Dershanelere Yeni Yönetmelik

Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, yönetmelikte ve yönergelerde yapılacak değişikliklerle dönüşüm sürecine girmiş olan kurumlarla henüz girmemiş olanlar konusunda izlenecek yol haritasının belirlendiğini bildirerek, “Önümüzdeki hafta içerisinde yayımlayacağımız yönetmelikle ikincil mevzuatta bununla ilgili yapılması gerekenler yapılmış olacak. Anayasa Mahkemesi kararının gerekçelerinden yapılanlar ve yapılması gerekenler net bir şekilde ortada. Biz de o doğrultuda yönetmeliğimizi hazırladık“ dedi.

Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Validebağ Öğretmenevi´nde düzenlenen Dershanelerin Dönüşüm Süreci Toplantısı´nda sektör temsilcileriyle bir araya geldi.

Toplantının ardından gazetecilere açıklama yapan Bakan Avcı, Anayasa Mahkemesi´nin dershanelerin dönüşüm programı çerçevesinde yapılan işlemlerle ilgili gerekçeli kararının açıklandığını hatırlatarak, bakanlığın mahkemenin gerekçeli kararı doğrultusunda ikincil mevzuatta yapılacak düzenlemelerle ortaya çıkan veya çıkması muhtemel yasal boşluğun nasıl giderilebileceği konusunu sektör temsilcileriyle istişare ederek belli bir noktaya getirdiğini anlattı.

İkincil mevzuat çalışmalarının olgunlaştığını dile getiren Bakan Avcı, şöyle konuştu: "Yönetmelikte ve yönergelerde yapılacak değişikliklerle bundan böyle dönüşüm sürecine girmiş olan kurumlar, henüz girmemiş olanlar nasıl bir yol haritası izleyecekler bunu belirlemiş olduk. Vardığımız son noktayı bugün bir kez daha sektör temsilcisi arkadaşlarımızla enine boyuna gözden geçirdik. Onların bu durumla ilgili son görüşlerini, önerilerini, eleştirilerini, değerlendirmelerini aldık. Sonuçlarını hafta sonunda da bakanlık olarak değerlendireceğiz ve inşallah önümüzdeki hafta içerisinde yayımlayacağımız yönetmelikle ikincil mevzuatta bununla ilgili yapılması gerekenler yapılmış olacak. Böylece velilerimizin, öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin, girişimcilerimizin, eğitimcilerimizin beklentilerini, taleplerini en uygun biçimde karşılamış olacağımızı ümit ediyorum. Anayasa Mahkemesi kararının gerekçelerinden yapılanlar ve yapılması gerekenler net bir şekilde ortada. Biz de o doğrultuda yönetmeliğimizi hazırladık. Önümüzdeki hafta içerisinde ayrıntılarıyla zaten konuşacağız."

"Yönetmelik açıklandığında belirsizlik ortadan kalkacak"

Özel Eğitim Derneği (ÖZDER) Genel Başkanı Ahmet Akça da gerekçeli kararın bakanlıkça ayrıntılarıyla incelendiğini gördüklerini belirterek, şunları söyledi: "Konuyla ilgili olarak sektörün en büyük endişesi, belirsizliğin sürmesiydi. Bu belirsizlik bugün en azından dernek başkanları olarak bizim zihnimizde gitti, belirsiz bir durum yok. Önümüzdeki hafta yönetmelik açıklandığında bütün kamuoyunda ve velilerimizde bu belirsizlik ortadan kalkacaktır. Bu süreçte dönüşüm kapsamına giren özellikle temel liseler ve dönüşüm okulları güçlenerek çıkmıştır. Dershanelerin dönüşüm sürecinde bir yola girdik. Bunu geriye döndürmek ne velilerimize ne öğrencilerimize ne de eğitim camiamıza yarar sağlar. Yeni getirilen düzenlemelerle temel liselerin ve öğrencilerin ihtiyaç duyduğu ek ders kurslarının, vesairelerin okul sistemi içerisinde legal bir zeminde çözülmesi sağlanacaktır."

Özel Eğitim Kurumları Birliği Derneği (ÖZDEBİR) Başkanı Faruk Köprülü de Anayasa Mahkemesi´nin gerekçeli kararından sonra bakanlığın hazırladığı yönetmelik taslağını sektör temsilcileriyle paylaştığına değinerek, "Öğrencilerin eğitim alma arzu ve isteklerinin engellenmemesi yönündeki duygu ve düşüncelerimizi dün dile getirmiştik, bugün de dile getirdik. Bakanlık yaptığı düzenlemelerle bunlara cevap verebilecek çalışmalarını ifade etti. Bizler de bu aşamada bazı istek ve arzularımızı ilettik. Sanıyorum birkaç gün içerisinde bu isteklere göre bu düzenlemeler netleşecek ve önümüzdeki hafta yol haritası, öğrencilerimizi, kurumlarımızı belirsizlik içerisinden kurtulmasıyla ilgili çalışmaları Sayın Bakanımız açıklayacak" dedi.

Özel Öğretim Kurumları Birliği Derneği (ÖZKUR-BİR) Yönetim Kurulu Başkanı Hami Koç ise toplantıdan mutlu bir şekilde ayrıldıklarını ifade ederek, güvenlerinin artığını, çalışmaların yerinde olduğunu, öğrencilerin ve velilerin endişe etmemesi gerektiğini ifade etti.

Tüm Özel Öğretim Kurumları Derneği (TÖDER) Başkanı İbrahim Taşel, dönüşüm sürecinin devam edeceğini, özellikle Anayasa Mahkemesi´nin gerekçeli kararı çerçevesinde istenen özellikler dikkate alınarak düzenlemeler ve gelecek haftalarda yönetmelik ve tüzük çalışmalarının yapılacağını kaydetti.

MEB
  • 1 0
  • 01 Ağustos 2015 18:27 867
  • Aktif Haberler
  • müdürümsü
    02 Ağustos 2015 18:55
    0 0
    Dersaneden baska derdimiz yok zaten
  • tarkan555
    01 Ağustos 2015 22:11
    0 0
    ülkemizin en büyük 2. gündemi dershaneler nasıl kapatırız oldu. yazık çok yazık !!!! meb kaynaklı her 5 yazıdan 4 ü dershanelere şöyle yol çizildi böyle yol çizildi ,dönüşenler şöyle oldu dönüşmeyenler böle oldu kurslar şöyle oldu temel lise böyle oldu .... yaman çelişkiye bakın şimdi aym dershane öğretmenlerinin mebe mülakatla geçişini iptal etti .aynı gün bazı tv kanallarında bakanlık açıklama yaptı aym nin kararı doğrultusunda dershane öğretmenlerinin meb kadrosuna geçişi iptal olmuştur .aym nin kararı olduğu için bu öğretmenler hakkında yapabileceğimiz hiç bir şey yok demişlerdi !!! o zaman sormazlar mı adama madem aym nin kararı son karar aym de dersanelere devam kararı verdi neden hala dershane kapatma/dönüştürme sürecinde ısrarla devam ediliyor .
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK