Din Kültürü Ve Ahlak Bilgisi Öğretim Programları Askıya Çıkarıldı

İlköğretim ve ortaöğretim düzeyinde uygulanan din kültürü ve ahlak bilgisi dersinin öğretim programlarının taslakları, alan uzmanları ve akademisyen görüşleri doğrultusunda, “Din, Ahlak ve Değerler” alanındaki derslerin öğretim programları ile de bütünlük sağlayacak şekilde yeniden hazırlandı.

Millî Eğitim Bakanlığınca, ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarında okutulan derslerin öğretim programlarının değişen ve gelişen şartlar doğrultusunda araştırmacılık, yenilikçilik ve temel beceriler esas alınarak güncelleştirilmesi kapsamında; ilköğretim ve ortaöğretim düzeyinde uygulanan din kültürü ve ahlak bilgisi dersinin (4-8 ve 9-12) öğretim programlarının taslakları, alan uzmanları ve akademisyen görüşleri doğrultusunda, “Din, Ahlak ve Değerler” alanındaki derslerin öğretim programları ile de bütünlük sağlayacak şekilde yeniden hazırlandı.

  Bu çerçevede katılımcılığa özel önem veren Millî Eğitim Bakanlığınca,  hazırlanan ilköğretim ve ortaöğretim din kültürü ve ahlak bilgisi dersi öğretim programlarının taslakları  http://mufredat.meb.gov.tr adresinde askıya çıkarıldı.

 31 Temmuz tarihine kadar sürecek askı sürecine katkıda bulunmak isteyen paydaşlar, taslak öğretim programları kategorisinde bulunan görüş bildirme formunu kullanarak görüş, öneri ve katkılarını ulaştırabilir.

MEB

  • 4 3
  • 21 Temmuz 2017 19:04 2.033
  • Aktif Haberler
  • mcenkiz
    25 Temmuz 2017 11:12
    4 0
    Din Kültürü ve İnkılap dersleri seçmeli olmalıdır.
  • hasanGUCENMEZ2
    24 Temmuz 2017 09:50
    7 4
    Din dersleri tam anlamıyla seçmeli olmalıdır.ispatı:Dinde zorlama (ve baskı) yoktur. Şüphesiz, doğruluk (rüşd) sapıklıktan apaçık ayrılmıştır. Artık kim tağutu tanımayıp Allah'a inanırsa, o, sapasağlam bir kulpa yapışmıştır; bunun kopması yoktur. Allah, işitendir, bilendir. [Bakara Suresi, 256]
    Kim neye inanıyorsa öyle yaşamalıdır.
  • wamedeusm
    23 Temmuz 2017 20:51
    7 9
    zorunlu din derslerine hayır.
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK