Çanakkale Şehitlikleri Bizim En Anlamlı Dersliğimizdir

Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, “Bir derslik var ki bu yüz binlercesine bedel, o da Çanakkale Şehitlikleridir. Şimdi gideceğiniz, göreceğiniz Çanakkale Şehitlikleri bizim en anlamlı dersliğimizdir” dedi.

Millî Eğitim Bakanlığı ile Ankara Ticaret Odası (ATO) işbirliğinde, Ankara´nın farklı ilçelerinden 3 bin öğrenci, Çanakkale Şehitliği gezisine gönderildi.

Şehitliği ziyaret edecek öğrenciler için ATO Meclis Salonu´nda tören düzenlendi. Törende konuşan Bakan Avcı, ATO´ya katkılarından dolayı teşekkür ederek bu güzel faaliyetin tüm ticaret odaları ve STK´lara örnek olmasını dilediklerini söyledi.

Son 12 yılda yüz binlerce yeni derslik yaptıklarını anlatan Bakan Avcı, "Ama bir derslik var ki bu yüz binlercesine bedel, o da Çanakkale Şehitlikleridir. Şimdi gideceğiniz, göreceğiniz Çanakkale Şehitlikleri bizim en anlamlı dersliğimizdir" dedi.

Bakan Avcı, orada tarihin okunabildiğini ifade ederek, önemli birçok lisenin kayıtlarına bakıldığında, 1915 yılında harp nedeniyle hiç mezun verilemediğini vurguladı.

Öğrencilerin şehadetnamelerini Çanakkale´de aldıklarını kaydeden Bakan Avcı, "Millî Eğitim Bakanlığımız veya o günkü adıyla Maarif Vekâletimiz ile Bakanlığımız, bugüne kadar hiç kimseye bu kadar değerli, bu kadar anlamlı diploma yani şehadetname vermemiştir" diye konuştu.

Ziyarete gidecek öğrencilere gözlerini ve gönüllerini açık tutması ricasında bulunan Bakan Avcı, "Bizim de selamlarımızı, dualarımızı götürün" ifadesini kullandı.

Daha sonra Bakan Avcı ve ATO Başkanı Salih Bezci, Çanakkale Şehitliği´ni ziyarete gidecek öğrencilere, Çanakkale Savaşı´nda şehit olan bir askerin günlüğünün konu edildiği "Allahaısmarladık" adlı kitap ile İngilizce-Türkçe sözlük hediye etti.

Programın sonunda Bakan Avcı ve beraberindekiler, öğrencileri ve öğretmenlerini otobüslere bindirerek Çanakkale´ye uğurladı.

  • 1 0
  • 25 Nisan 2014 00:20 287
  • MEB
  • Aktif Haberler
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK