehir Düşünce Merkezi ile Yıldız Teknik Üniversitesi'nin ortaklaşa hayata geçirdiği Çocuk Üniversitesi'nde dersler devam ediyor. YTÜ Davutpaşa Kampüsü'nde gerçekleştirilen Bilim ve Deney dersinde öğrenciler, üniversitenin laboratuvarında Doç. Dr. Hakan Akçay ve Araştırma Görevlisi Hasan Özgür Kapıcı denetiminde kimya ve biyoloji incelemelerinde bulundular. Yaptıkları mikroskobik incelemelerde öğrenciler insan vücudundan akciğer, karaciğer, pankreas ve dil hücrelerini mikroskop üzerinde incelerken ortaya çıkan sonuçlar karşısında birbirileri ile fikir alışverişinde bulundular.

Çocuklar, biyolojik incelemelerin ardından kimya laboratuvarına geçtiler. Bu derste kimyevi maddeler hakkında bilgiler edinen öğrenciler, Doç. Dr. Hakan Akçay'ın yaptığı deneyleri yakından görmenin fırsatı yakaladılar.

Üniversiteye ısınıyorlar

Öğrencilere ücretsiz şekilde verilen bu eğitimin çok büyük yararları olduğuna değinen Doç. Dr. Hakan Akçay, Çocuk Üniversitesi'ni hayata geçiren Esenler Belediyesi'ni bu hizmetinden dolayı tebrik etti. Akçay, 'Çocuklar daha küçük yaştan itibaren üniversite sıralarına ısınarak hazırlanıyorlar. Burada ders görmenin zevkini yaşıyorlar. Kendilerine değer verildiğini hissediyorlar. Bu, onların gelişimleri için çok büyük bir adım. Projede emeği geçen herkesi tebrik ediyorum' dedi.

Büyükleriyle yemek yediler

Laboratuvar dersinin ardından öğrenciler, kendilerinden yaşça büyük Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencisi abla ve ağabeyleri ile yemekhanede aynı sıraya girerek birlikte yemek yediler. Çocuk Üniversitesi'nde dersler, 29 Ağustos'a kadar devam edecek.

  • 1 0
  • 22 Ağustos 2014 11:42 653
  • Yeni Şafak
  • Aktif Haberler
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK