Çifte Maaşta Geri Adım

Bülent SARIOĞLU

EĞİTİMLE ilgili torba tasarıya eklenen akademisyen milletvekillerine çifte maaş düzenlemesine gelen tepkiler üzerine hükümet görüş değiştirdi. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Genel Kurul'da kabul edilen maddenin yeniden görüşülmesi için sabaha karşı önerge verdi. Akademisyen kökenli milletvekilleri ve bakanlara, bu görevlerinden ayrıldıktan sonra üniversiteye dönüş olanağı ve emekli aylığıyla birlikte çift maaş alma hakkı getiren maddenin bugün Genel Kurul’da yeniden düzenlenmesi bekleniyor.

CHP ve HDP milletvekilleri, “Aladağ’da çocuklarımızın yandığı gece biz ballı maaşı görüştük” diyerek düzenlemeye tepki göstermişlerdi. İki muhalefet partisinden gelen itirazlar ve sosyal medyada süren tepkiler üzerine hükümetten farklı bir önerge geldi.

Meclis Başkanvekili Pervin Buldan, Danışma Kurulunun görüşü alındıktan sonra maddenin yeniden görüşüleceğini açıkladı.

Bu görüşmenin bugün yapılması ve yeni değişiklik önergesi getirilmesi bekleniyor.

 

Hürriyet

  • 4 0
  • 01 Aralık 2016 22:26 2.514
  • Aktif Haberler
  • Meda65
    02 Aralık 2016 00:15
    3 0
    Aretias28 eğitimci olan akademisyenlere değil (ki son aylarda akademisyenlere neler yapıldığını gördük) bali akademisyen iken milletvekili olan emeklilerin ağzına çalmak istediler.
  • aretias28
    01 Aralık 2016 22:48
    8 0
    Cok üzüldüm şimdi akademisyenlere.onlar ki ülkemizin bilim adamları.. onlar herşeyi biliyorlar..onlar değil çift maaş beş mayış almalılar.
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK