Deney Sevdiren Öğretmene Ödül

MEB Fen Bilimleri öğretmenleri arasında deneyi sevdirmek için düzenlediği yarışmada Aziz Sancar Özel Ödülü verecek.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) geçen yıl Fen Bilimleri dersinin eğlenceli hale getirilerek kalıcı öğrenmenin sağlanması için düzenlediği Fen Deneyleri Video Yarışması bu yıl da düzenleyecek. ‘DNA onarımı’ hakkındaki çalışmasıyla Nobel Kimya Ödülü’ne layık görülen Prof. Dr. Aziz Sancar’ın ismini Mardin’deki bir bilim sanat merkezine veren MEB, deney yarışmasında da Sancar adına özel ödül takdim edecek.


Törene davet edilecek

Yarışmaya, Bakanlığa bağlı resmi ve özel ortaokullarda ve bilim sanat merkezlerindeki fen bilimleri, fen ve teknoloji öğretmenleri ile lisede görevli fizik, kimya ve biyoloji öğretmenleri katılabilecek. Başvurular 8 Şubat’ta başlayacak, 18 Mart’ta sona erecek. Prof. Dr. Sancar, Ankara’da düzenlenmesi planlanan yarışmanın ödül törenine davet edilecek. Lise alanında bir kişiye, 2 bin lira değerinde “Aziz Sancar Özel Ödülü” takdim edilecek.


Hem para hem kitap verilecek

Fen bilimleri ile fen ve teknoloji alanlarında 2 bin liralık 9 başarı ödülü, fizik, kimya ve biyoloji alanlarında 2 bin liralık üçer başarı ödülü ile kitap seti hediye edilecek.
  • 0 0
  • 05 Şubat 2016 09:57 1.306
  • YENİ YÜZYIL
  • ilker52
  • Aktif Haberler
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK