Çağlar Öğretmen Zeynep'i Anlattı: Üzerlerine Titreyelim

Gönüllü olarak bedensel engelli öğrencilere dans dersi veren Çağlar öğretmen, 23 Nisan’da minik Zeynep’le dans gösterisi yaptı. Dans videosu sosyal medyada ilgi gören öğretmen, “Öğretmenlerin engelli öğrencileri yeteneklerini gösterebileceğine teşvik etmesi lazım. Engelli çocukların üzerine öğretmenlerin daha fazla titremesi gerekiyor” dedi.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi’nden 2015’te mezun olan Çağlar Özdemir, bedensel engelli öğrencilere gönüllü olarak dans dersi veriyor. 2016’da KPSS’ye girip atanamadıktan sonra bir daha sınava girmediğini söyleyen Özdemir, özel okullar da giremeyince farklı bir çalışma alanına yöneliyor. Aynı zamanda dans eğitmeni olan Özdemir, engelli çocuklarla buluşmasını ise “Kulüp başkanlığı yapan engelli bir ağabeyim var. Kendisi engelli çocuklara dans dersleri verip veremeyeceğimi sordu. Önce bilemedim sonra denedik. Çocuklarla tanışınca da sevdim. Onlara faydalı olacağımı görünce ders vermeye devam ettim” diyerek anlattı.

Zeynep Uysal - Çağlar Özdemir

1.5 AY ÇALIŞTIK

Özdemir gönüllü olarak ders verdiği engelli öğrenci Zeynep ile 23 Nisan’da Samsun İlkadım’daki 75’inci Yıl Ortaokulu’nda düzenlenen etkinlikte dans etti. Tekerlekli sandalyedeki öğrencisi 10 yaşındaki Zeynep Uysal’la yaptığı dansın videosu sosyal medyada ilgi gören Çağlar öğretmen şunları söyledi: “Zeynep de dört yıldır dans eğitimi verdiğim bir çocuk. Şu anda gönüllü olarak iki öğrenciye ders veriyorum. 23 Nisan gibi etkinliklerde onların dans etmesini sağlıyorum. Bu etkinlik için Zeynep’le bir buçuk ay önce çalışmaya başladık. Gösteriyi hazırladık. Dört yıldır eğitim aldığı için alt yapı vardı. Kareografi ve müzikle tamamladık. Çocukların boşluklarına göre ders saati oluşturuyoruz. Önce temel hareket eğitimi veriyorum. Sonra tekerlekli sandalye kullanma çalışması yapıyoruz. Müzik ve koreografiyle de süslüyoruz.”

ÖĞRETMENLER TEŞVİK ETMELİ’

Engelli çocukların okul ya da herhangi bulundukları ortamda bir şey yapamayan bireyler olmadığını, bir şeyler yapacak potansiyele sahip olduğunu göstermek istiyorum. Öğretmenlerin asli görevi bu. Öğretmenlerin bu öğrencileri yeteneklerini gösterebileceğine teşvik etmesi lazım. Engelli çocukların üzerine öğretmenlerin biraz daha fazla titremesi gerekiyor.”

SALON BULAMIYORUZ

Dans dersi verdiği öğrencilerin ailelerinin de çok memnun olduğunu anlatan Çağlar öğretmen salon bulamamaktan şikâyetçi: “Çalışacak salon bile bulamadığımız oluyor. Salon bulamadığımız için çalışamadığımız da oldu. Burada bir gençlik merkezi dansa sıcak bakılmadığı için salon verilmedi. Bu düşünce hem bizi engelliyor hem de kötü bir düşünce. Bu böyle olmamalı.”

ANNE: DANSLA SANDALYEYİ SEVDİ

Zeynep’in annesi Hülya Uysal şunları söyledi: “Zeynep doğuştan bedensel engelli. İlk başlarda tekerlekli sandalye kullanmak istemiyordu, üzülüyordu. İlk kez derneğimizde sandalyeyle tanıştı. Sonra dans eğitimine başladı. Sandalyeyi dans sayesinde sevdi. Şu anda beşinci sınıfta. Birinci sınıfta kucağımda götürüyordum okula. Danstan sonra özgüveni geldi. Daha da mutlu bir çocuk oldu. 23 Nisan’da ben de oradaydım. Çok karışık duygular hissettim. Bir yandan mutlu oldum, bir yandan içim yandı. İlk zamanlar engelli olduğu için çok duygulanıyordum ama şimdi gülümsemesi yetiyor. Doktor ya da avukat olmak istiyor. Her şeyi yapabileceğini düşünüyor. ‘Birkaç meslek de yapabilirim’ diyor.”

ZEYNEP: DOKTOR OLACAĞIM

Minik Zeynep ise duygularını şu sözlerle ifade etti: Dans ettiğim için mutluyum. 23 Nisan’daki gösteride biraz heyecanlandım. Sonra geçti. Dans etmeye devam edeceğim. İleride doktor olmak istiyorum.

 

  • 21 4
  • 05 Mayıs 2019 08:36 8.314
  • Aktif Haberler
  • ala-türka
    10 Mayıs 2019 20:12
    0 0
    Bir çocuğun hele de engelli bir çocuğun kalbine dokunup yüzünü güldürmekten daha büyük sevap mı olur? Böyle bir habere bile müftü edasıyla yorum yazmak, kusur bulmak da neyin nesi? Cahil cühela yapsa bunu yine hoş göremem ama bunu yapan maalesef öğretmen.. Bazı kişilerle meslektaş olmaktan utanç duyuyorum.
  • zeynepgulsu
    07 Mayıs 2019 01:35
    13 0
    Tebrik ediyorum ogretmenimizi ve minigi.
  • yildirayg
    07 Mayıs 2019 00:24
    13 0
    Öğretmenimiz bu çocuğun kalbine dokunmayı başarmış.
  • sanayici
    07 Mayıs 2019 00:22
    15 3
    burda dinden ve siyasetten bahsetmeyin onun için başka forumlar var oraya gidiverin gari. burası eğitimcilerin.
  • tafo1983
    06 Mayıs 2019 18:36
    11 1
    Neyse ki 4 kişiden fazla beğenen olmamış
  • suekin
    06 Mayıs 2019 16:11
    12 2
    sizin istediğiniz yöntemlerle, usüllerle mi yüzü gülsün istiyorsunuz? :)
  • alptaskesen
    06 Mayıs 2019 11:16
    10 44
    Gören de o yavrunun yüzündeki tebessümün oluşmasını istemediğimi sanır. Biz diyoruz ki bu gülücükler dans gibi dinimizde ve kültürümüzde yer edinmemiş, son iki yüzyılda çağdaşlaşma adı altında önce dimağlara sonra yaşantılara girmiş batı menşeili etkinliklerle olmasın. Farkında mısınız, sizin bu merhametinizin(!) o çocuğu zehirlediğini? Çocuğunu eğitmek için ne yapacağını danışmak isteyen birine Hz. Peygamberimizin (sav) "Çocuğun kaç yaşında?" sorusuna "altı" cevabını aldıktan sonra "O halde geç kalmışsın." kıssasına ibretamiz bir gözle bakanların "Bırak çocukluğunu yasasın sonra inşallah İslami usullere göre kendi yaşar hayatını!" görüşüne nasıl katılabilir? "Dinde zorlama yoktur." ayeti celilesini, İslam dinine girme aşamasında olanlar için olduğunu anlamadan, Kuranın bütününün bağlamından koparıp, Kuran'da geçen diğer had cezalarını ve Hz. Peygamberin(sav) ve diğer raşit halifelerin uygulamalarını neden görmezden gelir? Çocuğunun uykusunun bölünmesine dayanamadığı için sabah namazına kaldırmayan bir annenin merhametini değerlendirirken hangi değer yargılarını ölçüt olarak kullanacağız? Ramazan ayının hayırlı bir şekilde geçmesini sağlayacak olan, ilk yorumumda geçen İslam dininin sahibi olan Allah değil midir? Bu çelişkide olanlara Bakara Suresi 85, 86. ayetleri okumasını tavsiye ederim.
  • daywalker_01
    06 Mayıs 2019 08:26
    27 0
    alptaskesen bu durumu nasıl islami kosullara bagladın bilemem ve sen öğretmenmisin onuda bilemem ama bu kızdaki o gülücük ,yasadığı bu mutluluk bile onu hayata baglar merak etme.islam dininde zorlama yoktur bırak cocuklugunu yasasın sonra inşallah islami usullere gore kendi yasar hayatını ama o daha bir cocuk hem de ENGELLİ bir çocuk....
  • ccetin
    05 Mayıs 2019 23:42
    33 0
    Sevgili moderatörler. Lütfen milleti kin ve düşmanlığına sevkedecek yorumları engelleyelim. Eminim bir çok insan Ramazanın hürmetine yanlış anlaşılmamak için en alttaki yoruma bir yanıt yazmadı. Bir öğretmen bu haberi okuduktan sonra hangi psikoloji ile bu yorumu yazar hayret ettim. 2 kişi de yorumu beğenmiş biri kendisi biri de herhalde yanlışlıkla beğene basan bir meslektaşımız. Normalde dikkate almak istemiyordum ama gerçekten bu kadar emeğin iyiliğin güzelliğin çok başka yerlere çekilerek hunharca eleştirilmesi çok zoruma gitti. Bu yorumu yapan inşallah öğretmen değil sadece bir troldür. Değerli meslektaşlarım, hepinize iyi geceler hayırlı ramazanlar dilerim.
  • Herz
    05 Mayıs 2019 23:02
    21 0
    alptaskesen sosyal deney yapıyor sanırım
  • tafo1983
    05 Mayıs 2019 14:42
    21 0
    Alptaşkesen nasıl mesela
  • alptaskesen
    05 Mayıs 2019 11:26
    7 86
    O yavrucağımızın hayata tutunmasını keşke İslam bazlı etkinliklerle sağlayabilseydik... İyilik mefhumlarımız da değişti artık...
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK