‘Boncuk Çocuk’ Bağımlı Olabilir

Psikiyatri uzmanı Prof. Dr. Nesrin Dilbaz, zorluk yaşamaması için her ihtiyacı karşılanan çocuğun büyüdüğünde bağımlılığa daha yatkın olduğu görüşünde.

Üsküdar Üniversitesi Bağımlılık Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Nesrin Dilbaz, ‘boncuk çocuk’ diye adlandırdığı, üzerine titrenen çocuğu TEDxUskudarUniversity konferansında anlattı.  

Dayanıklı olmalılar

Çocuğun gelişim sürecindeki tutum hatalarının gelecekte bağımlı olmasında etkili olabileceğine dikkat çeken Dilbaz, “Çocukları, ‘Hiç üzülmesinler, yorulmasınlar.. Biz onların her ihtiyaçlarını karşılayalım’ anlayışıyla büyütmek onlara çok zarar veriyor. Çocukta ben en değerliyim duygusu gelişiyor. ‘Benim canım acımamalı, üzülmemeliyim çünkü ben çok değerliyim’ diye büyüyor çocuk. Ben bunlara boncuk çocuklar diyorum. Çocuğu böyle büyütmek yanlış. Çocuğa dayanıklılık duygusunu verebilmemiz lazım. Ancak o zaman çocuklarımızı acıya, üzüntüye dayanıklı hale getirebiliyoruz. Böyle olduğunda da başka bir madde arayarak haz peşinde koşmuyorlar” dedi.

  • 6 0
  • 19 Şubat 2018 09:24 4.134
  • Aktif Haberler
  • gursel03
    19 Şubat 2018 21:18
    2 0
    Duvara toslayıncaya kadar anlamıyorlar!!!!!!!!!!
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK