Dershane Dağın Yollarına Kurulmuş Kaledir

Aktif Eğitimciler Sendikası (Aktif Eğitim-Sen) Genel Başkanı Osman Bahçe, dershanelerin cehaletle, fakirlikte insanlara katkı kuran önemli bir müessese olduğunu söyledi. Bahçe, “Dershane güney doğuda aynı zamanda dağın yollarına kurulmuş bir kaledir, dağın yollarını kapatan bir kaledir.” dedi.

Aktif Eğitim-Sen, Ümraniye Salon Zigana’da ‘Üye Buluşmaları’ kapsamında toplantı düzenledi. Programa; Cihan Sendikalar Konfederasyonu Genel Başkanı da olan Aktif Eğitim-Sen Genel Başkanı Osman Bahçe, sendika üyeleri, çok sayıda eğitimci, yönetici ve öğretmen katıldı. Programda konuşan Bahçe, “Geçen sene Urfa ziyaretimizde şu anda belediye başkanı seçilen eski vali beyi ziyaret ettik. Vali bey ziyaretin bir bölümünde dedi ki ‘Hocam, geçen gün Faruk Çelik Bakanımız ve Şehabettin ağabeyle beraber Bursa Valisi iki buçuk saat sizin sendikayı konuştuk’ biz arkadaşlarla göz göze geldik devletin koca bir Bakanı koskoca iki Valisi iki buçuk saat bizim sendikanın neyini konuşurlar... Onur duymadık da değil. O da işin ayrı tarafı. Önemsenmek güzel bir şey, dikkate alınmak güzel bir şey. Mutlu olduk. Sendikamıza zaman zaman Sayın Bakanların danışmanlarından ziyaretler oldu. Taner Yıldız beyin, Faruk Çelik beyin ve diğer bakanlarımızın danışmanları ziyarete geldiler. ‘Genelde hocam ne gerek vardı. Bölüp parçalamış olmuyor musunuz? Yetki Türk Eğitim-SEN’e geçerse ne olacak?’ Tarzında sitemler ifade eden ziyaretler. Biz de onlara hep şöyle dedik, ‘Bizim varlığımızdan dolayı birileri bölünür mü? Parçalanır mı? Bilemeyiz ama birileri bölünecek diye varlığımızı inkar edecek halimiz yok.” ifadelerini kullandı.

Bakanlar Kurulu Toplantısı'nın peş peşe iki defa gündemine oturmaktan dolayı onur duyduklarını belirten Bahçe, “Başbakanımızın bir danışmanı geldi 27 Ocak’ta. Ziyaret esnasında şöyle söyledi ‘Hocam son iki Bakanlar Kurulu Toplantısı'nda Aktif Eğitimciler Sendikası da görüşüldü. 250 bin 300 bin üyesi olan sendikaların mahalinin olmadığı bir dönemde 34 bin beş yüz... O dönemde 28 bindi. 28 bin üyemizle Bakanlar Kurulu Toplantısı'nın peş peşe 2 defa gündemine oturmaktan dolayı bizler kendi adımıza onur duyduk, gurur duyduk, mutlu olduk. Çünkü devletimiz bizi ciddiye alıyor. Bu taleplerimiz ciddiye alınacak anlamına gelir. Biliyorsunuz ülkemizde son 3-4 aydır seçim öncesi dershanelerle başlayan bir gerilim stratejisi var. Belki sinir harbi yaşanıyor. Son dönemde yaşanan çirkinlikler, çirkeflikler rezalet diyebiliriz buna hep beraber. Milletimizi derinden üzmüştür, yaralamıştır.” şeklinde konuştu.

Milletin huzuru için kendi varlıklarını geri plana aldıklarını ifade eden Osman Bahçe, “Ülkemizde son 2-3-4 aydır yaşanan olayların ayak seslerini duymaya başlamıştık. Sıkıntılar sinyallerini vermeye başlamıştı. Bizim üzerimizden patlak verecekti. Dolayısıyla ülkemizin huzurunun devamı için, milletimizin birlik beraberliği için yarınlarımızın daha aydınlık, daha huzurlu olabilmesi için şu anda yaşanan huzursuzlukların, sevimsizliklerin, çirkinliklerin yaşanmaması için bahsi geçen olumsuzlukların muhatabı olmamıza rağmen özveride bulunduk. Milletin huzuru için kendi varlığımızı geri plana aldık.” dedi.

Dershanenin cehalet ve fakirlikle mücadele ettiğini aktaran Bahçe, “Yalova’da, Burdur’da, İstanbul’da bir üst öğrenime öğrenci hazırlayan bir yardımcı eğitim kurumudur. Dershanenin anlamı budur. Dershane Diyarbakır’da, dershane Bingöl’de, dershane Mardin’de, dershane Doğu'da ve Güneydoğu’da sadece üst öğrenime hazırlayan yardımcı bir kurum değildir. Dershane Güneydoğu'da aynı zamanda dağın yollarına kurulmuş bir kaledir, dağın yollarını kapatan bir kaledir. Dershane aynı zamanda cehaletle, fakirlikte mücadelede gariban insanların cehalet ve fakirlikle mücadelesinde onlara katkı kuran önemli bir müessesedir.” diye ifade etti.
  • 5 2
  • 22 Nisan 2014 09:10 801
  • CHA
  • Aktif Haberler
  • kahve6
    28 Nisan 2014 10:53
    0 0
    mahallede bir dershane var... arkasından yol geçiyor, yol beyaz... nedenimi ? çocukların yola attıkları uçak vs. ile dolu olması.. dersane çıkışı tam bi curcuna... bunlar çocuk mu8 diyosunuz ? sınıf arkadaşlarına laf atmalar mı dersin, kavga dövüş mü dersin.... çok faydalı gerçekten
  • göbekligeneral
    24 Nisan 2014 20:08
    0 1
    elmalarla armutları karıştırmayalım lütfen!
  • mustafa-2614
    22 Nisan 2014 22:33
    0 1
    Keske amaclri sadece egitim sistemi olsa
  • suphi55
    22 Nisan 2014 16:55
    5 1
    Dershaneler palavra...Kafalı,zeki,istekli,hazır bulunuşluğu yüksek, başarıyı tatmış v.b. öğrencileri sbs ile tespit ediyorlar.Onların üzerine yoğunlaşıyorlar.Yani temeli evde,okulda atılmış hazır başarıya konup sınavdan sonra tişört giydiriyorlar.Gelelim acı gerçeklere ,diğerlerine ...Onlar çarkı çevirip rant sağlatıyor.Fatma Bacı,Hüseyin Amca ahırdaki bir ineği değil tüm mandırayı satsa da değişen bir şey olmuyor...
  • BASTIRIK
    22 Nisan 2014 15:08
    6 1
    Artık dersanelerin işini okullar yapacak. Neden bu kadar direttiniz ki.
  • ezpinktufloyd
    22 Nisan 2014 12:16
    4 1
    tüm dersanelerin değil ama bazı dersanelerin amacının eğitim olmadığı itiraf edilmiş oldu,
    gün gelecek bu sistemde kimlerin nasıl kayırıldığı,kimlere önceden sınav sorularının dağıtıldığı,kpss'de full yapan eşler,kimi efendilerin sınav öncesi rüyalarında gördüğü sorular da itiraf edilecek...
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK