Celal Bayar Ortaokulu (BURSA OSMANGAZİ)

Celal Bayar Ortaokulu

UYARI: Bu okul, dönüştürülmüş veya kapatılmış olabilir!
TÜM OKULLAR -> BURSA -> OSMANGAZİ
Kurum Kodu719460
Hizmet Puanı11
Yerleşim YeriŞehir
Hizmet Bölgesi1
Hizmet Alanı2
Zorunlu Ç. Süresi?
Not: Okul tanıtım sayfalarında yer alan bilgiler, üyelerimiz tarafından girilmiştir.
Paylaş
Gönderen: Gizli (05 Haziran 2011)

1990 Yılın kadar Emek beldesinde tek okul vardı.O da : Türkiye Kömür İşletmeleri İlköğretim Okulu .Bu okulun öğrenci sayısı hızla artarak sınıf mevcutları 70’lere dayanınca Emeğe bir okul daha yapılması gerektiğine inanan yetkililerimiz , önce uygun bir arsa aramışlar ve en uygunu olarak da şu anda okulumuzun bulunduğu ve Bursa’da kuyumcu olan Naci ÇELİKKEPÇE’ye (vefat etti) ait olan 2500m’lik arsayı okul için bağış olarak almışlar.Okulun yapımına 1990 yılında başlanmış ve 1992 yılının Mart ayında teslim edilmiştir.

Okulumuzun ismi, o yıllarda Bursa Milli Eğitim Müdürü olan Sn. Selahattin Özdemiroğlu ‘nun teklifi ile ;Türkiye Cumhuriyeti’nin 3.Cumhurbaşkanı ve aynı zamanda Bursa/Umurbeyli olan rahmetli CELAL BAYAR ‘ın isminden CELAL BAYAR İLKÖĞRETİM OKULU olarak verilmiştir.

1991-1992 Eğitim Öğretim yılına yetişir diye ,TKİ’deki öğrencilerden Celal Bayar İlköğretim Okulu’na yakın oturan öğrenciler ayrılmış.Ancak okul inşaatı bitirilemediği için öğrenciler geçici olarak Farabi İlköğretim Okulu’nda öğlenci olarak eğitim öğretime başlamışlar.Ta ki 1992 yılının 25 Martında kendi okulumuza taşınmışlar.

Okulun ilk kurucu müdürü geçici olarak Sn.Mustafa ÇALIŞKAN görevlendirilmiş.Ancak Mustafa ÇALIŞKAN öğretim yılı sonunda kendi okuluna dönünce bu seferde okulumuzun müdür yardımcılarından Sn.Resul YEŞİLYURT kadrolu müdür olarak atanmış.Okulumuz ilk öğretime başladığı zaman 7 branş öğretmeni ve 14 sınıf öğretmeni ve 650 öğrencisi varmış.O öğretim yılında normal öğretim yapışırken ertesi yıl öğrenci mevcudu 1100 olması ile ikili öğretime geçilmiş.1995-96 yıllarında ise müthiş bir göç nedeni ile okulun mevcudu birden 3500’e çıkarken ,sınıf mevcutları 70-80 arasına ulaşmış.İki yıl bu şekilde eğitim yapıldıktan sonra 1996-97 ‘de Nezir Gencer İlköğretim Okulu yapılınca öğrencilerden 1500 tanesi oraya gönderilerek biraz daha rahatlama sağlanmış.Daha sonra tekrar 2500’e çıkmış.Bu sefer de İMKB ve TKİ^’ye ek bina yapılınca 500’e kadar o okullara gönderilmiş.Resul Yeşilyurt ‘un 2002 ‘de okul müdürlüğünden ayrılması ile Md.Bşyrd.Tuncer Yazar vekaleten 2 yıl müdürlük görevini yürütmüş.2004 yılında kadroşu olarak Sn.Zeynel Köken müdür olarak atanmış ve 2010 yılı eylül ayına kadar bu görevi sürdürmüştür.

Aynı yıl okul müdürlüğüne Hurşit EKİNCİ asaleten atanmış,ancak kendisi Kocaeli’nin Körfez İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nü görevlendirme ile yürüttüğü için okulumuz Md.Bşyrd Tuncer YAZAR tekrar Md.Vekili olarak görevlendirilmiştir.

2011 Yılı itibari ile okulumuzun öğretmen sayısı branşta 28 sınıf öğretmenliğinde 29 okul öncesi 2 ve rehber öğretmen 1 ve toplam 1980 öğrenci ile Eğitim Öğretimine devam etmektedir.

Bu süre içerisinde okulumuza Fen ve Teknoloji Laboratuarı,Bilgi Teknolojileri Öğretmen ve Veli toplantı Salonu ,Spor salonu ve sahne düzenlemesi ,Teknoloji Tasarım laboratuarı yapılmıştır.Emek Belediyesi eski başkanı Merhum:Yakup AKTAŞ tarafından da iki katlı bir bina ile Kütüphane ve Kantin yapılmıştır.

Okulumuz kırsal kesim okulu sayılmasına rağmen bu güne kadar çok sayıda başarıya da imza atmıştır.Okulumuzda mezun olan öğrencilerimizden bir çoğu çeşitli kademelerinde ülke yönetimine katılmıştır.Hatta;okulumuza öğretmen olarak atanan ve görev yapanlarda vardır
OKULUMUZA ULAŞIM YOLLARI
EMEK MAHALLESİNE GELEN OTOBÜSLER
8L:Heykel ,Altıparmak,Hürriyet,Bağlarbaşı,Hamitler,1050 Konutlar -EMEK
41C:Kızılay karşısı,Devlet Hastanesi,Muradiye,Çekirge,Karaman yolu,Esentepe,1050Konutlar-Emek
43B:Kızılay karşısı,Devlet Hastanesi,Muradiye,Çekirge,Beşevler,Ataevler,Organize Sanayi-Emek
B24:Yunuseli,Hamitler,1050 Konutlar,Emek Polis karakolu
Fakülte,Beşevler,Fatih Bulvarı,Esentepe,Korupark,Emek Polis Karakolu
31A: Gögüs Hastanesi,Davutkadı,Gençosman,5yol,Kanalboyu,Sırameşeler,Hürriyet
Bağlarbaşı,Hamitler,1050 konutlar,Emek
METRO
1:Organize Sanayi-Okul araı:2km
2:Korupark Durağı-Okul arası:1km
3:Akuğur durağı-Okul arası:500m
Karakol-Okul araso:250m



Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK