Bu Dolandırıcılık Yöntemine Dikkat

TÜKETİCİ HAKLARI DERNEĞİ (THD)’ DEN UYARI; DOLANDIRICILARA DİKKAT !..


BASIN AÇIKLAMASI
BASINA VE KAMUOYUNA


• TÜKETİCİ HAKLARI DERNEĞİ (THD)’ DEN UYARI; DOLANDIRICILARA DİKKAT !..

• THD’ NİN ADINI KULLANAN DOLANDIRICILARA KARŞI DİKKATLİ OLUNUZ!…

• BANKALARDAN ALACAĞINIZ DOSYA MASRAFI VE YILLIK KART AİDATLARI İÇİN DOLANDIRICILARIN TUZAĞINA DÜŞMEYİNİZ !..

• BANKALAR VE DİĞER FİRMALAR HAKKINDAKİ ŞİKAYETLERİNİZ İÇİN TÜKETİCİ HAKLARI DERNEĞİNDEN YARDIM İSTEYİNİZ...

• TÜKETİCİ HAKLARI DERNEĞİ’ NİN ADINI KULLANAN DOLANDIRICILARI DERNEĞİMİZE BİLDİRİNİZ..

Tüketici Hakları Derneği (THD) Genel Merkezi, tüketicileri yeni tip bir dolandırıcılık yöntemine karşı uyardı. THD’den yapılan yazılı açıklamada, ülkemizde her geçen gün dolandırıcılığın ad, yöntem ve şekil değiştirip devam ettiği belirtilerek şöyle denildi: Son günlerde vatandaşların gerek radyo ve televizyon reklamları vasıtasıyla, gerekse SMS ve internet mesajlarıyla bizzat aranarak kendilerine değişik telefon numaraları bildiriliyor. Hatta gözü dönmüş bu kişi ve kuruluşlar bu işi Tüketici Hakları Derneği’nin adını kullanarak dahi yapabiliyorlar. Bu mesajlardan sonra aradığınız kişiler vatandaşları şöyle yönlendiriyorlar; ‘bankalardan paranızı bir ay içinde alacağız. Bunun için size kargo ile bir evrak göndereceğiz. Bu evraka yüzTL (100TL) ödeyerek, kargodan teslim aldıktan sonra doldurup, Tüketici Hakem Heyeti’ ne başvurun’ diyorlar. Ya da tüketicilere gönderecekleri evrak karşılığında tüketicinin kredi kartı bilgilerini isteyip, tüketicinin hesabından para çekiyorlar”.

Dernek açıklamasında, tüketicileri, THD’nin adını kullanan dolandırıcılara karşı dikkatli olmaları ve bankalardan alacakları dosya masrafı ve yıllık kart aidatları için yapacakları girişimlerde dolandırıcıların tuzağına düşmemeleri için uyardı. Tüketicilerin, bu ve benzeri durumlarda dikkatli olmaları, bankacılık ve diğer konular hakkındaki şikâyetleri için Tüketici Hakları Derneği Genel Merkez ve Şubelerine başvurarak yardım almaları gerektiği vurgulandı. Açıklamada, Tüketici Hakları Derneği’nin adını kullananların Dernek Genel Merkezi’nin (0312) 425 15 29 (0312) 417 9334 – (312) 419 37 74 numaralı telefonlarına bildirilmeleri istendi.

Turhan ÇAKAR
Genel Başkan

TÜKETİCİ HAKLARI DERNEĞİ
  • 2 0
  • 20 Ekim 2014 11:27 1.678
  • Eğitimhane
  • Aktif Haberler
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK