Bunları Biliyor Musunuz?

Çevrimdışı tarkan555

  • Bilge Üye
  • *****
  • 13.941
  • 16.311
  • 13.941
  • 16.311
# 19 May 2017 21:13:33
[linkler sadece üyelerimize görünmektedir.]
kesin uyarsiniz eminim :))))))  :P

teşekkür ederim   :)

Çevrimdışı hacile

  • Bilge Meclis Üyesi
  • *****
  • 28.288
  • 223.371
  • 28.288
  • 223.371
# 20 May 2017 09:24:39
Oruç bedenin zekâtıdır
Ebu Hüreyre Radiyallâhu Anh rivayet ediyor:

Resul-i Ekrem Efendimiz Sallallâhu Aleyhi Vesellem şöyle buyurmuştur:

"Her şeyin bir zekâtı vardır. Bedenin zekâtı da oruçtur."
(İbni Mâce, Sıyam: 44)

Açıklama;
Zekât sadece maldan verilmez. Allah’ın ihsan ettiği her nimetin kendine göre bir zekâtı vardır. İlmin zekâtı bildiğini başkalarına öğretmek, ömrün zekâtı namaz kılmak, malın zekâtı hakkını vermek, bedenin zekâtı da oruç tutmaktır.

Oruç tutan insan, vücudunun da, sahip olduğu nimetlerin de kendi malı olmadığını, istediği zaman yiyip içemeyeceğini anlar. Oruçla onların kendisinde emanet bulunduğunu, hakiki mal sahibinin kim olduğunu idrak eder. Onun emri ol-madan yiyemez, içemez.

Böylece, gerçek nimet sahibi olan Mün’im-i Hakikiye, Hakiki Nimet Veren Rabbine teşekkür eder. Nimetlerin doğrudan doğruya Ondan geldiğini bilir. Vücut nimetine karşı teşekkürünü, onun zekâtı olan oruçla yapmaya çalışır.

Zaten zekât bir çeşit şükürdür. Oruç ise, “halis, hakiki, büyük ve umumi bir şükrün anahtarı” hükmündedir. Oruç sayesinde mü’min, gözle görülür şekilde kendisine verilen nimetlerin kıymetini düşünme fırsatı bulur.

Zekâtın bir manası da temizliktir. Maldan verilen zekât onun temizlenmesine, çoğalmasına, bereketlenmesine sebep olduğu gibi, oruç da bedenin maddî ve manevî temizlenmesine, sağlık ve bereketin artmasına sebeptir.

Zekât veren insan malını kir ve günah pisliklerinden temizlediği gibi, oruç tutan da vücudunu günahlardan öyle temizlemiş sayılır. Ter temiz bir vücut ve ruha sahip olur.

Çevrimdışı Ayperisi88

  • Bilge Üye
  • *****
  • 3.165
  • 17.378
  • 2. Sınıf Öğretmeni
  • 3.165
  • 17.378
  • 2. Sınıf Öğretmeni
# 20 May 2017 10:23:29
SAKİNE BATURAY; TARİHİN GÖLGESİNDE KALMIŞ BİR KADIN

Tarih……………..: 19 Mayıs 1919
Yer……………….: Samsun limanı
Gelen…………… : Bandırma vapuru
Yolcu…………… : Mustafa Kemal Paşa
Yolcular :………..: Refakatinde 19 yolcu
Karşılayanlar…..: Devlet erkanından: “Hasta olan mutasarrıf evinden çıkmadığı için 9. Ordu Müfettişini  karşılamaya gelmedi. Belediye Reisi yok. Vekalet eden kişi de Çarşamba’ da arazisinin bulunduğu köydedir. Belediye Meclisinden bir kişi, Hacı Molla, Mustafa Kemal Paşa’ ya  şehir namına ‘Hoş geldiniz’ der.
Ve diğer karşılayanlar arasında bir de kadın vardı; SAKİNE BATURAY.

Sakine Baturay?…hiç duymadım!…diyenler olacak aranızda. Bende duymamıştım. Çünkü o ağa paşa kızı değildi. Yaşamın içerisinden gelen bir Anadolu kadınıydı Sakine Baturay. Fazla da bir şey söylemek için gelmemişti. Tek isteği var dı; o da: Mustafa Kemal paşayı görebilmek ve ona: HOŞ GELDİNİZ PAŞAM, SEFALAR GETİRDİNİZ!..diyebilmek.
Peki; kimdir bu Sakine? Tarihe bir göz atalım!
Sakine Hanım, Erzurum İspir ilçesi Baksır-Kındız köyü doğumlu. Babası Hasan Reis. Samsun’da eşraftan Ömer zadelerin yanında takada çalışıyor.
Romanya’-Köstence’den Samsun'a petrol taşıyorlarmış. Yani her ne kadar Hasan Reis Erzurumlu ise de gurbetçi. Sakine hanım 1896 doğumlu. Nüfus kağıdına göre Samsun doğumlu. Ancak o kayıtta bir tutarsızlık olduğu bellidir.
Sakine hanım 1911 veya 1912 de Muhsin adlı birisi ile evlenmiş. Bu evlilikten Lütfü adında bir çocuk olmuş. Ancak çocuk ayakları içe doğru 90 derece dönük.. Yani sakat. Bu arada kocası Muhsin bey Yemen harbinde askerde kalmış. Köy Ermenilerin katliamına uğramış.
Sakine hanım tek sakat çocukla kışın 2,5 ay süren bir yolculuktan sonra Samsun'a babasına sığınmış. Ermeni mezalimini görmüş;
Samsun'a varınca önce oğlunun düzgün yürüyebilmesi için devlet hastanesine yatırır. Hastanede ortopedist Amerikalı doktorlar vardır. Amerikalı doktorlar oğlunu tedavi ederken Sakine hanım diğer hastalarla da ilgilenir. Yani bir bakıma gönüllü hasta bakıcıdır. Bu durum Amerikalı doktorların dikkatini çeker. Oğlu Lütfü ameliyatla tedavi olur. Ama Sakine hanım hasta bakıcı olarak işe alınır. Bu arada Amerikalı doktorlardan İngilizce ve Latin alfabesini öğrenir. Sakine Hanım girişken, aktif ve zeki biridir. Hele hele konumu hastabakıcı da olsa şehirde ne olup bittiğini saati saatine öğrenmektedir.
Şehre Mustafa Kemal’in geleceği öğrenince eşraftaki kişilerle beraber tek kadın olarak iskelede karşılar.
Neden tarihin gölgesinde kalmıştır bu aydın Türk kadını? Neden diğer; haklı olarak… tarih sahnesinde isimlerini duyduğumuz, okuduğu-muzlar arasında yerini bulamamıştır bu yarını görebilen aydın Türk kadını…SAKİNE?
 
Bence SAKİNE ve daha binlerce SAKİNELER vardır tarihimizde. Gönül isterdi ki, hepsinin adını altın harflerle yazabilseydik. Bu isimlere ulaşabilmek imkansız olabilir, ancak bilinenleri anmak hepimizin tarihi görevidir. Bu tarihi göreve katkıda bulunabilmek için yaptığım araştırmalarda şanslı bir tesadüf beni bu makaleyi yapabilmeme yardımcı oldu.
19 Mayısın anısına ve SAKİNE ablalara şükran borçlu olmanın gururuyla…

Kalın sağlıcakla
Mehmet Sungur

Çevrimdışı hacile

  • Bilge Meclis Üyesi
  • *****
  • 28.288
  • 223.371
  • 28.288
  • 223.371
# 20 May 2017 10:29:50
Hafta sonunu yatarak geçirmeyin

Boş günlerinizi evde yatarak geçirmeyin. Migren genellikle haftasonu sabahlarında ortaya çıkar.

Uyku düzeninizi değiştirmenizin beyninizdeki hipotalamusta negatif bir etki yaratır. Hipotalamus hormonları düzenler ve bu da baş ağrısına neden olabilir.

Ayrıca bütün günü evde uyuyarak geçirdiğinizde sabah içtiğiniz kahve ya da çayı da içmemiş olursunuz. Her zaman aynı düzende hareket etmeye çalışın. Eğer çok yorgunsanuz, günün ilerleyen saatlerinde uzanın.

Bütün renklerden yiyecekler tüketin

Genel olarak çeşitli renklerde yiyecekler almalısınız. Her renk başka bir sağlıklı antioksidanı ve besini içerir. Meyvelerin içinde bulunan C vitamini, yeşil sebzelerden hatta ıspanaktan bile daha fazla demir emilimini artırır.

Alışveriş sepetine çeşitli renklerde yiyecekler koyduğunuzdan emin olun. Trafik ışıklarını düşünün: Biraz yeşil, biraz turuncu ve biraz kırmızı.

Dişlerinizi fırçalarken tek ayağınızın üstünde durun

Sırtınızı koruyan kaslarınızın çalışması için dişlerinizi fırçalarken tek ayak üzerinde durun. Genellikle çoğu insan bu kaslarını çalıştırmayı bilmiyor. Bu yüzden bu egzersiz bu kasların çalışması için çok kolay bir yol.

Bir egzersiz topunun üzerinde oturduğunuzda olan etkinin aynısı yaratıyor. Dişlerinizi tek elinizle fırçalayın ve dişinizi fırçaladığınız elinizin ters tarafındaki ayağınızın üzerinde durun. 1 dakika sonra tam tersini yapın.

Günün stresini atmanızın en iyi yolu yakın bir arkadaşınızla kahve içmek ya da yürüyüşe çıkmaktır.

Her zaman topuklu giyin

Çoğu insanın ayak, bacak ve sırt problemlerinin sebebi düz ayakkabılar giymek ya da hiç ayakkabı giymemektir. Parmak arası terlikler ve düz ayakkabılar stresin omurganıza aktarılmasına neden olur.

Çok fazla koruma faktörlü güneş kremleri seçmeyin

GÜneşten korunmak sadece yazın ve güneşli günler için geçerli değildir. Yaz günlerinde SPF 30 faktörlü kremler diğer zamanlarda ise SPF 15 koruma faktörlü kremler kullanabilirsiniz.

Bundan daha yüksek faktörlü kremleri kullanmayın. SPF 50 SPF 30'a nazaran sadece yüzde 0.5 ekstra koruma sağlar. Ayrıca daha yağlı ve yapışkandır.

Günün sonunda ayakkabı alın

Ayakkabı alışverişinizi günün sonunda yapın. Ayakkalarınız uyandığınız andan itibaren vücut sıcaklığınıza ve kan akışına göre şişer. Bu yüzden ayakkabı alışverişini günün sonunda yaparsanız ayağınızın en büyük olduğu zaman denk gelecektir.

Günde 2 litre su içmenize gerek yok

Herkes günde iki litre su içmesi gerektiğini bilir. Ama iki litre su ihtiyacını çorba, çay, kahve gibi içeceklerden de karşılayabilirsiniz. Ayrıca 5 gün boyunca yediğiniz meyve ve sebzelerle de 400ml sıvı tüketmiş oluyorsunuz. Bu da yüzde 95 su anlamına geliyor.

Ekmek ise üçüncü bir su seçeneği yerine geçiyor ve aldığınız protein ve yağlar karbondioksit ve su olarak metabolize ediliyor.

Dişinizi fırçaladıktan sonra ağzınızı çalkalamayın

Dişinizi fırçaladıktan sonra öle bırakın. Ağzınızı su ile çalkaladığınızda su koruyucu floritleri dışarı atacaktır. Ayrıca dişinizi fırçaladıktan sonra en az yarım saat birşey içmemeye dikkat edin. Başlarda değişik bir his yaratacaktır ama zamanla alışacaksınız.

Eve gittiğinizde ellerinizi yıkayın

Soğuk virüsler kolayca ellerinize yerleşebilir. Bu yüzden evinize gittiğiniz anda ellerinizi yıkayın.

Egzersiz yapın ve molalar verin
Televizyon izlerken egzersiz topunun üzerine oturun ve birkaç egzersiz yapın. Bu sırt ağrılarınızı engelleyecektir. Kalçalarınızı dairesel hareketlerle oynatın, ayaklarınızı yere sabitleyin ve topun üzerinde ileri geri hareketler yapın.

Uyuyamadığınız zaman yapboz yapın

Uyku problemi yaşıyorsanız, stresinizi atmanızın en iyi yolu yapboz yapmaktır. Uyuyamıyorsanız, sıkıntınızı atın ve yapboz gibi rahatlatıcı şeyler yapın. Uykunuz geldiğinde yatağınıza gidin.

Bebek gibi nefes alın

Stres artabilen birşeydir. BU yüzden gün içinde pencereyi açıp bir süre o şekilde nefes alın. Stres derin nefes almanızı engeller. Bunu engellemek için, düzenli ve derin nefes alın. Nefesinizi beş-altı saniye boyunca tutun ve sonrasında yavaşça burnunuzdan nefes verin.

Bu uygulamayı gün içinde on ile yirmi arası tekrarlayın. işten çıktığınızda değişik biri olduğunuzu fark edeceksiniz.

Çevrimdışı merkez3c

  • Üyeliği İptal Edildi
  • 35
  • 59
  • 35
  • 59
# 20 May 2017 10:43:34
bazı canlılar ayakta uyur

Çevrimdışı hacile

  • Bilge Meclis Üyesi
  • *****
  • 28.288
  • 223.371
  • 28.288
  • 223.371
# 21 May 2017 13:12:14
Öğretmenler, üniversitelerde ve öğretmen eğitimlerinde öğrenemedikleri şeyleri, işlerini yaparken çok nadir fark ederler. Gerçek sınıflardaki gerçek öğrencilerle ilgilenmeye başladıklarında ilk birkaç yıllarında daha iyi öğretmenler olurlar, ancak bundan sonra gelişme azalarak sona erer. Bunun ana nedeni okulların en önemli öğrencilerini ihmal etmesidir; yani öğretmenlerini.

Çevrimdışı pamiraaa

  • Bilge Meclis Üyesi
  • *****
  • 12.351
  • 84.552
  • Özel Eğitim Öğrt.
  • 12.351
  • 84.552
  • Özel Eğitim Öğrt.
# 21 May 2017 13:24:25
[linkler sadece üyelerimize görünmektedir.]
Öğretmenler, üniversitelerde ve öğretmen eğitimlerinde öğrenemedikleri şeyleri, işlerini yaparken çok nadir fark ederler. Gerçek sınıflardaki gerçek öğrencilerle ilgilenmeye başladıklarında ilk birkaç yıllarında daha iyi öğretmenler olurlar, ancak bundan sonra gelişme azalarak sona erer. Bunun ana nedeni okulların en önemli öğrencilerini ihmal etmesidir; yani öğretmenlerini.
Mükemmel bir tespit öğretmenim. 👍

Ek olarak;
1-İş arkadaşlarıyla ilişkisi
2-Yöneticilerin tutumu
3-Toplumun öğretmene bakış açısı
4-Fiziki imkanlar
5-Maddi kazanç

Eklenebilir.

Çevrimdışı tarkan555

  • Bilge Üye
  • *****
  • 13.941
  • 16.311
  • 13.941
  • 16.311
# 21 May 2017 15:11:09
Üniversitelerde verilen mesleki eğitim ile gerçek sahadaki mesleğinizi  doğrudan karşılaştırma yapamazsınız .Üniversiteler size belli başlı yolları metotları sunar siz mesleğe atanıp göreve başladığınız anda mesleğinizdeki yeterlilik düzeyinizi devamında da mesleki  olgunluğunuzu yaparak yaşayarak öğrenirsiniz ... Üniversitelerin öğretmen yetiştirme metodunda  bir sıkıntı yok sıkıntı şurada : Öğretmen olmayı amaçlayın  adayların üniversiteye seçiminde ÜNİVERSİTEYE GİRİŞ İÇİN TEST SINAVI DIŞINDA  kriterler olmalı adayların  öğretmen olmaya fiziksel ruhsal ve düşünsel olarak yatkın mı   bunun belirlenmesi için çeşitli  testlerden geçirilmeli ve öyle öğretmenlik bölümüne kabul edilmeli o zaman görün bakın kalitenin  değişim hızının  baş döndürücü oluşunu ... ayrıca kpss önünde de yığılmanın önüne geçmenin bir yoludur bu.

Çevrimdışı hacile

  • Bilge Meclis Üyesi
  • *****
  • 28.288
  • 223.371
  • 28.288
  • 223.371
# 21 May 2017 17:30:48
AZRAİL (a.s) NEDEN ÖLÜM MELEĞİ OLDU

Hepimiz biliyoruz ki, ilk insan olan Adem Aleyhisselam topraktan yaratılmıştır. Adem babamız yaratılmadan önce, Hz. Allah (c.c.) Cebrail Aleyhisselam’ı göndererek dünyadan toprak getirmesini istedi. Hz. Cebrail, Adem Aleyhisselam’ınyaratılacağı toprağı alacağı
zaman toprak ona yalvardı:
– Ne olur benden alma. Çünkü benden yaratılacak olan insandan çoğalacak olanlardan bir kısmı, Allah’a isyan edip cehenneme gidecekler. Bir parçamın cehenneme gitmesini istemem. Ne olur benden bir şey alma.
Bunun üzerine Cebrail Aleyhisselam toprak almadan geri döndü.
Hz. Allah bu sefer Hz. Mikail’i gönderdi. Toprak Mikail Aleyhisselam’a da yalvardı, o da almadan geri döndü. Üçüncü olarak Allah Teala İsrafil Aleyhisselam’ı gönderdi. Toprak ona da yalvardı. O da almadan geri dönmek mecburiyetinde kaldı. Allah Teala Hazretleri son olarak Azrail Aleyhisselam’ı gönderdi. Toprak ona da yalvardıysa da, Azrail Aleyhisselam dinlemedi ve toprağı aldı ve Hazreti Adem o topraktan yaratıldı.
Allah Teala Hazretleri, Azrail Aleyhisselam’a buyurdu ki:
– Ey Azrail! Madem Adem’in yaratılcağı toprağı sen getirdin, Ademoğlunun canını alma vazifesini de sana veriyorum.
Azrail Aleyhisselam bunun üzerine,
– Ya Rabbi! İnsanların hepsi bana düşman olur. Benden nefret ederler, dedi. Hazreti Allah
buyurdu ki:
– Ey Azrail! Merak etme. Ben çeşitli hastalıklar, kazalar yaratacağım. İnsanlar o vesileyle ölecekler. Onların canlarını hep sen aldığın halde, onlar seni hiç düşünmeyecekler. Falan hastalıktan öldü, falan kazada öldü, diye konuşacaklar ve seni kimse suçlamayacak.
KAYNAK: ölüm, kıyamet, ahiret ve ahir zaman alametleri. (İmam Şa’rani)

Çevrimdışı hacile

  • Bilge Meclis Üyesi
  • *****
  • 28.288
  • 223.371
  • 28.288
  • 223.371
# 21 May 2017 21:12:35
Ramazan’a nasıl hazırlanalım?
1⃣ Ciddi bir muhasebe
2⃣ Derin bir tevbe
3⃣ Şuurlu bir istiğfar
4⃣ Güzel bir helalleşme
5⃣ Bilinçli bir niyet
6⃣ Makul bir hedef
7⃣ Sarsılmaz bir istikamet
8⃣ Sadık bir dost
9⃣ Vahdet sağlanmış bir hane
🔟 Sağlam bir sabır

Neye sabır edeceğiz?
✔ İbadetlerin külfetine
✔ Günahların cazibesine
✔ İmtihanların zorluğuna
✔ Eziyetlerin ağırlığına
✔ Hayırların istikrarına

Ramazan’ı nasıl ihya edelim?
✔ Dışarıdan içeriye dönerek
✔ Düzensizlikten nizama kavuşarak
✔ Zaafiyetlerden arınıp, iradenin hakkını vererek
✔ Zayıflıklardan kurtulup, kuvvetli ve güçlü olmaya azmederek
✔ Değersizlikten ulvi hedeflere kilitlenerek
✔ Duyarsızlıktan mükellefiyetlere yürüyerek
✔ Cimrilikten cömertliğe alışarak
✔ Beşeri yargılardan ilahi telkinlere kavuşarak
✔ Üzerimizdeki her türlü hakkı yerine getirme adına gayret göstererek
✔ İbadetin beyni olan duadan çokça nasiplenerek 

Çevrimdışı hacile

  • Bilge Meclis Üyesi
  • *****
  • 28.288
  • 223.371
  • 28.288
  • 223.371
# 22 May 2017 18:47:09
70 BİN MELEĞİN KATILDIĞI CENAZE
Alâ bin Muhammed Sakafî (r.a.)’den;
“Biz Resûl-i Ekrem (s.a.v.) ile birlikte Tebuk’ta bulunuyorduk. Bir sabah güneş, hiç o zamana kadar görmediğimiz bir parlaklık ve aydınlıkta doğdu. Daha sonra Cebrâil (a.s.) indi.
Allah Resulü ona:
– “Neden bu sabah güneş, şimdiye kadar görmediğimiz ışıklar ve nurlar saçıyor?” diye sordu.
Cebrâil (a.s.) şu cevabı verdi:
– “Bu sabah, Muâviye el-Leysî (r.a.) vefat etti. Ve Cenâb-ı Hakk, onun cenaze namazını kılmaları için gökten 70 bin melek gönderdi. Gördüğünüz ışıklar, güneşin değil, o meleklerin nurlarıdır.”
Allah Resulü Cebrâil (a.s.)’e tekrar sordu:
– “Muâviye el-Leysî, hangi ameliyle bu lutfa ermiştir?”
Cebrâil (a.s.) şu cevabı verdi:
– “O, İhlâs sûresini çok okurdu… Gece-gündüz, dururken-yürürken, otururken-ayakta iken hep bu sûreyi okurdu… Bu sebeple o büyük lutfa ermiştir.”
Kaynak; İbn-i Sâ’d
PAYLAŞALIM HERKES OKUSUN

Çevrimdışı TAYLANSALİH

  • Uzman Üye
  • *****
  • 1.336
  • 3.247
  • Beden Eğitimi Öğrt.
  • 1.336
  • 3.247
  • Beden Eğitimi Öğrt.
# 22 May 2017 19:18:21
İki gözünüz var ve her biri 130 milyon görme siniri hücresinden oluşuyor. Ve her bir hücrenin içinde 100 trilyon atom olduğu düşünüldüğünde bu sayı evrendeki tüm yıldızların sayısından bile daha fazla...

Çevrimdışı hacile

  • Bilge Meclis Üyesi
  • *****
  • 28.288
  • 223.371
  • 28.288
  • 223.371
# 22 May 2017 20:30:32
Selamün Aleyküm..
Benim adım Şaban,
cumartesi günü kardeşim Ramazan sizi ziyarete geliyor,
yaninda hanımı Bereket,
2 çocuğu Sahur ve iftar ile birlikte..
Ayrica 3 tane torunları Mağfiret, Rahmet ve Cennet de beraberinde.
30 gün boyunca sizlerle olacaklar ve sonra melekler ile geri dönecekler.
Ricam: kardeşimi iyi ağırlayın..
Şimdiden Hayırlı Ramazanlar. 🌹

Çevrimdışı Ayperisi88

  • Bilge Üye
  • *****
  • 3.165
  • 17.378
  • 2. Sınıf Öğretmeni
  • 3.165
  • 17.378
  • 2. Sınıf Öğretmeni
# 27 May 2017 11:45:12
Dr.Elif İnce ve ekibini tebrik ediyoruz.

Çevrimdışı Ayperisi88

  • Bilge Üye
  • *****
  • 3.165
  • 17.378
  • 2. Sınıf Öğretmeni
  • 3.165
  • 17.378
  • 2. Sınıf Öğretmeni
# 28 May 2017 00:47:27
.

 


Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK