Çocuklar Zor Şartlarda Yaşamayı Öğreniyor

İBB ile Türkiye İzcilik Federasyonu işbirliğinde Bolu Başalan Yaylası’nda yapılan izci kampında gençler çetin kış şartlarında hayatta kalmayı öğreniyor. Kamplarda öğrendikleri bilgi ve becerilerin hayatlarına büyük katkı sağladığını anlatan izciler, “Kendimizi burada tanımaya başladık, sınırlarımızı keşfediyoruz” diyor.

Bolu’daki Başalan Yaylası Tevfik Rüştü Günday İzcilik Tesisi’nde gençlere hayati öneme sahip eğitimler veriliyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye İzcilik Federasyonu, İleri Düzey Kış İzci Kampı ile gençlere çetin kış şartlarında hayatta kalmayı öğretiyor. Bolu’daki Başalan Yaylası Tevfik Rüştü Günday İzcilik Tesisi’nde çocuk ve gençlere ilk yardım, karda çadır kurma ve kalma, kar mağarası yapımı, dağcılık, ateş çeşitleri ve ateş yakma, beslenme ve yaşam, odun kırma, balta ve bıçak kullanımı, yön bulma gibi hayati öneme sahip eğitimler veriliyor. Çocuklar İzcilik Federasyonu’nun uzman izci liderleri tarafından eğitim alıyor. Birer haftalık eğitimlerle 3 dönem şeklinde gerçekleştiriler kampın ilk dönemi başladı. Kampa başta İstanbul olmak üzere Türkiye’nin dört bir tarafından gelen 692 izci katıldı.

MİLLETE FAYDALI OLSUNLAR DİYE

Kampta, çocuk ve gençlerin macera ve oyun duygularının tatmin edilmesinin sağlandığını belirten Türkiye İzcilik Federasyonu Başkanı Hasan Dinçer Subaşı, “Çocukların önlerine rol model olacak güzel ahlaklı izci liderleri koyarak onları örnek aldırıyor ve yetiştirmelerini sağlıyoruz” dedi. “Kamplarda çocukları eğlendirmek, gençlere macera yaşatmak için hayatımızı feda etmiyoruz” diyen Subaşı, “Biz, gençlerin vatana ve millete faydalı olmaları için çabalıyoruz. Bunun yanında her iklimde ve sert hava şartlarında yaşamayı öğrenmiş çocuklar, buradan çıkardığı kazanımlar sayesinde insanlara sürekli yardım etme hedefleri oluşturuyor” şeklinde devam etti.

GÜCÜMÜZÜ KEŞFEDİYORUZ

İzci kamplarında öğrendikleri bilgi ve becerilerin yaşantılarında büyük katkı sağladığını anlatan Berna Özçetin, Aysu Bahar Gürlek ve Deniz Dönmez isimli 15 yaşındaki 3 arkadaş izciliğin topluca yaşamayı öğrettiğini, dışarıda yapamayacakları bir çok faaliyeti burada gerçekleştirebildiklerini söyledi. İzci olmayan arkadaşlarının yanlarında sorunlar karşısında daha hızlı ve kolay çözümler ürettiklerini belirten Gürlek, “Kendimizi burada tanımaya başladık, sınırlarımızı keşfediyoruz” dedi. Dönmez ise, kamplardaki disiplinin çok iyi olduğunu ve dışarıda daha programlı olduklarını anlattı.

 

Talha Menteş / 

  • 0 5
  • 27 Ocak 2019 10:17 2.256
  • Aktif Haberler
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK