EBS: ''Görevde Yükselme Sınavı Talebimiz Çalışma Takvimine Alındı''

Eğitim-Bir-Sen tarafından yapılan açıklama,

''Milli Eğitim Bakanlığı, merkez ve taşra teşkilatında norm kadro açığı ile oluşan veya hizmet gereklerine göre ihtiyaç haline gelen şube müdürlüğü, şef ve memur münhal kadroları için görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavları açılması talebimizi uygun gördü.

Bakanlık, yazımıza verdiği cevapta; 2018 yılı içinde ‘makam’ın uygun görmesi halinde görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavları açılmasının planlanabileceğini ifade etti.

Bakanlık, şube müdürlüğü kadroları için 2013, şef ve memur kadroları için ise 2015 tarihinden bu yana görevde yükselme sınavı yapmamıştır. Geçen zaman zarfında kadrolarda boşluk oluşmuş; bu durum da, eğitimin verimliliğini olumsuz etkilemiş ve iş yükünün dağılımında adaletsizliklerin yaşanmasına yol açmıştır.

Bütün bunların sorun olmaktan çıkması için görevde yükselme sınavları periyodik olarak yapılmalıdır. Bu, hem eğitimde verimliliğin artırılması hem de kariyer beklentisi olan personelin taleplerinin karşılanması açısından önemlidir.

Bakanlık tarafından olumlu karşılanan yazımızın gereğinin bir an önce yapılması, yukarıda bahsettiğimiz olumsuzlukları ortadan kaldıracaktır.''

Bakanlık yazısına buradan erişebilirsiniz

Bakanlığa başvuru yazısına buradan erişebilirsiniz

 

  • 4 7
  • 11 Ocak 2018 19:37 2.982
  • Aktif Haberler
  • SUMERA06
    12 Ocak 2018 20:21
    1 1
    Müdür ve mudur yardımcılığı için de bekliyoruz aciklama.mülakat kalksın. Yuksek lisans mezunlarina uzman öğretmenlik verilmeli ya da çalışma yıli baz alınmalı. Söylediklerime ben bile inanamadım ama:)bir de alan değişikliği diplomaya da bağlı olursa çok mutlu oluruz;)
  • php_korsan
    12 Ocak 2018 11:30
    3 0
    yav iş öğretmene gelince neden duruyor hani öğretmen kariyer basamakları olacaktı?Hani herkesin tahsiline ve kıdem yılına bakılıp uzmanlık verilecekti ne oldu hani çalışmalar devam ediyordu?Sendika çıktı şube mud sınavı yapılsın diyor yapılıyor
  • master07
    12 Ocak 2018 10:12
    0 0
    öğretmenler görevde yükselme sınavına başvuru yapabilir mi?
  • nba2k12
    12 Ocak 2018 09:07
    7 0
    Sadece YAZILI Sınavına bağlı bir sınav istiyor. Hak eden hak ettiği yere gelmesini istiyoruz. Sözlüyle yapılıp, torpilli atanan Şube Müdürlerini herkes görüyor. Ne iş yapmayı biliyor ne iki lafı bir araya getirip konuşmayı biliyor. Liyakatlı olsun ki; İlçeler ve İllerin kalitesi artsın. Öğrenci öğretmen yönetici herkes kazansın bu işten.
  • creasy
    12 Ocak 2018 08:12
    3 0
    Makamın uygun görmesi halinde sınavın yapılması planlanabilecektir. Demek takvime alındı demek mi?
  • php_korsan
    11 Ocak 2018 23:03
    4 0
    Şube müdürlüğü, şef ve memur sınavları imiş.Öğretmene gelince yine musluklar damlıyor.Önlisans mezunu şube müdürü ile çalışıyorum.Ben bakan olsam en az yüksek lisans şartı koyardım.
  • php_korsan
    11 Ocak 2018 21:34
    8 0
    uzman öğretmenlik sınavı arada kaynadı mı yoksa sadece şube müdürlüğü sınavı mı yapılacak
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK