Bilsem Yönetici Olma Şartları Nelerdir?

Mavide
06 Ağustos 2018 23:32

Bilsem de mudur yardimcisi olabilmek icin o okuldaki derslere girebilme şartı var. Sınıf öğretmeniyim ancak bilsem sınavına girmedigim ve dolayisiyla gecemedigim icin derslere giremiyorum. Ancak su anda ulasamasigim bir yönetmelikte özel durumu olan okullara (bilsem gibi) bilsem de çalışmış ya da öğretmenliğe hak kazanmış kişilerin öncelikli olarak atanacagi belirtilmiş. Öncelikli varsa sonra gelecek kişiler kimlerdir? Gemi batarken cankurtaranlara binecekler pncelikli olarak cocuk ve kadınlar ise ve gemide cocuk ve kadın yoksa cankurtaran boş mu gidecektir? Yani bilsemli olmayan öğretmen yöneticiliğe başvuramaz mi? Istanbul ilden başvuramazsanız dediler ama ikna olmadim. Net ve belgelere dayanarak konusabilecek bir arkadas varsa sevinirim

davlumbaz
07 Ağustos 2018 00:30

Bilsem'de derse girme şartını tamamlamak için öncelikle Bilsem öğretmeni olmalısınız. Nasıl ki sınıf öğretmeni ortaokulda idareciliğe başvuramıyorsa ya da lise öğretmeni anaokulunda müdürlük yapamıyorsa bunu da böyle bir kural gibi düşünebilirsiniz.

Mavide - 07 Ağustos 2018 00:33
Tesekkurler.. Peki bilsemli hicbir öğretmen yönetici olmak istemiyor ise yönetici açığı nasil kapatılacak?
davlumbaz - 07 Ağustos 2018 00:36
Bizde müdür yardımcısı istifa etmeyi düşünüyor, istekli kimse çıkmazsa da müdürüm memur alacağını söylüyor. Çok kişi istiyor öğretmenim, emin olun. Sırf idareci olmak için bile gelen var.
Mavide - 07 Ağustos 2018 00:37
Yani bilsemli hicbir ogretmenin yonetici olmayi istememesi durumu hesap edilere ozel sartlar yazilirken "oncelikli" ifadesi kullanilmis olabilir mi?
davlumbaz - 07 Ağustos 2018 00:40
Diyelim ki sınavı kazanan bir öğretmen kadroyu aldı, diğer bir öğretmen barajı geçti ama Bilsem'e öğretmen olamadı. Teselli ikramiyesi gibi olabilir. Ya da önceden Bilsem'de çalışmış, demek ki sınava girip kazanmış. Sonra başka ile atanmış, normal bir okula, ama Bilsem'de idarecilik yapmak istiyor. Bu da olabilir.
Mavide - 07 Ağustos 2018 00:50
Hocam bilsem yöneticilikleri boş kalmış. Demek ki bilsemli olup da isteyen yok. Haftasonu okulun acik olmasi ve saat 20.40 a kadar suren ders saatleri yüzünden olabilir. Ancak bunu önemsemeyen öğretmenler de olabilir. Bakanlık bunu görüp "Öncelikli" ifadesini kullanmış olabilr. Birilerinin önceliği varsa birileri de son tercih olabilir bakanlık icin. Bilemedim(
davlumbaz - 07 Ağustos 2018 01:01
Peki ilkokulda öncelikli olarak sınıf öğretmeni idareci olur. Yoksa ders karşılığı olan biri olur. O da yoksa boş kalır. Burası boş kalmış lise öğretmenini atayalım buraya demezler. Onun gibi birşey :D Yine de milli eğitimle bir görüşün o zaman.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK