Ebs: Ek Ders Esaslarındaki Adaletsizliği Toplu Sözleşme Masasına Taşıyacağız

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Ek ders usul ve esaslarındaki adaletsizliği toplu sözleşme masasına taşıyarak, diğer birçok sorun gibi bunu da çözmek için mücadele edeceğiz” dedi.

Ankara 1 No’lu Şube’nin düzenlediği programda konuşan Ali Yalçın, ek ders birim ücretlerinin artırılması gerektiğini ifade ederek, “Ek ders birim ücretlerinin hesaplanmasında kullanılan 140 gösterge rakamı 250’ye yükseltilmelidir. Eğitim kurumları yöneticilerinin ders okutma yükümlülüğü kaldırılmalı ya da tüm eğitim kurumu yöneticileri haftada iki saat ders okutmakla yükümlü tutulup istekleri halinde altı saate kadar derse girebilmelidir. Toplu sözleşme gereği ikili öğretim yapılan eğitim kurumu müdür, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcılarına yönetim görevi karşılığında ödenmekte olan haftada ilave iki saat ek ders ücreti 10 saate çıkarılmalıdır. Okulların türlerine bakılmaksızın ders niteliğinde yönetim görevi karşılığı olmak üzere, eğitim kurumu müdürlerine haftada 35 saat, müdür başyardımcılarına haftada 30 saat, müdür yardımcılarına haftada 27 saat ek ders ücreti ödenmelidir. Bu ücretlerin tam gün tam yıl eğitim yapılan okul ve kurumlar ile yatılı ve pansiyonlu okullarda görev yapan eğitim kurumları yöneticilerine ise haftada 10 saat fazla ödenmelidir. Bu teklif üzerine mutabakat sağlanamaması halinde örgün ve yaygın eğitim kurumlarında görevli müdürler ve müdür başyardımcıları yönünden haftada ilaveten 3 saat yönetim görevi karşılığı ek ders ücreti ödenmelidir. Millî Eğitim Bakanlığı Örgün ve Yaygın Eğitimi Destekleme ve Yetiştirme Kursları Yönergesi kapsamında açılan kurslarda 250 öğrenci sayısı ve katları esas alınmak suretiyle hafta içi mesai saatlerinden sonra ve hafta sonlarında birden fazla müdür yardımcısına görev verilebilmesi, fiilen bu görevi yerine getiren bütün yöneticilere haftada 6 saat ek ders ücreti ödenmesi konusunu toplu sözleşme masasına taşıyarak, bunların gerçekleşmesi için mücadele edeceğiz” şeklinde konuştu.

15 Temmuz zaferi müfredata girmeli

“249 şehidimizin hatırasına ve ailelerine, 2 bin 193 gazimize, kazandığımız 15 Temmuz zaferine sahip çıkmalıyız” diyen Yalçın, sözlerini şöyle sürdürdü: “15 Temmuz zaferi müfredata girmeli ve gelecek nesillere bu kahramanlık hikâyeleri anlatılmalıdır. Başsız şehit üyemiz Cuma Dağ ve daha nicelerinin verdiği kahramanlık mücadelesi gelecek nesillere anlatılmalıdır. Sivil toplum kuruluşları olarak bizim üzerimize düşen, FETÖ davalarını takip etmektir. Biz millet olarak, bu davanın hem mağduru hem müştekisi hem tanığı hem de müdahiliyiz. Aklımızla oynanmasına, darbecilerin cezadan kurtulmasına müsaade etmeyeceğiz. Nasıl ki 15 Temmuz’da ve devam eden günlerde meydanlarda direniş çadırları kurup nöbet tuttuysak, bundan sonra da, Fetullahçı Terör Örgütü, kirli emelleri, ahlaksız stratejileri, algı operasyonlarıyla birlikte tümüyle bertaraf edilinceye kadar nöbetimizi sürdüreceğiz. O gün ne kadar müteyakkız idiysek, bugün de aynı his ve bilinçle teyakkuz halindeyiz. 15 Temmuz’da kanımızla kurtardığımız emanetimizin, davamızın, geleceğimizin, inancımızın sinsi stratejilerde kaybedilmesine izin vermeyeceğiz. 15 Temmuz’un yıl dönümü vesilesiyle şehitlerimize Yüce Rabbimizden rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyor ve onları şükranla anıyoruz. Zalimlerin hem bu dünyada hem de ahirette yaptıklarının hesabını vereceklerine inanıyoruz.”

Birlik olmalıyız, birlikte mücadele etmeliyiz

17/25 Aralık ve Gezi darbe girişimleri ile 6/8 Ekim olayları ve 15 Temmuz kanlı darbe girişimi bir daha yaşanmasın diye millî iradeye sahip çıktıklarını vurgulayan Yalçın, “Kardeşliğimizi, birliğimizi terör ve fitne ile hedef alan taşeron örgütleri bitirmek, emperyalist üst akıllarını dize getirmek için güçlü Türkiye istiyoruz. Suriye ve Mısır halkı özgür olsun, Kudüs kurtulsun, İslam coğrafyasında işgalciler ve diktatörler eliyle sürdürülen katliamlar son bulsun diye daha adil bir dünya düzeni istiyoruz. Medeniyetimizin kaleleri Kudüs, Şam, Kahire ve Bağdat işgal altında, sadece İstanbul ayaktadır. Bu kaleyi birlikte müdafaa edeceğiz. Bütün bunları başarmak için birlik olmalıyız, birlikte mücadele etmeliyiz” ifadelerini kullandı.

Gençler parmak ucumuza değil, ayak izlerimize bakar

Başkasının izinden yürüyerek iz bırakılamayacağının altını çizen Ali Yalçın, “Bu konuda biz eğitimcilere çok iş düşmektedir. Rutini yapmak liderlik değildir. Kurumda rengimiz ve kokumuz yoksa ve bu hissedilmiyorsa, damga vuramadıysak biz lider değiliz demektir. Bir işi başka birisi yapıyorsa, ben kesinlikle yapabilirim diyebilmelidir lider. Bu iddia içinde değilsek, öz güvenimiz yoksa nesil yetiştiremeyiz. Öğretmenler olarak, eğer bir ülkede sorun varsa, ya sökemediklerimizden ya da ekemediklerimizdendir. Nasihat ederek değil, örnek olarak nesiller yetiştirebiliriz. Gençler parmak ucumuza değil, ayak izlerimize bakar. Sorumluluğumuzun, sadece öğrencileri iyi bir eğitim ve öğretimden geçirmek olmadığının bilincinde olmak zorundayız. Geleceğimize ipotek koymak isteyen illegal güçlerle, vesayetçilerle, darbecilerle de mücadele etmek gerektiğinin farkında olmalı, bu konuda bilinçli davranmalıyız. Gençlere de, inançlarına ve geleceklerine yönelik riskleri ve tehditleri bildirmek, onlara bu risklerle ve tehditlerle mücadele etme refleksi kazandırmak en önemli vazifemizdir”  diye konuştu.

Haşlak: Hainlere fırsat vermedik, vermeyeceğiz

Eğitim-Bir-Sen Ankara 1 No’lu Şube Başkanı Yüksel Haşlak ise, şan, şöhret ve makam için değil, halk için, geleceğimiz için, kamu görevlileri için mücadele edilmesi gerektiğini belirterek, “Kurulduğumuzdan bu yana, hep milletin yanında olduk; eğitim çalışanları, kamu görevlileri için ter akıttık. Geçen sene bu zamanlar, hainler darbe girişiminde bulunduğunda, Genel Başkanımız bizleri meydanlara çağırmış, darbe girişimine karşı koymamızı istemişti. Bizler de bu çağrıya uyarak meydanlara alanlara çıktık, darbecilere fırsat vermedik. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyorum” dedi. 

 

  • 4 6
  • 19 Temmuz 2017 13:14 3.899
  • Aktif Haberler
  • atuzun85
    21 Temmuz 2017 12:28
    4 0
    "Bu teklif üzerine mutabakat sağlanamaması halinde örgün ve yaygın eğitim kurumlarında görevli müdürler ve müdür başyardımcıları yönünden haftada ilaveten 3 saat yönetim görevi karşılığı ek ders ücreti ödenmelidir."

    biri bana şu cümleyi izah etsin. bir pazarlık masasında mutabakat sağlnamazsa devreye sokacağın bir B planın mutlaka olmalıdır evet ama daha masaya oturmadan bu planını öne sürmek de nedir.

    yani demek istiyorlar ki biz buna razıyız kardeşim!!! gerisi laf salatası
  • KUTLU
    21 Temmuz 2017 12:11
    6 1
    Sınıf öğretmeni ölsün mü?!!!
  • creasy
    20 Temmuz 2017 21:57
    0 0
    Bunlar olursa sadece yönetim görevi ek dersim 3928 tl oluyor.
    Yani hayal bunlar.
  • göbekligeneral
    20 Temmuz 2017 15:55
    10 0
    şu ekders olayını kökünden kaldırın gitsin ya.bu nedir yıllardır branş- sınıfçı eşitsizliği.20 senedir düzeltilmedi.bu konuda bir arpa boyu yol alınmadı.
  • öffpüff
    20 Temmuz 2017 15:09
    4 0
    Ekders bir sorun yer de değiştiremiyoruz yahu
  • kaynarca87
    20 Temmuz 2017 13:18
    24 1
    Hangi sinifcinin hangi derse girip ciktigi beni ilgilendirmez. Benim okulumda en cefakar en fedakar ogretmenler sinif ogretmenleridir. Ek ders ucretleri verilecegi zaman da en az ucreti alanlar sinifcilardir. Bu haksizliktir kardesim. Bir bransci olarak hic bir is yapmayip kursla beraber 2000 civari ekders alan branscilar var okulumuzda. Ne yapiyor sanki iki test cikarip cocuklarin onune koyuyor.
  • tcetin
    20 Temmuz 2017 12:30
    28 1
    Yorum yapan arkadaşlardan biri merkezde 15 saat giren branşçı çok nadir deyip dersinize ingilizce din kültürü öğretmeni girdiğinde dinlenme fırsatınız oluyor diyor. Acaba kaç tane sınıf öğretmeninin olduğu okulda ingilizce din kültürü öğretmeni var merak ettim. Birde yetiştirme kursu adı altında iki katı ek ders ve ilave yarım puan alan brançşılar varken bu ülkenin yıllardır cefakar sınıf öğretmenlerini nereye koyalım. Onları da mu sayıları çok nadir deyip görmezden gelelim. Öğretmenlerimiz iki,üç,dört sınıf bir arada okutup merkezdeki öğretmenlerle aynı ek dersi almakta ve oldukça fazla sıkıntılarla karşı karşıya kalmakta. Ayrıca Sınıf öğretmeni sorumluluğunda ki sınıftan rehberlik ücreti almazken branş öğretmeni iki saat almakta.uzun lafın kısası branş öğretmenleri ile sınf öğretmenleri arasında tayin ek ders vb.olumsuz anlamlarda oluşan makas gittikçe açılmış durumda ve buna birileri dur demeli.
  • cybermavi
    20 Temmuz 2017 11:05
    12 1
    6 senedir ebs liyi. Yemediğim darbe kalmadı. En başta 4+4+4. Fazladan 5 yıl daha köyde kalsam 25 bin TL yol masrafı. En iyisi yollarımızı ayırmak
  • unodeca
    20 Temmuz 2017 07:47
    8 0
    bir sen iki sen hep sen
    hep istiyorsun sonuçsuzsun sen
    biz şikayetçi muzaffer olan sen
  • daywalker_01
    20 Temmuz 2017 01:43
    6 4
    İşte öğretmen milleti bundan kaybediyor. Birlik yok arkadasın dediği gibi cebinizden cikmiyor destek olacagınıza birde eleştiriyorsunuz.
  • egitimce
    20 Temmuz 2017 00:24
    4 0
    Yav he he..
  • cemcem
    20 Temmuz 2017 00:16
    4 2
    Müdür yardımcısı kadar dinlenme vakti olan yoktur herhalde kimyacin
  • kimyacin
    19 Temmuz 2017 22:20
    4 28
    Merkezde görev yapan branş öğretmenlerinin 15 saat ekders aldığı zamanlar çok nadirdir.Branş öğretmenleri haftada 15 saat ekders ücretini sadece seminer zamanları alır.Merkezde görev yapan bir müdür yardımcısı olarak söylüyorum.Ekdersleride ben yapıyorum.Müdürlerin durumu bizden kötü.Çünkü onlarda nöbet ücreti de yok.Her türlü sorunda gidilen yer okul müdürü.Sorumluluk onda.İş Güvenliği yasasıyla sıkıntı olduğunda hesap sorulacak ilk kişi yine müdür.Tabi ki ekders okulunda çalışan öğretmenden fazla alması gerekir bence.Sınıf öğretmenleri yıllardır aynı durumdan şikayetçi maaş karışıkları 18 saat diye.Ama lütfen artık branş öğretimleriyle kıyaslamaktan vaz geçin.Evet küçük çocuklara bilgi aktarmak vebuğraşmak çok zor.Ancak sizlerin bir müzik dersinde ,branş öğretmenlerinin girdiği İngilizce ve din kült.derslerinde nefes alma vaktiniz var.Branş öğretmenin öyle bir vakti yok.Bu benim fikrim naçizane.
  • atabağı
    19 Temmuz 2017 22:07
    33 0
    Sinifcilarin maas karsiligi 18 yerine 15 olmali bazi bransci arkadaslar bu konuda yorum yapmislar acaba parasi sizin cebinizden mi cikiyor nasil meslektasiz anlamiyorum.
    Sizin kurslarla beraber ekdersleriniz artarken biz birsey diyor muyuz.Lutfen empati !!!
  • Başkan42
    19 Temmuz 2017 21:33
    5 0
    Herkes kendi açısından haklı ama herkes kendi açısından baktığı için haksız. Sınıfçılar haksız mı hayır. Müdür yard. Hayır. Sen dersine girer çıkar gidersin ama sorumluluk bende mi diyeyim. Müdür haksız mı yoo haklı. Biz böyle sadece kendi zümremizi savundukça bişey elde edemeyiz. Gerçi her toplu.sözleşmede yenilen bir sendika üye artıyor ise zaten kaybetmişiz :)
  • mustafa_sosyal
    19 Temmuz 2017 21:22
    4 35
    Sınıf öğretmenlerinin maaş karşılığı girdiği saatin 18, branşçılarınkinin ise 15 olmasi adaletsizlik değildir. Çünkü sınıfçının ek dersi sabittir ama branşçınınki yıldan yıla dalgalanma gösterir. Hatta hepinizin malumudur bırakın ek ders almayı maaş karşılığı doldurmak için 3 okula giden arkadaşım var. Yani kimse adaletsizlikten bahsetmesin
  • cbci
    19 Temmuz 2017 21:21
    8 2
    ne bekliyordunuz arkadaşlar?yıllardır bizi ebs temsil ediyor. bugüne kadar ne elde etti ki, bundan sonrasında öyle ciddi beklentileriniz var? %3+3 zam bir de enflasyon farkı alırız iş biter.
  • pembali
    19 Temmuz 2017 19:05
    2 2
    Bizim de mimarlar doktorlar avukatlar...vs gibi fikir ayrımı olmaksızın oda kurmamız lazım yoksa çok şamar yeriz bu sendikalardan. Eğitimde en kalabalık grubuz.
  • bambucu
    19 Temmuz 2017 18:29
    6 1
    umutsuzluğa kapılmak istemiyorum ama ebs bu dediklerinin hiçbirini kabul ettiremez ...%4+%3 ve enflasyon farkı belki seyyanen 100 tl gerisi mucize biz masada neler gördük.
  • e.ogretmenim
    19 Temmuz 2017 18:06
    8 4
    Ek ders adaletsizliği diyor işi yapan öğretmen öğretmenden söz eden yok ... müdüre şu kadar yardımcı ya şu kadar ek ders istiyoruz ... önce sınıf öğretmenlerinin maaş karşılığını düzeltin müdürler öğretmenlerden 2 kat ek ders alıyor daha ne alacaklar...
  • ismaildisli3500
    19 Temmuz 2017 17:54
    6 1
    Bu açıklamasıyla ebs toplu sözleşmede bizden bir şey beklemeyin demiş.
  • hotboyyy
    19 Temmuz 2017 17:12
    8 1
    Hiçbir partiyle teması olmayan sınıf öğretmenleri için sendika kurulması lazım.yoksa daha çok mağdur oluruz.
  • fahri1
    19 Temmuz 2017 16:59
    12 0
    Müdür yetkililer de sınıflarına bakarlar,idareye bakarlar okulun aksayan herşeyini ona sorarlar haftada 18 saat ek ders verirler.
  • amanx2
    19 Temmuz 2017 16:52
    1 7
    Arkadaşlar haberde yer verilmemiş olabilir ama sınıf öğretmenleri ve okul öncesi öğretmenlerinin ek ders adaletsizliği bütün sendikaların mutabık kaldığı bir durumdur. Sanıyorum bu da teklif edilecektir. Değinmemiş olması göz ardı edildigi anlamına gelmemektedir.
  • trercan
    19 Temmuz 2017 16:44
    4 1
    Tek sorunumuz yoneticilerin ekdersiydi zaten...
  • gkhnkmn
    19 Temmuz 2017 16:41
    1 0
    Şimdi sınıf öğretmenleri atanmış, müdürler seçilmişmiydi ?
  • sınıff58
    19 Temmuz 2017 16:35
    8 0
    2000 öğrencili ilkokul muduruyum yardımcılarımız benden fazla ekders alıyor.200 öğrencili ana okulu müdürü 25 saat müdür yardimcilarim 21 saat ben 20 saat alıyorum adaletliyse bişey demiyorum
  • carpediem03
    19 Temmuz 2017 16:27
    6 0
    Ha zaten bizimkini taşımıyorlarmış :D Tişikkirler sipirmin.
  • carpediem03
    19 Temmuz 2017 16:26
    1 0
    (Taşımadı)
    Ya da taşıyıp 150 lira seyyanen zam ile %3 zammı hesap edemeyip kazanım olarak yutturdu (!)
  • gkhnkmn
    19 Temmuz 2017 16:17
    1 0
    Bu teklif üzerine mutabakat sağlanamaması halinde örgün ve yaygın eğitim kurumlarında görevli müdürler ve müdür başyardımcıları yönünden haftada ilaveten 3 saat yönetim görevi karşılığı ek ders ücreti ödenmelidir. Bu ne demek?
  • ozgry
    19 Temmuz 2017 16:16
    2 0
    Bu teklif üzerine mutabakat sağlanamaması halinde örgün ve yaygın eğitim kurumlarında görevli müdürler ve müdür başyardımcıları yönünden haftada ilaveten 3 saat yönetim görevi karşılığı ek ders ücreti ödenmelidir.
    Yenilgiyi baştan kabul etmişsiniz.
  • lumos
    19 Temmuz 2017 15:05
    14 1
    Ek dersteki adaletsizlik deyince sınıf öğretmenlerinden bahsediyorlar sandım ama adı bile geçmiyo yazıda. Kendi kendime baya güldüm gerçekten :)
  • mesut1985
    19 Temmuz 2017 14:35
    11 0
    Sinif ogretmenlerinin ekdersini de hatirlayin ey yetkili sendika bakalim yuzde kac zam verdireceksiniz memura
  • bekhas
    19 Temmuz 2017 14:17
    5 2
    varsa yoksa idarecelerin ek dersi.. siz öğretmen sendikasi degil misiniz yav ner de öğretmenlerin ek ders adlaetsizlikleri..
  • bigadiçli
    19 Temmuz 2017 13:42
    10 0
    Bu haberden çıkardığımız sonuç; sınıf öğretmenlerinin aldığı ek ders son derece adil!
  • hotboyyy
    19 Temmuz 2017 13:32
    16 1
    Sınıf oğretmenlerinden bahsetsene kardeşim.esas haksızlığın büyüğü bize yapılıyor.
  • OLcAYTo_
    19 Temmuz 2017 13:30
    8 0
    Hadi bakalım göreceğiz... Söylediklerinizin yarısını masada kazansanız bile başarıdır.
  • seheryeli_
    19 Temmuz 2017 13:30
    22 2
    Tamam hepsi iyi hoş inşallah olur da hani sınıf öğretmenlerinin maaş karşılığı olan adaletsizlik ? Neden buna da değinmiyorlar yoksa bu adaletsizlik değil mi ?
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK