BİLSEM'de Merak Edilenler

  • BİLSEM’e aday gösterilen öğrenciler için herhangi bir başvuru ücreti ödenecek mi?

Hayır. 2018-2019 BİLSEM Tanılama ve Yerleştirme başvuruları tamamen ücretsizdirve BİLSEM öğrenci tanılamasının hiçbir aşamasında ücret ödenmemektedir. Buna itiraz başvuruları da dâhildir.

 

  • Bir öğrenci için BİLSEM Tanılama ve Yerleştirme sürecinde kaç yetenek alanından başvuruyapılabilir?

Bir öğrenci için BİLSEM Tanılama ve Yerleştirme sürecinde en fazla iki yetenek alanındanbaşvuru yapılabilir.

 

  • Öğrencilerimi geçen yıl BİLSEM’e aday gösterdim fakat grup tarama uygulamasında belirlenen baraj puanını geçemediler. Aynı öğrencileri bu sene de aday gösterebilir miyim?

Evet. 2018-2019 Bilim ve Sanat Merkezleri Öğrenci Tanılama ve Yerleştirme Kılavuzu doğrultusunda belirlenen sınıf seviyesi uygunsa öğrenci tekrar aday gösterilebilir.

 

  • Çocuğum geçen sene BİLSEM’e aday gösterildi. Grup tarama uygulamasında belirlenen baraj puanı geçerek bireysel değerlendirmeye hak kazandı fakat bireysel değerlendirmede belirlenen baraj puanı geçemedi. Bu sene tekrar aday gösterildiğinde grup tarama uygulamasına katılmadan bireysel değerlendirmeye alınabilir mi?

Hayır. BİLSEM’e aday gösterilen öğrenciler 2018-2019 Bilim ve Sanat Merkezleri Öğrenci Tanılama ve Yerleştirme Kılavuzu doğrultusunda belirlenen bütün şartları yerine getirmek durumundadır. Başvurunun gerçekleştirildiği yıl uygulanan grup tarama uygulamasına katılmayan öğrencilerin bireysel değerlendirmeye alınması söz konusu değildir.

 

  • Çocuğum genel zihinsel yetenek/müzik yetenek/görsel sanatlar yetenek alanlarından birinde BİLSEM öğrencisidir. Çocuğumu farklı bir yetenek alanından BİLSEM’e tekrar aday gösterebilir miyim?

BİLSEM’de öğrenciler en fazla iki yetenek alanında eğitim görebilmektedir. Bir yetenek alanında eğitim gören öğrenci 2018-2019 Bilim ve Sanat Merkezleri Öğrenci Tanılama ve Yerleştirme Kılavuzu doğrultusunda diğer iki yetenek alanında da aday gösterilebilir. Fakat aday gösterildiği diğer alanlarda belirlenen baraj puanlarını (grup tarama+bireysel değerlendirme) geçmesi durumunda öğrenci (zaten BİLSEM’de bir yetenek alanında eğitim aldığı için) yalnızca bir alanı tercih etmek durumundadır.  (Örneğin genel zihinsel yetenek alanı öğrencisi ise ve yeni tarama sonucunda görsel sanatlar veya müzik yetenek alanının her ikisinde de başarılı olsa bile yalnızca birini tercih edebilir.) BİLSEM’de öğrenciler en fazla iki yetenek alanında eğitim alabilmektedir.

 

  • Grup tarama uygulaması zekâ ölçeği midir?

Grup tarama uygulaması zekâ ölçeği değildir.Bakanlıkça grup tarama uygulaması yapıldıktan sonra yetenek alanları doğrultusunda belirlenen baraj puanlarına göre yapılan bir eleme uygulamasıdır. Grup tarama uygulamasında yetenek alanlarına göre belirlenen puanların yetenek alanlarına göre yapılan bireysel değerlendirmelerdeki sonuca bir katkısı olmamaktadır.

 

  • BİLSEM tanılama süreciyle ilgili hazırlık yapılır mı?

BİLSEM tanılama süreciyle ilgili herhangi bir hazırlık söz konusu değildir. Tanılama sürecini destekleyici hazırlık kursu, dershane, yayın vb. yoktur.

 

  • Grup tarama uygulamasına sadece genel zihinsel yetenek alanında aday gösterilen öğrenciler mi katılır?

Hayır. Yetenek alanı gözetilmeksizin BİLSEM’e aday gösterilen bütün öğrenciler grup tarama uygulamasına katılmak zorundadır.

 

Detaylı bilgi için tıklayınız !

  • Aktif Haberler
  • filiz40
    01 Aralık 2018 14:50
    3 1
    Ücretin kalkması Pekiyi olmadı 3.sınıfta hala okuma yazma ogrenememis çocuğu velisi kendine güveni gelsin diye bilsem sınavına sokmak istiyor
  • göbekligeneral
    01 Aralık 2018 10:57
    5 1
    E o zaman 50 lira yatıranın günahı ne?kul hakkı değil mi bu?
  • 6mayıs
    30 Kasım 2018 23:34
    3 1
    Veli isterse zorunlu değil öğretmenim. Okul rehberlik servisine yönlendirilip idarenin bilgisinde uygun olmadığına dair tutanak hazırlanması gerektiği belirtildi bugünkü toplantıda. Ama veliyle çatışmamak için göndermek en iyisi. Nasıl olsa her şeyi anlamsızlaştırmada ustalaşmış bir milletiz.
  • Ahmet Çakmak
    30 Kasım 2018 23:20
    1 1
    İşi veliye bırakmak hata olur. Öğrencide ışık görmüyorsanız göndermeyin kesinlikle.
  • morduman
    30 Kasım 2018 22:15
    1 2
    veli isterse göndermek zorunlu
  • maysa_1986
    30 Kasım 2018 22:06
    6 1
    Ücret kalktığı için bir deneyelim belki kazanır diye bir sürü veli talepte bulunacaktır...Tabi bizde senin çocukta bu kapasite yok diyemeyeceğizime göre bir sürü form doldurmak zorunda kalacağız...
  • plusmania
    30 Kasım 2018 21:57
    3 0
    Ücreti kaldırmışlar mı?
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK