E-okul'da Büyük Yenilik

E-Okul Veli Bilgilendirme Sisteminde yazılı notlarının yanında sınıf ortalaması da sunulmaya başlandı.

Öğrencilerin ve velilerin sıklıkla kullandığı e-okul veli bilgilendirme sistemi, bundan sonra öğrencilere ve velilere notların yanında sınıf ortalamasını da sunarak karşılaştırma yapma imkanı verecek.

E-Okul'da yenilikler yapılacağını ve arayüzün de yenileneceğini daha önce duyuran Milli Eğitim Bakanlığı, e-okul veli bilgilendirme sistemine yeni bilgiler de eklemeye devam ediyor. Yeni eklenen sınıf ortalaması bilgisi ile veliler ve öğrenciler notlarını sınıf ortalamasına göre değerlendirme imkanına sahip olacaklar.

E-OKUL TÜM TARAYICILARDA GÖRÜNTÜLENEBİLECEK

Diğer yandan daha önce internet explorer dışındaki tarayıcılarda görüntü bozukluğu ve işlem hataları veren e-okul sitesi, bu hatalardan arındırıldı. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın talimatıyla yaklaşık 3 ay önce başlatılan çalışmalar neticesinde e-okul sistemi bütün tarayıcılarda kullanılabilir hale geldi.

E-OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ NEDİR?

E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi ile ebeveynler çocuklarının eğitim durumlarını yakından takip edebiliyor. E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi ile veliler, çocuklarının notlarını ve devamsızlık durumlarını anında öğrenebiliyor. E-okul veli bilgilendirme sistemi; ebeveynlerin her zaman çocuklarının eğitim durumlarını takip altında tutulabilmesini hedefler. Çünkü bu sistem ile ebeveynler sadece internet sayesinde herhangi bir okulda eğitim alan çocuklarının ders notlarına, devamsızlıklarına, yıl içinde verilen ödevlerini yapıp yapmadıklarına, haftalık ders programlarına, sağlık problemlerine gibi eğitim sürecine ilişkin tüm ayrıntılara ulaşabilirler.

Aynı zamanda e okul veli bilgilendirme sisteminde e okul müdürü gibi yetkililerin öğrenci velilerine iletmeyi arzu ettikleri duyurular da ilan edilir. Bu duyurular bireysel veya toplu olabilmektedir.
  • Aktif Haberler
  • erkut2222
    22 Kasım 2014 11:42
    1 1
    Ya binanın adı değişerek gelir yenilik,

    Yada binanın kendisi yıkılıp yenisi yapılarak gelir yenilik.
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK